Přejít na obsah

Předělání anglické octavie


medvedH

Doporučené příspěvky

Dokázal by někdo z vás předělat octavii s řízením na levé straně na stranu pravou? Popřípadě kolik by to stálo včetně dílů. Jedná se o octavii 2.O benzín, rok výroby 2002, elegance. Díky za odpovědi.

Nebo zkusit zohnat papiry z leve (ceske) okty ... Akurat nevim, jestli jde zapsat vymena kastle (zapsat vymenu motoru by nemel byt problem) ... Ale spis si to over, neznam souxasnou sit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nic neřeší, protože sice máš papíry z české okty, ale karoserii máš pořád s řízením vpravo.. Navíc dle stanoviska škodovky takové karoserie záměnné nejsou, takže pravostranné řízení tady v žádném případě zlegalizovat nejde.. Motor je něco jiného, tam je podstatný typ, ten musí zůstat shodný, jinak číslo motoru se dnes již nemusí registrovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Když sem byl průmyslovce, tak jeden rodilý mluvčí z Anglie co u nás učil, si dovez sebů z anglie Octaviu I. A světe div se předělal si to na leváka a měl normálně český značky. Když sme to meli ve škole na výměnu oleja, tak sem si všiml, že má na pravo kompletení ovladače oken (předek,zadek) Tak sem se ho ptal, že esi to byl Angličák a říkal že jo. A cena komplet 90 000,- předělávka. A jeden kamoš si dovezl P 406 Coupé a rok půl už s tym tady jezdí.

Editováno: , autor: Ale B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na předělání můžeš rovnou zapomenout, je vyžadován souhlas výrobce a jak je známo Škoda Auto s tímto nesouhlasí.

Dá se ale na ministerstvu dopravy zažádat o výjimku a pak lze u Dekry udělat úpravu světel, zrcátek apod. aby auto splňovalo podmínky a hurá na STK.

MD uděluje výjimku vozům, které mají na výrobním štítku vyznačenou homologaci EU. Pokud nemají musí být auto mladší osmi let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš bydliště v UK a stěhuješ se do ČR, přihlásit to lze.. Prodat už to bohužel pak dál nemůžeš.. Dostaneš české RZ bez problémů.. V TP a ORV budeš mít v poznámce pravostranné řízení. Stačí se podívat do zákona :)

Editováno: , autor: tomass004
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

No vida, tak tahle odpoved je i pro mne hodne zajimava... Prosim Te, pokud vis, ktery zakon/hlava/paragraf se toho tyka, muzes to sem hodit? Nastuduju to uz sam... :)

Aha, staci zagooglit a ejhle:

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/789CF787-27DA-4628-80F6-576C77BD9805/0/Dovoz_pravostran.doc

Editováno: , autor: puskin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...