Přejít na obsah

Brzdový třmen přední


Vladan

Doporučené příspěvky

Tak včera jsem měnil brzdy na mé O1, nove kotouce a nove desticky na predni napravu, uz jsem zakoncoval druhou stranu, jeste pridelat brzd. trmen, ale najednou ouha.Jeden cep zasroubovany v poho, ale ten spodni porad utahuju a utahuju a stale nic, porad se protacel. Vydelal jsem ho, optycky zkontroloval, jestli neni ukrouceny a je v poho, proste nechce chytnout zavit.

Tak jsem to nechal zatim na jednom, drudy jsem tam nechal jen tak natoceny v dire a zatim drzi i po ujeti 100 km.

Vim, asi jsem sebevra, kdyz s tim jezdim, ale potrebuju jezdit.

Co s tim?

měl jsem ten samý problém,to jest střžený závit v držáku brzd.segmentů.Vyřešil jsem to tak že jsem přeřízl původní závit tuším že to byla 9mm jemný na 10mm.Bohužel jsem nesehnal jemné stoupání závitníku M10.Na soustruhu jsem si vysoustružil nový čep dle starého jen závit jsem vyrobil M10mm(lepší by byl M10 jemný)Abych získal na čepu konec v provedení imbus zavrtal jsem do čepu imbus šroub M8 nebo M10,spoj jsem zaletoval mosazí a přesoustružil přesně na rozměr čepu.Snad jsem to popsal srozumitelně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Pokud je v litinové těhlici stržený závit na vodící čep, stejně tě ta výměna těhlice nemine. Neměj strach, zas tolik práce to nedá. Pokud by jsi potřeboval "pravou" těhlici na brzdy 256 mm, jednu zbytečnou mám doma.

Tak já to vyřešil tak,že jsem si nechal vytočit u soustružníka z kvalitní oceli ten čep s delšim závitem a na těhlici jsem z druhý strany navařil matku,takhle to řešim furt a maká to jak za mlada,a taky se na to dělají opravné sady,ale byla neděle,nakonec to takhle řešim furt,tyhle auta na to trpí a ty závity vyreznou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...