Přejít na obsah

Octávií do Chorvatska, Slovinska - poradíte????


Petr

Doporučené příspěvky

Díky chlape, už jsem to četl a dokonce dnes jsem Ti i odpověděl...nestíhám.

Minulý rok byla kuna 4kč a dnes je 3,3 zhruba, no a jak říkáš u nás se ceny vylepšily :palec2:

My pojedema asi 15. v pátek a asi budeme 3 osoby, protože švagrová nám měla dát sebou neteř a ona nemá pas (má 17let), volal jsem na konzulát HR a musí mít pas když jí ještě nebylo 18... No smůla, naše dcera si bude muset vystačit s náma ;)

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

S pískem doporučuji Omiš. Je to kousek za Splitem, nádherné písčité přírodní plaže a super staré historické město s pirátským hradem a přímo v městě se vlévá do moře řeka Cetina, na které se dá raftovat. byl jsem tam 2x a vždy super.

Já jezdím na písek autem do Bulharska. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Jestli můžu,já taky jezdil spoustu let do Chorvatska.Tento rok jsem zkusil jet autem do Bulharska a pohoda. Ceny za ubytko poloviční než v HR a nevezl jsem žádné jídlo,natož vaření...Moře sice není tak krásné jak v HR ,ale šlo to.Byl jsem až u Tureckých hranic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omiš taky doporučuju...dlouhá písečná pláž, krásný městečko a raftování na řece Cetině? No prostě super ;)

Paradoxně raftování na řece bylo z dovolený u moře to nejlepší :smich:

---

update: ale teď jsem si všiml, že už jsem to tu jednou psal:)

Editováno: , autor: dastax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem byl v Chorvatsku ve Vodici a 3x v Omiši a osobně doporučuji Omiš( http://www.omis.hr/).

Ale vzhledem k tomu, jak tady všichni rádi řídíme ty naše 4kolový miláčky tak doporučuji Bulharsko autem. Cesta sice dlouhá, ale bez problémů a ubytování a služby se nedají s Chorvatskem ani srovnat. Super chování, jednání - prostě super dovoléná :palec2::palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mozno na buduci rok skusim ten omiš ale tohto roku som bol druhykrat v tučepi kto tam bol uzna ze je tam super :palec2:

do Tucep jsem jezdil několik roků po sobě a fakt super... A potom jsme jeli níže na poloostrov Pelješac a nádhera - samota klid, čistota. Balzám na duši :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já byl letos na Brele a čistější pláž sem neviděl. Jeli sme se podívat do Tučepi,když to všichni tak vychvalovali a při procházce jsme došli až k rozpadlému hotelu Jadran a já se málem poblil. Takovej bordel sem ještě neviděl. Všechny kanály snad ústí na pláž pod pod nim. Jeden den jsme pak navštívili Makarskou a z přeplněných pláží a smradlavých WC sem taky nebyl nadšenej. Prostě Brela je :palec2:

Navrhuju založit téma Octávií do Bulharska? Co vy na to? :) Rád bych se tam podíval

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, téma : Oktávií do Bulharska nevím, já su spíš Oktávií do Řecka ;)

jinak minulý rok jsem byl u Omiše, konkrétně v Mimici .... voda od apartmánu cca 20m, ale s převýšením snad 100metrů, ale i tam luxus, a koupání s nahýma prdelama :D , nechtějte ať přiložím foto :rolleyes:

Editováno: , autor: Fire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj tak my taky jezdíme pod Omiš, do Ruskamenu je to taková malá vesníčka, jeden krám, hotel a hospoda ale jinak moc klidný místo , a náš pan domácí má moc dobrou domácí ořechovici a víno , za apartmán 2+ 1+ balkon chce 45 euro na noc .Na jídlo jezdíme do Omiše protože tam maj pizzu BigXXL

post-12356-1228072381_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Tento rok to bude opat Umag - Pula /istria/ HR. Uz asi od roku 1993 pravidelne letovisko. Niekolko krat za rok - sem tam.

Tento rok to prvy krat zoberiem cez rakušákov. Doteraz som vzdy jazdil cez madare. Strýko bol niekde pobliž Trogiru 3 tyždne. Teraz sa vratil, vraj je to tam plne "čechov" a "slovákov".

