Přejít na obsah

Bliká kontrolka žhavení


tomiee

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Nazdar. Od vcera mam rovnaky problem. Zacala mi blikat kontrolka zhavenia. Nieco som uz pocul aj o tom brzdovom spinaci, ale potreboval by som konkretnejsie informacie, ak sa s tym uz niekto stretol. Prosim poradte, lebo ma to blikanie znervoznuje a auto potrebujem funkcne.

r. 1999, 1,9 TDI, 110k L&K Combi

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A este dalsie chyby ked blika kontrolka zhavenia: ;):)

1) chybně nakódovaná nebo nenakódovaná ŘJ motoru

2) ventil počátku vstřiku N108

3) nastavovač množství paliva N146 (motor nelze nastartovat, kontrolka bliká 30 sekund po zapnutí klíčku)

4) spínač F/F147 na pedálu brzd (bliká 5 minut po zapnutí klíčku)

5) snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru)

6) snímač polohy šoupátka čerpadla G149

7) elektronický pedál akcelerace (motor běží v nouzi při konstantních 1300 rpm)

:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som nasiel este toto:

Pokud kontrolní světlo "kontrolka zhavenia" začne během jízdy blikat, je v systému elektronického

řízení výkonu motoru závada. Nouzový program navolený

řídicí jednotkou motoru Vám umožní dojet se zvýšenou opatrností do

nejbližšího odborného servisu.

Text zobrazený na informačním displeji*:

Engine fault Workshop! (Motor Do dílny!)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Výmena? Čoho?..... Daj to na diagnostiku a uvidíš čo vypíše..... Môže to byť napríklad iba vadný brzdový spínač..... ;) Keby si mal niečo s elektronikou motora, tak ti svieti kontorlka Check engine... skontroluj si tie brzdové svetlá, či ti svietia.....

..... a stavím sa, že to bude na 99% ten spínač..... :D

post-6289-1240675986_thumb.jpg

Editováno: , autor: octavio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím mam problém: bliká mne kontrolka žhavení i při jízde kdy je motor zahřátý na provozní teplotu nevít čím to je? že by výměna ? či jiný problém? Díky za rady

Kontrolka žhavení má souvislost s brzdovými světly a el. zásuvkou pro tažné zařízení. -> brzdový spínač nebo vadná zásuvka (např. při zapojení vozejku se starou, vadnou elektroinstalací).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravim...

mám dotaz a nechci zakládat nové téma když se to týká stejného problému...poslední dobou mi nepravidelně začne blikat kontrolka žhavení na různě dlouhou chvíli...dočetl jsem se tu, že to může být špatný snímač pod brzdovým pedálem, moje otázka tedy zní, je možné aby byl snímač špatný, když mi třetí brzdové světlo svítí? Ihned po rozblikání žhavení jsem zastavil a zkoušel brzdová světla, ale byl sem sám, takže jsem nemohl zkouknout všechna brzdová světla, ale všiml jsem si, že třetí /přídavné/ brzdové světlo svítí.

PS: sorry ale ted zjištuji ze jsem v sekci Octavie...mam fabii 1.9 tdi, r.v. 2000

Editováno: , autor: šutr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute chlapi,

presne tento problém sa vyskytol na mojom Black Pantherovi :) Kua naštartujem, chvíľka ticha, zrazu PÍÍP a už mi píše MAXI DOT že : MOTORSTORG, WERKSTATT! a svietia mi stále brzdy, a odišiel tempomat... Takže ako vravíte - odpálený snímač na brzdovom pedáli... Nemôžem to teraz rozobrať, vonku fúka ako trafené a ešte je tu aj dážď so snehom.. Kua, po celom meste jazdím ako dilino so svietiacimi brzdami... Všimol som si, že keď vytiahnem brzdový pedál smerom hore silou, brzdy prestanú svietiť. Akonáhle ho pustím - pedál je vo svojej hornej polohe - už svietia... Buď sa rozsypal snímač alebo neviem čo.. Posunúť - uvoľniť sa asi nemohol nie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hotovo!! nový snímač je na mieste, montáž aj s oddeklovaním trvala chabé 3 minutky... :palec2: Naštartoval som, chvíľka napätia, MaxiDot zase po mne vybľakol, kontrolka žhavenia začala preblikávať, tak som vycúval, spravil som asi 15metrov dopredu a všetko zhaslo :p Tempomat je zase online, brdzy svietia iba vtedy keď im prikážem ja ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Cawes.Tak ja som to dneska tiež odmontoval a vyčistil ten spínač brzdových svetiel.Neboli kontakty opálené ani nebolo vidiet žiadnu závadu, no ajtak som vyčistil.Namontoval som spät a to isté my robilo, t.j. blikala kontrolka žhavenia.Bol som nasratý jak pes !!!Neskôr som sa previezol v meste cca.1-2 km, zastal som v meste.Po 20 min som naštartoval auto a prestalo blikat kontrolka !!!Huráááááááááááááááááááá.Poobede som zobral auto na diagnostiku a v pamäti žiadna závada, chvala bohu.Tak dneska to fungovalo v pohode, ako má fungovat.No pevne verím že to nebudem musiet rozoberat kazdý polrok.Nech že by to bola daká namáhavá a náročná práca ,lebo som to zvládol za 15 min (montáž a čistenie),ale to naserie človeka keď posratá kontrolka bliká vkuse.Ináč mám Škodu Octavia1 Tour 1,9 TDI 74kW r.v.2006.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

mám podobný problém, vždycky po několika ujetých km mi začne blikat kontrolka žhavení,stačí malinko šlápnout na brzdový pedál a přestane to, brzdový spínač jsem koupil nový,všechny žárovky svítí a dělá to stejně,nevíte proč?? dík za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v brzdovem spinaci jsou 2 kontakty, pri seslapnutem pedalu je jeden seply, druhy pri pustenem pedalu, spinac ma vymezovaci tycku, aby pri pustenem pedalu sepnul kontakt, jestli to nemas spatne nastaveny a nesepne ti 2 kontakt

vyndej spinac, povytahni tycku, pri zandavani se tycka zasune do spinace

Editováno: , autor: zdesim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...