Přejít na obsah

Řazení


stoliver

Doporučené příspěvky

Nemcouri jsou na razeni slendriani, pokud nekdo jel ve francouzskem aute , ti jedini maji snad razeni fakt vymakane,

Ha ha tak to si zapotil ale riadnu somarinu.mal som a aj soferoval kopu francuzov ale ani o jednom si nedovolim povedat ze ma aspon z polovice tak vymakanu prevodovku a radenie ako prave Roomster a tym padom zrejme vacsina nemeckych aut.Skor su to snad najhorsie urobene prevodovky ake poznam.Na druhu stanu proti gustu ziadny disputat.Ak sa ti paci,alebo vyhovuje ze sem tam musis doslova hladat rychlost je to tvoja vec,ze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
Zdarec mam stejny motor jako vy a nejspiš i přrvodovku.S tou zpatečkou to mam taky tak že se ji tam občas nechce mam najeto 17 500 km mam vymenene zpatečkove kolo a vydličku a je to pořad stejny.tak nevim asi je to nemoc převodovky.

viz vejs. ANO to je proste stav. cas od casu se kola poskladaj tak blbe, ze tam kvalt nejde, je potreba vyslanoput spojku a zkusit to znovu. Zadna chyba, nebo porucha. Klic do zamku taky vzdycky nejde na poprve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Mam jeden dotaz ohledne řazení !

Chci si nechat udělat zámek řadící paky , nejspíše Defendlock. Človek který to bude montovat chtel znát nejaké udaje o voze ale hlavně typ řazení.

Jaký má tedy Roomster 1,2 51kw typ řazení ??? Prý je lankové nebo trubkové ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...
FII 1,4 TDI 51kw 9500 KM

Tazsie sa radi jednotka a spiatocka. Pri radeni spiatocky skripu zuby. Niekedy sa neda spiatocka zaradit vobec a treba stlacit spojku este raz. Zrejme je zle nastavena spojka, alebo zavzdusnene hydraulicke ovladanie spojky. Nebol som este v servise.

Ja mám 1,4 TDI 59kW a prevodovka je taká ako píšeš. Predtým som mal 1,2 47kW a tá šla omnoho lepšie. Teraz si musím dávať väčší pozor s akou razanciou ju používam. Nesiem ísť na ňu zhurta, potom je to ok. Ak radím spiatočku, tak ju musím radiť s citom a pomalšie. Viac sa musím vžiť s motorom a prevodovkou. Po najazdení 12 tis. km s tým už nemám žiaden problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Taky přispěju troškou do fóra. Mám 1,4 63kW a najeto cca 800 km. Zamykání řadící páky mám taky. Ze začátku se mi párkrát stalo, že mi nešla zařadit jednička, jakoby ji tam něco vadilo. Takže jsem musel znova vyšlapnout spojku a pak ji tam, někdy trošku hrubějc zarazit ;) V poslední době (asi posledních cca 200 km) Si dávám pozor, jak odemykám řazení a při řazení jedničky nejdříve stlačím spojku až na doraz (to je normální :) ) Chvilku počkám a jednička tam padne jak po másle. Od té doby co to praktikuju se mě ještě ani jednou nestalo, že by mi nešla zařadit a to je zdím 90% město a zbytek příměstská jízda. Se zpátečkou problém zatím nemám, řadím zasádně když auto stojí a opět když sešlápnu spojku malinko počkám a pak zařadím. Je to pouze můj postřeh se řazením. Jináč zbylé převody jsou bez problému. Co mě akorát trápí, že bych potřeboval zajet nějakou delší trasu, bohužel na to nemám časový prostor, ale to nebude technická chyba auta, ale té součástky mezi sedadlem a pedály :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte, před nedávem se začalo ozývat při přeřazení po puštění spojky klepnutí, jako by kov klepl o kov. Hodně to jde poznat, když třeba zařadím vyšší stupeň při cca 2200 otáčkách, čím vyšší otáčky při řazení, tím míň to jakoby klepne.

Brzo půjdu na garančku 30000, staré je auto 3/4 roku, takže je v záruce...

Nevíte, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mam uplne stejny problem u Roomstera 1.2/51kW, najeto 28000km z 1 na 2, ale pouze za studena, jak se prevodovka zahreje uz to nekope. Resim to tak, za proste na okamzik pockam v poloze nueutralu a pak pomalu tahnu na dvojku... Menil jsem olej v prevodovce ale je to uplne stejne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...