Přejít na obsah

motor klepe


tonda vento

Doporučené příspěvky

potrěbuji radu čím to je? studený motor hned po startu klepe 2-3sek pak stichne,podle mě to stichne jak natlačí olej. nebo co to a proč to?jedná se o 1,9tdi66kw rv.1997 najeto 180000km? začlo to delat po výměně oleje.

Mám stejný motor ale rok 11/99 a dělá mě přesně to samé 2-3sek. Tak si myslím jestli to není tím že jsem tam dal 5w-40.Nevím totiž co tam bylo před koupí za olej.Nemám dát příští výměnu radši 10w-40?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to asi bude fakt tím olejem. Je moc hustej a chvíly to trvá než se dostane na hydroštely, ale pokud to fakt po pár vteřinách přestane, tak bych to neřešil. Taky mi to dělá 2.0 a mám tam ten stejnej olej. Možná kdyby si tam 5W-40 tak to dělat nebude nebo se ta toba klepání zkrátí. V zimě mi to klepe taky, v létě občas, podle toho jak dlouho nejezdím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 5 let později...

ja mám 1.9 TDi 66 kW a tiež mi to klepe. prvých pár sekúnd po štarte klepe dosť, potom sa utíši, no stále počuť klepkanie.

povedali mi v servise, že sú to hydroštely, už nevedia udržať olej. kúpil som prípravok od Liqui Moly na hydroštely, leje sa to do oleja.

neviem no, že by to malo efekt ... vraj sa to prejaví po 700 km, už som pártisíc spravil a prakticky bez efektu.

 

čo ešte zvykne klepať? zotrvačník?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Dobrý den ,

 

Mám menší problém pravděpodobně se jedná o motor . Jsem v tomto oboru neznalí a tak se chci touto formou zeptat jestli náhodou nevíte co to může být a kolik by tak vyšla oprava +/-.Jedná se o Škoda Octavia 1.9 TDi 81Kw.Auto má najeto 220000 Km. Rozvody jsou teď nové . 

Jedná se o to, že když řádím z nižší rychlosti na vyšší tak tam něco zaklepe , ale klepe to spíše až když se zahřeje motor . Mám strach aby se mi nezadřel motor a nebo to nechat opravit za včas aby mě nevyšla oprava na 50000 Kč. Moc Vám děkuji za odpovědi .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...