Přejít na obsah

Obnova starého autolaku


JendaBenda

Doporučené příspěvky

Díky za rady,

dnes jsem si koupil staré dobré Tempo a na škrábance pod klikou je to dostačující (ale je to sakra dřina)

Na zbytek laku si koupím určitě něco jiného, připadá mi to dost hrubé.Potřeboval bych něco co jde použít na leštící kotouč (Tempo rychle zasychá)

Díky za help

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já bych z vlastní zkušenosti a tím , že trochu lakuju Temto nedoporučoval, opravdu je drsné a nechává škrábance a fleky. Mám odzkoušenou leštěnku od Velvany "Leštěnka na staré laky" cca 70Kč a perfekní výsledek. Pasta je vždy hrubá, lepší je použít jemně brusný krem, používám to na metalický lak a v pohodě. Auto jak když vyjede z fabriky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S metalízou je prostě problém. Ta se hodně brousit nedá. Tempo taky požívám, ale jen opravdu na místa, kde jsou rýhy a vím, že to to tempo zvládne. Jinak mám velmi dobrou zkušenost s SONAX Xtreme Polish & Wax 3 progressive-leštěnka s voskem, je určená na metalízu a docela dobře to i lehoučce přebrousí. Takže doporučuji, na velké rýhy tempo a jinak tenhle Sonax http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloclan...03&rstema=4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tý leštěnce od Velvany je přímo napsáno, že není vhodná na metalické laky :p

Je opravda, že píšou není vhodná na metalické laky, ale jinak ty škrábance neodstraníš než brusnou leštěnkou. Tempo je pasta a mám zkušenosti, že na tmavších odstínech nechává fleky, ale taky se dá použít. Já osobně používám Velvanu už roky nebyl problém ani na metalíze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

Já si koupil tuhle nějakou leštěnku za 215 Kč, Podle návodu protřepat, nepoužívat na rozpálené auto, nanést, nechat zaschnout a poté lehce setřít. No střechu jsem drhnul skoro hodinu. Pak další hodinu zadní kufr a zadní dveře. Pak jsem se naštval, auto raději znovu umyl. Setřel zbytek leštěnky co tam zůstal a byl pokoj.

Ale zase člověk nemusí do posilovny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejlepsije 3M,nejake zelvi atd. s obsahem silikonu to sou pekny srace,a jestli tady porad hledate rozdil metaliza a barva tak ste trochu mimo de oto ze je vic druhu lestenek kdyz je auto dost poskrabany tak se pouziva tzv.hrubovaci lestenka a po ni se aplikuje finisova lestenka je to na dlouhy povidani,jinakpokud je auto moc hodne poskrabany tak vzit smirkovy kotouc o zrnitosti 1500-2000 auto prebrousit pak vzit lestici kotouce a vylestit,lestit kazdy dil zvlast,nelestit na slunci a ani na moc teply dil,bacha na plastove dily jednak kvuli pobruseni a lestenky zanechavaji bile stopy(existuji i ktere nezanechavaji)takze bud zalepit nebo natrit spesl pripravkem,na mista kde se nedostane bruska dolestit rucne,nedoporucuji lesticky ze suprmarketu,lesticka musi mit otacky plynule regulovatelne zacina se na nejakych 1tis a konci na 2,5tis.otackach,tot asi vse je to hodne obsahly tema,preju pevny nervy lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zato já vím přesně, co je to za lakovnu! A asi už všichni tady! Jdi už do háje s tou reklamou ale fakt. OK, je chyba, že tu nefunguje žádný admin, tak měl alespoň soudnost a přestaň s tím, všichni už tady vědí, která lakovna je ta nejlepší a nejrychlejší, tak se nevydávej za další a další lidi a dej nám klid, děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

noo já dneska v práci renovoval lak na starém citroenu a musel sem to prostě vyfotit, nedodělal jsem to, dělá se to cca 10hodin celé auto ,ale koukněte, první už je PO renovaci(je častečná ještě se to doladí a nebudou tam žádne fleky) a druhá máte před renovací!bylo tak celé auto kompletně hnusné :)

Menší oděrky zmiznou, ale větší vrypi do laku bohužel rozleštit nedokážu

www.dobresluzby.eu

jedná se o program REVITAL, cena je 4 500 :) předem nutnost objednat

post-71381-0-50474100-1321913147_thumb.j

post-71381-0-86236500-1321913154_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...