Přejít na obsah

(O1) Pískající TURBO


Pavel68

Doporučené příspěvky

nepozeral som zatial nic...ja mam sice octavku II teraz bude mat 4 roky...ale v sekcii oII mi nikto dako neodpovedal na otazky tak som presiel do OI....chcem to teraz dat pozriet mechanikovi ked pojdem na vymenu oleja....ja by som to tiez neriesil pokial mi to taha ako ma a nemam s tym problemy ale neskutocne ma sere ten zvuk ktory to vydava a ked niekoho vezem tak kazdy ze co ti to huka....je to fakt desny zvuk a ja som na podobne alergicky (o rezonovani ani nehovorim aj ked Octavka zatial nerezonuje ale fabia teda dost)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě houká jen když padají otáčky. Stačí lehce a rychle přidat plyn,aby otáčky vylezli jen na nějaých 1300-1400 a když klesají tak jen lehce houkne jako meluzína. Nic co by otravovalo a se zapnutým rádiem to není ani slyšet, ale hlavou mi to vrtá furt. A to už tak rok a půl :) Pokud by to bylo nevyvážeností, tak by za těch 40 tis km už bylo po turbu,ale auto jede furt stejně a ani olej nežere, tak spíš nějaká netěsnost..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý den pánové, mám O1 r.v.2000 a najeto tachometrových 150T km skutečnost však nikdo nezná. Co mě zaráží je pískání turba od volnoběžných otáček a po přidání plynu a uvedení zpět na volnoběh je zase vše v normálním stavu a turbo nepíská. Jinak motor táhne vemli slušně a spotřeba 5l na 100. Dočetl jsem že se nejspíše vytvořila vůle mezi hřídelí a kluzným uložením turba. Ale zase jsem se i dozvěděl že to může být způsobeno ohnutou lopátkou a jelikož mám 81kw které má naklápění lopatek tak nevím čím to je způsobeno. Tak bych se chtěl zeptat zda mužu v provozu vozidla bezpečně pokračovat a nebo mam začít šetřit na nové turbo. Děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...