Přejít na obsah

Letní pneu R17


NoiseR

Doporučené příspěvky

Myslím že vím velmi dobře o čem mluvíš. Bydlím mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Takže dá se říci že o sněhu něco vím. Proto je pro mě pořádné obutí velmi důležité!! Proto třeba na zimu používám GY UG7+, takže dá se říci jeden typ ze špice nabídky. Na léto používám Hankook K110 VENTUS V12 EVO, pokud se jukneš co je to za pneu tak je to jedna ze solidních sportovních pneumatik. Takže v tomto ohledu si myslím že vím o čem mluvím, ale rád se přiučím. :kol-47: Nemám nic proti čínám, jelikož jsem je nikdy neměl a mít nebudu, ale věřím že je to jako všechno vyrobené v číně a tudíž mám natolik svou rodinu rád a i sebe, že se nenechám zabít pneumatikou, která při kritické situaci vypoví službu nebo se nebude chovat tak jak správná pneumatika má. :kol-28:

Jeden příklad ohledně rychlého mizení vzorku. Na svém druhém autě co jsem koupil i s protektorama (OBNOVA) sem jezdil 2 měsíce ve sněhu. Divil jsem se proč auto nemá záběr,nedrží pořádně směr , vzorek byl 8mm pořád jsem na to nemohl přijít. Až jsem se naštval a koupil jsem jeté zimní gumy 5mm vzorku Michelin Alpin3 nebo tak něco. A ejhle to auto najednou mělo záběr, brzdilo to, a dokonce i zatáčelo. Takže ve vzorku a ubývání to není.

Podle mého jen musíš zvolit správnou pneu pro tvé prostředí kde se pohybuješ nejvíc. :kol-31:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sportovni pneu ?? nevim nemam snima zkusenost kamarad kupoval yokohamy nevim sice ktere ale pry zavodni... a na mokre vozovce nedrží vubec dokonce bych rekl že ty číny držekly vic ale o tom by se dalo polemizovat :) ale třeba ty tvoje jsou uplne o necem jinem.. jen jsem si myslel ze yokohamy na tom budou lip ale jde videt ze ten model co koupil je fakt jen na sportovni učely a ne zavoděni za deště :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se musím Kleberu zastat. Mám je vyzkoušené jak zimní, tak letní a nikdy mě nezklamali. Je třeba ale souhlasit, že se jedná o pneu střední třídy srovnatelné z Barumem. Určitě ale svou službu odvedou a kvalita je mnohem lepší než pneu z Číny. Bohužel když se poslední dobou porozhlédnu v pneu servisu, tak mám pocit že každý dnes nutně poťrebuje mít na autě co největší kola a pak koupí nejlevnější pneumatiky jaké sežene. Biggy není to mířeno proti tobě, ale na jaře jsem se potkat s típkem, který si místo 15´´ pořídil na oktu 16´´ kola a pneu Goodride. Já osobně bych asi k tomu přistoupil jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Yokohama, Toyo, Hankook atd. jsou jen značky, a ty vyrábějí širší sortiment typů pneu než jen sportovní. Sportovní pneumatiky se používají na vozy s většími výkony. Směs pneu je měkčí a lepivější. To znamená že lépe přilnou k vozovce. Na suché vozovce drží jako přibité a na mokré vydrží víc než si kdejaký řidič dovolí (dřív povolí něco v trenkách). :kol-47: Co se týká jízdních vlastností mají tyto pneumatiky jen přednosti. Bohužel toto vše je vykoupeno dvěma negativy. Jedním je cena druhým je vyšší opotřebení. Ale to je na každým co preferuje a co mu finance dovolí. :kol-28:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti když jsem se svezl jako spolujezdec v 911 4X4 na mokrém mosteckém okruhu a chlapík měl obuto pneu Michelin PILOT SPORT CUP polozávodní pneu a v každé zatáčce jsme jeli bokem nebo musel ubrat ať nejsme venku v kačírku.Je to prostě něco za něco.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi máte pravdu. Nicméně jsem rád, že jsem si vybral právě mnou zmiňované pneu, protože ta guma snad nerozeznává mokro od sucha. Pořád to drží stejně.

