Přejít na obsah

Houknuti pri prerazovani


Harley1006

Doporučené příspěvky

Tak 3 tydny pozoruji, ze kdyz auto tak 2 dny stoji a pak vyjedu tak nez se to trochu ohreje tak pri kazdem prerazeni jak dam nohu z plymu a zmacknu spojku divne to od motoru houkne ,nedelalo to a pokud mam vyrazeno proslapnu plyn tak to nedela ,jen pokud je v zatahu.A mato vliv na otacky ,pomalu jak kdyby to bylo turno, nebo nic jineho mne nenapada, ale to piska normalne. Najeto mam 45tis. Napada vas neco??????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj. Mám 1.9 TDI 77KW (najeto 150 tis. Km ) a taky mi to takhle zlobí. Ale ten zvuk se ozývá i když je motor zahřátej. Jak moc závažná věc to je? Myslíte že by mi kvůli tomu mohlo odejít i turbo?

to octaviatdi : už si zkoušel dávat čistit to turbo? pomohlo to ?

Předem díky všem za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem to na mámině OCII spozoroval jako by měla po-uf ventil nebo jak se to píše. Spotřeba je cca 7 litrů (je to 4x4) A dělá to myslím jen za studena. Nepomůže tomu prohnat někde pořádně saze? Nebo se musí to turbo přímo vyčistit? A nebo tu někdo psal že to dělá nějaká netěsnost v egr..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ač nerad musim přiznat že mam uplne stejny problem!!! (1,9 TDI). Při řazení na vyšší rychlost slyšim ono odfouknuti. Kdyz sundam nohu z plynu, pockam tak 1 az 2 sekundy a az pote zmacknu spojku, tak to neudela nic. Take jsem nejprve podezříval převodovku, ale postupem času si myslim ze to je spis neco okolo sani a turba. Ješte ze se to nezhorsuje a je to porad stejne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak je to jinak než se jevilo.. prasklá hadice není a ani mechanik neví čím to je :-) Prý asi vlastnost turba, asi prý nějaká vlastnost turba,asi lopatky nebo co.. Ale co mi dnes mechanik zjistil za závadu: na vačce vypadl nějaký šroubek který drží tlak oleje a ten vypadl. Takže špatně chodily ventily. Teď už to není takový traktor :-) Jinak na houkání kašlu.. Ať si to houká

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to bude fakt blow off ventil. Strýko ma 2.0 tdi ale v Jeep Patriot(Jeep odberá od VW tento diesel) a robí to úplne to isté, nehovoriac že som už počul mnoho 1.9 a 2.0 tdi vrámci celého koncernu, ktoré si zahúkali pri preradení. Funkcia bude asi tá istá, ako u benzínov: vypustenie tlaku zo sánia aby počas preradenia nebolo turbo brzdené týmto tlakom. Len narozdiel od benzínu to bude riadené elektronicky. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...