Este ako student som cestu par krat absolvoval na mojom stale dobre naladenom Rapidiku 136. Samo bez klimošky. Dalo sa. Bol srandy kopec. Podotykam auto ma nesklamalo a tahalo celu cestu bez najmansich problemov. Inak s policiou za tie roky nemam zle skusenosti nikde. Slovinci nas namerali. Ospravedlnenie im stacilo. Bolo to niekedy v 1998 alebo 1999 nepamatam si presne. A raz v madarsku za dialkove v obci. Pokuta 200 forintov. Otec sa smial, ze to nemaju ani na pivo. Odvtedy som policajtov iba videl.

Paradoxne najvacsie problemy aj tak vzdy robili slovensky colnici pri navrate domov. Nepochopitelne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Takze som absolvoval dovolenku na Istrii /Umag, Motovun, Buje, Novigrad/. Cesta super pohoda cez madare a durch cele slovinsko. Dialnicna znamka existuje tyzdenna, mesacna, polrocna. /15,30,45 eur/. Ziadne problemy s policiou az na ceste domov ma asi madari namerali. Takze uvidime. V madarsku maju zalubu v 70 a 30 tabulach takze to trosku zdrzuje ak sa clovek "snazi" aspon ako tak dodrzovat rychlost.

Slovinske dialnice su bezproblemove /az teda na znamky/. Malo cechov a slovakov bolo tento rok na slovinskych dialniciach. Par bratov cechov som stretol na pumpe v Redícs /vybrali sa do chorvatska absolutne bez mapy i navigacie/. :) Tak som im pomohol. Vsetci sa vsemozne snazia obchadzat slovinske dialnice.

Zdrzanie som nikde nemal nakolko som dorazil do chorvatska relativne skoro. Nieco po osmej rano. Pol hodinu nato hlasily v radiu niekolko kilometrove šóry na dialniciach /2-3 hodiny zdrzanie/. Tohto som bol svedok pri odchode domov.

Chorvatsko pohoda. 1 euro je 7,20 kuny. Takze pre nas super. Trosku sa polacnilo. Teda podla mna.

Cesta: 650 km

Spotreba: 6,5 l cestou tam v noci bez klimosky a 6,9 l cestou domov full klima celu cestu /climatronic/, 3 dospele osoby a plne auto, rychlost som sa snazil dodrziavat +10 km/h, spotreba ma velmi milo prekvapila /OIRS/.

Bolo dobre :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak 9.8. som sa aj vratil z HR. Konkretne za Primostenom kusok je Marina a za nou cez kopec Vinisce. Pohoda,klidek,konec sveta.

Cesta tam cez Madare po okreskach z Gyoru na Szombately ,Corna dole Letenye-Gorican. Mimo Slovincov. Stav okresiek v HU nula bodov. Pred koncom ma stopli snazivi madari ze svietim hmlovkami. Nastastie zena vie po madarsky tak som im drbal do hlavy o com je homologizacia a zakony v EU,nadradenost v pripade rozkolov a pod. Po 15 min. nas pustili s tym aby som prepol na komplet svetla. banda.

Dialnice v HR pohoda. Cesta tam pondelok,dost pohodove dialnice. Cosi cca 800 km. Cas cca 12 hodin. Odchod z domu 3 hod rano po nocnom zhruba pol hodinovom spanku. Super na oci.

Naspet v nedelu. madarov som povedal ze idem po dialnici. To bola asi zase chyba lebo domorodci sa drbali z Balatonu na Budapest. Hnus. Troj prudovka miestami postala doprava. Asi 3 x. ale streka 900 km,odchod rano 8,30...prichod cca po 12 hod. Pohoda. Striedaca som nemal.

Rychlost mi kontrolovala polovicka takze dialnice cca 140 km/h. Spotreba mi nesla cez 6 litre. Auto spolahlivo bez problemov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny, já se vrátil už 15.8. z HR. Cesta super až na Slovinskochorvatské hranice, kdy si celník usmyslel, že se mu něco nelíbí na mé octě. Řekl si o papíry od vozu, kontroloval rok výroby, nakonec jsme musel otevřít i kapotu kontroloval VIN a všechny štítky v motorovým prostoru. Nakonec mě pustil. Cestou zpět zase slovinci dělali problémy, kontrolovali VINy aut a kufry, ale mě naštěstí pustili. Jinak HR je super, jezdíme už 3 roky na blint a vždy bez problémů. Pokud i příští rok pojedu tak asi se vyhnu Slovinsku, už mš s nimi dochází trpělivost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...