Přejít na obsah

Divny zvuk turba


tomina

Doporučené příspěvky

Ahoj, posledni dobou ma moje turbo hodne divny zvuk. Kdyz se zacina roztacet (tak do dvou tisic) tak vydava zvuky jako kdyz chrasti hodne velkej retez. Nevim jak to popsat ale je to jako kdyz na beton padaji kousky kovu..Po zvyseni otacek je vsechno v pohode a uz si jenom piska. Je to 1,9 TDi 81kW, r.v.2000. najeto 60000km - opravdu 60000km :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerikejte, ze nikdo nevi cim to muze byt. Pripada mi, ze moje octavka je plna zavad. Od doby co sem si ji privez novou tak jenom resim problemy. v servise mi rekli ze to muze byt palivem at zkusim brat naftu jinde (beru zasadne u Benzina nebo Shell) jiny problem nevidej :-( zvuk je to opravdu prisernej, pokud pridam plyn v nizkych otackach, otoci se za mnou pulka ulice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, jestli to jde opravdu z turba, když se roztáčí, tak ho asi jedíně vyndat, rozebrat a zkontrolovat. Ale to není zrovna jednoduchej úkol. Zkus se ještě zeptat někde, kde turba dělaj, třeba tady:http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=7998 . Ale nic si z toho nedělej, já nechal opravovat turbo před 2 měsíci a před týdnem se mi vysypal celej motor ( upadl ventil) :aggressive:

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám pravděpodobně velmi podobný problém:

Po výměně motorového oleje a filtru, a též výměně oleje v servu má motor divný zvuk. Je to slyšet pouze při cca 2tis otáčkách v záběru.(motor musí být v záběru, tzn zrychlovat, jindy to nepozoruji). Zvuk je prostě jiný než předtím, jako by se přidala taková vibrace či co. Při 2100ot to už zase není slyšet.

Jde jen o ten zvuk. Nenapadá mě žádný jiný díl, který by měl nějakou závilost na otáčkách motoru, než turbo. Souvislost s čerpadlem serva mohu nejspíš vyloučit?

Motor jinak jede naprosto v pořádku, spotřeba v normálu, diagnostika nic nehlásí.

Má to smysl nějak řešit, a případně jak?

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nenapsal jsem, jak sem vyresil svuj problem...nedavno se cinkavy zvuky ozyvaly porad a pri blizsim zkoumani sem prisel na to, ze je to spojka kompresoru...Takze na radu prisla repase kompresoru a zvuky sou pryc ;-) I v servise si mysleli ze je to turbo...divny ze to bylo zavisly na zatizeni motoru ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno divný to není, mám podobné symptomy - ale u mě je to řemenice na altíku a napínák. Obojí mám už koupeno, jenom to přehodit :) Pod určitou zátěží to dělá protože motor bude různě vibrovat a prostě při některých otáčkách to bude rezonovat.

Jinak takový bonus: Volal jsem do škoda-salonu, kolik by stála výměna řemenice s volnoběžkou na altíku - mno "technik" mi začal tvrdit že na altíku žádná volnoběžka není, že altík je napevno spojený. Asi jsem padl na odborníka. No a světe div se, nová řemenice na jednu stranu bere a na druhou protáčí ;) jak to má být!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsi prosím tě odhalil, že je to právě řemenice s napínákem? U mě to totiž dělá jen při zátěži, takže na místě to nezjistím, a za jízdy si tak nějak neumím představit odvážlivce kterýby to chtěl poslouchat :)

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno dlouho jsem zjišťoval odkud ten zvuk jde a dělalo mi to to pouze např. při rozjezdu, zátěži do kopce, ale jen ve velice omezeném rozsahu otáček. Pak minulý týden drc -> nenabíjím -> a stejný hluk i na volnoběh/bez zátěže a napínák lítá jako splašenej.

Editováno: , autor: lukash
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam neco podobneho,pri studenem motoru se mi ozyva divne klepani po pridani plynu,nevim odkud to jde,jestli od turba nebo ventilu,po cca 5ti minutach to prestane a vse je ok.Nesetkali jste se stim uz nekdo?

Jeste me napadlo ze by to mohly byti trysky,auto uz ma najeto 145000km,je to 1.9TDi 81kw

edit: tak sem uz na to prisel,dela to asi magneticka spojka u klimy,mam klimatronik,dela to jen u studeneho motoru(pres noc)jak je zapla klima na auto tak to tak divne klepe ale kdyz prepnu na econ tak to prestane a po zahrati cca za 5minut to prestane klepat uplne.

Editováno: , autor: Petrzet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...