Tak ted placas opet nesmysly :-) pry mokro nebo sucho drži to stejne :) chlape to je nesmysl a ty to vis :kol-28: trosku tomu šlapni do zatacky za sucha a pak to zkus za mokra ... toto nedokazou zadne gumy i jezdci v F1 se vždy rozhodujou podle počasi ktere pneu nazujou ... :kol-46: Ale to je fuk proste nikdy za mokra nedocilis takove přilnavosti jako za sucha .. nikdy !!!! a zadne hrušky a jabka nemichame proste každy pneu ma sve pro a proti... neexistuje guma ktera je nejlepsi na vsechno..

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čoveče uber. Maverick reagoval, že nelze míchat sportovní pneumatiky ( Hankook V12 Evo ) se závodními slick či semi-slick ( Michelin PILOT SPORT CUP), protože to jsou od základu různé pneumatiky - to jsem se dočetl na netu po příspěvku Mavericka. A nechápu proč plácám nesmysli, když tvrdím že mým stylem jízdy nerozeznávám rozdíl mezi mokrou a suchou vozovkou. Nejezdím jako pilot F1, ale že bych byl brzdou v levém jízdním pruhu to také ne. Samozřejmě, že pokud by se do toho posadil takový profesionál například tvého kalibru, co má s takovýmito pneumatikami a vozem dost zkušeností, utrhne jak na mokru i na suchu. :kol-28: Bohužel ale podle tvých příspěvků které zde uvádíš spíše mluvíme o vlastnostech tvých "kvalitních" pneumatik. :kol-43:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D napsal jsi že tva guma snad nerozezna mokro od sucha nebo se mylim ? Ja ti pouze rikam at neplacas takove voloviny protože to pravda neni.. až ted jsi zacal psat že tvym stylem jizdy to nerozeznaš... Nemam pravdu ?? A taky nikde nepisu že jsem nejaky profesional to jsis opět vycucal z prstu ty :-) a nahodou proti Meverickovi nemam ani pul slova takže nevim kdes toto vyčetl .Jen jsem napsal ze kazda pneu ma sve PLUSY a MÍNUSY .

A pokud ti leži pořad v žaludku že jsem si na zkoužku koupil pneu Wanli tak to je jen a jen tvuj problem a veřim v to že nekdy uvidis nebo zažijes jak tě sestřeli nejaky debil ktery ma sjete continentalky ,kotouce a destičky STARLINE , KAMOKA :D a stejne mu ty continentaly nijak nepomuzou . A takovych lidi jezdi tisice . A tim chci rict ze jsem nikdy na aute na nicem nešetřil zatim jsem se snazil vse kupovat original a to ze jsem celkem zpokojeny ( překvapen ze to zas takova hruza neni jak jsem si o činach myslel ) se znackou Wanli kterou jsem se rozhodl vyzkoušet nemusi znamenat ze při nouzovem brždeni nekoho sestřelim.. to vždy zaleži na okolnostech . Povrch,rychlost,rozestup,počasi,stav vozidla,vaha vozidla,stav brzd - kvalita , tlumiče atd... Jasně na pneu zaleži samozdřejmě také ale ty mi tu pišeš takove hlody ze už se zacinam bat brzdit :lol::'> :lol: :lol::'> :lol: :lol::'> Mimochodem Cestu Frydek-Mistek - Bulharsko i zpět zdolaly bez problemu a v rumunsku se vetsinou brzdilo i očima a to se jelo temeř bez pauzy takze pneu ani nevychladly. :kol-27: mej se pane.. myslim že se ktym přizpevkum už nemusim vyjadřovat :kol-33:

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BiGGY děkuji za rozborku. Je od tebe velmi patetické tvrdit o něčem co jsi nikdy neměl a ani nic podobného, soudím dle tvého citátu:"Sportovni pneu ?? nevim nemam snima zkusenost kamarad kupoval........", že to má takové či makové vlastnosti. Já zde nic "neplácám" jak zde píšeš. Píši zde své poznatky a zkušenosti. Pokud s tím nesouhlasíš je to tvůj názor a nikdo ti ho nebere ostatně máš na něj právo, ale nepiš tady takové věci jako že nemícháš jablka s hruškami a příspěvek pod tím my dáváš příklad závodních pneumatik, které jsou úplně jiné konstrukce, a chemického složení tvořené podle předpisů FIA přímo pro F1, pro názornost tvůj citát:"....toto nedokazou zadne gumy i jezdci v F1 se vždy rozhodujou podle počasi ktere pneu nazujou ...".

Jen se vrátím k tvému dodávání viz:"napsal jsi že tva guma snad nerozezna mokro od sucha nebo se mylim ? Ja ti pouze rikam at neplacas takove voloviny protože to pravda neni.. až ted jsi zacal psat že tvym stylem jizdy to nerozeznaš..." , které jsi tu vytáhl. Je dosti lidem jasné, že pokud někdo napíše:"... protože ta guma snad nerozeznává mokro od sucha. Pořád to drží stejně..", tak je to napsané v nadneseném smyslu. Na druhou stranu v mém případě, kdy jsem jednu zatáčku, kde jezdím každý den, projel při parném dni 80km/h rychlostí a v den kdy pršelo jsem to projel tou samou rychlostí tak to asi vypovídá o kvalitě dané pneumatiky (samozřejmě i stavu vozu a zkušenostech řidiče). Bohužel věřím, že závodní jezdec by ji dal v mém voze v mnohem větší rychlosti. :kol-28:

Závěrem neber to že proti tobě něco mám, to v žádném případě jen máme každý rozdílné názory na rozdílné věci. :kol-47: To patří k životu. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně ja to beru a nechci se tu určitě dohadovat co je lepší :kol-47: Jasně vyzkoušel jsem číny a proto jsem se chtel svama podělit o me zkušenosti snima.. Nečekal jsem že me tu zato budete ukamenovavat :D Taky proti tobe nic nemam asi jsme se jen dobře nepochopili... sam vim že ty tvoje pneu jsou urcite lepsi nez činy jen jsem chtel obecne napsat ze jsem čekal že wanli bude horší.. ale dost už kašleme nato :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

No upřímně se z toho už můžu zbláznit. Už dva dny vybírám letní kola na svou Octavii (2.0TDi) v rozměru 225/45 R17 a nemůžu si vybrat.

: Continental

: Michelin

: Pirelli

: GoodYear

V každém testu doporučují něco jiného. Pak těch druhů je několik. Chtěl bych se vlést do 2.500,- Kč za gumu (10.000,- Kč celá sada). Každej doporučuje něco jiného. Jde mi o hlučnost a výdrž a samozřejmě bezpečnost. Podle čeho se rozhodnout? Kdyby byly na trhu 2 druhy tak by to bylo snadnější...

Předem děkuji všem, co se zapojí do diskuse a pomohou mi prolomit tu nerozhodnost, která mě už fakt štve.

Díky .)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj

mám dotaz.

 

Budu kopovat 225/45/17 klasika a vybírám mezi Goodyear, Hankook, Verdenstain. Poradí někdo? A  obchod nejlevnějšípneu.cz jsou dobrý zkušenosti?

 

Moc dík M.

Editováno: , autor: at.ax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No upřímně se z toho už můžu zbláznit. Už dva dny vybírám letní kola na svou Octavii (2.0TDi) v rozměru 225/45 R17 a nemůžu si vybrat.

: Continental

: Michelin

: Pirelli

: GoodYear

V každém testu doporučují něco jiného. Pak těch druhů je několik. Chtěl bych se vlést do 2.500,- Kč za gumu (10.000,- Kč celá sada). Každej doporučuje něco jiného. Jde mi o hlučnost a výdrž a samozřejmě bezpečnost. Podle čeho se rozhodnout? Kdyby byly na trhu 2 druhy tak by to bylo snadnější...

Předem děkuji všem, co se zapojí do diskuse a pomohou mi prolomit tu nerozhodnost, která mě už fakt štve.

Díky .)

Co si vybral nakonec?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu ti se vložit mou zkušenost s Hankook V12 EVO110. Najeto na ní mám cca 12 tis a jsem s nimi maximálně spokojen. Je to sportovní pneumatika o vysokém výkonu za velmi rozumný peníz. Skoro nerozeznává sucho od mokry drží parádně, bočnice jsou zesílené takže jsou si v zatáčkách velmi jisté. Vyzkoušel jsem již pár značek jako Pirelli, Michelin, Dunlop a žádná z těchto Značek pneu mě nikdy nic takového nenabídla jako Hankook za srovnatelné peníze. :kol-47:  Za mě tedy v dalších letech jasná volba! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som kupil 4x Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 225/45 R17 91V a už len čakám kedy mi ich dovezú. Moje prvé 17" pneu boli DUNLOP SP SPORT MAXX tie sa mi zle zjazdili, druhé som mal a ešte stále su na diskoch CONTINENTAL SPORT CONTACT 3 tie sú v celku v pohode len sa mi spravili vzadu vľavo aj vpravo dva pukle na bokoch. Asi som vbehol do diery nejakej.

 

 

post-6949-0-81168700-1365181390_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...