Přejít na obsah

centrál - závady, poruchy, nefunkční


M-a-r-e-k

Doporučené příspěvky

Ahojte všetci. Mám otázku ohľadom centrálneho zamykania bez DO. Jedná sa o to, že už neotvára ani jedny dvere okrem na strane šoféra, ostatné dvere musím ručne otvorit z vnútra. Chyba sa objavila tak, že ráno keď som sa chystal do roboty vtedy všetko v pohode bez problémov som vedel otvoriť všetky štyri, avšak keď som dorazil do roboty približne pól hodina cesty, vtedy som už zamknúť nevedel vlastne centrál už nefungoval musel som po jednom zamknúť. Po fajronte sa my podaliro znova to čo ráno, že otvoriť sa dalo bez problémov, ale zas keď som dorazil domov tak vtedy sa zamknúť znova nedalo. Otvdedy už vobec nefunguje. Ja si myslím, že to móže byť buď s riadiacou jednotkou alebo nejaké relátko. Práve preto sem píšem, že určite sa nájde nejáký odborník, ktorý mi to vie povedať aspoň približne. Mimochodom dnes som rozobral dvere na strane šoféra a skúšal som, počul som pod volantom cvakať takže ja si mylím, že signál dostáva len to von už neposilena na ostatné dvere. Ďakujem za odpovede!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

zdravim,

 

chtěl jsem se zeptat zda jste někdo neřešil podobný problém co nastal u mě. když odemykám nebo zamykám auto přes DO reagují všechny dveře krom řidiče. když dám klíč do zámku a otočim tak reagují všechny dveře. nemáte někdo radu co s tím ?? Mikrospínač je ok.

Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím chlapi,

mal by som otázku. Mám fabiu r.v. 2001 s centrálnym zamykaním ale bez DO. Iba klasika kľúčom, bez alarmu, bez elektrických okien...

Stala sa mi taká vec, že mi to prestalo fungovať. Pri zamykaní aj odomykani, sa odomknú vždy iba vodičove, resp spolujazdcove dvere (podľa toho na ktorej strane to skúšam).  Akoby nebola elektrika. Preveril som poistku, tá je OK. A tým som zatiaľ asi skončil.

Vie niekto poradiť, kde sa k tomu nachádza nejaká riadiaca jednotka, prípadne aj čo na nej zmerať aby som preveril či je KO, alebo je problém niekde inde.

Čítal som tu niekoľko tém a príspevkov, ale 90% sa týka centrálu s DO, no ja mám bez. Nič sa mi tu nepodarilo nájsť.

Prípadne sa tu riešili také závady, že to fungovalo iba občas, alebo zamykalo a odomykalo ako sa tomu zachcelo, no nič z toho nebol môj problém. U mňa to vyzerá fakt, akoby som nemal elektriku. Akumulátor je OK, napätie je v poriadku a auto aj štartuje.

Ak by teda vedel niekto poradiť kde nájsť nejakú riadiacu jednotku, tak by som bol rád. Prípadne kadiaľ ide nejaký hlavný "komunikačný" kábel celého centrálu, aby som ho vedel skontrolovať.

Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte doplním:

Dnes som spozoroval, že pri zamykaní aj pri odomykaní akoby za prístrojovkou niečo cvaklo, akoby relátko. Predpokladám, že reléový box bude niekde tam, ale netuším ako sa k nemu dostať.

Niekde sa tu písalo aj ohľadom snímača zatvorenia dverí. Toto predpokladám mám v poriadku, pretože pri zatvorených dverách mi svetlo vo vnútri nesvieti. Rozsvieti sa až pri otvorení vodičových dverí. Po zatvorení dverí po nejakom čase svetlo zhasne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Dobrý  den mám  takový  problém  . Mám  doma fabii 1.4. Rok výroby  2001 . Při jízdě  po hrbolaté silnici se mi z ničeho  nic zamyká auto ze začátku  to bylo ze se zamklo  a hnedka odemklo ale poslední  2 dny se auto  zamče celé kromě  dveří  u řidiče  . Když  otevřu dveře  u spojezdce  tak se auto  má  tendenci zamknout  . Mám  problém  i s tím  ,že když  zavřu  dveře  tak se mi zamkne  kufr a nejde otevřít  musím kufr odemčít u řidiče páčkou  . 

Děkuji moc za každou  radu . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 5 měsíců později...

Zdravím mám takový problém a už si s ním nevím rady tak to zkusím tady. Před nějakým časem začal špatně fungovat centrál u řidičových dveří na DO. Občas zamkl i odemkl občas jen něco. Teď už na DO jen málokdy zamkne a odemyká občas jakoby hodně ztuha - čudlíček trošku povyjede ale zůstanou zamčené. Zajimavé ovšem je že když to zkusím klíčkem v zámku ve dveřích spolujezdce tak se u řidiče neděje vůbec nic ani zamknutí ani odemknutí a když zkusím přes zamykání tlačítkem u ovládání oken tak to je zase bez problémů pokaždé zamknou i odemknou.

Samozřejmě mechanické zamknutí i odemknutí klíčkem funguje bez problémů. Moje otázka je: Je někde ve dveřích nějaký motorek na centrál případně čím to může být? Centrál je v autě od výroby a Dálkové ovládání je origo dodělané u škodovky - přívěšek s 2 tlačítky.

Mikrospínač to nejspíš nebude lampička v autě funguje na tyto dveře bez problémů a diagnostika nic neukazuje.

Editováno: , autor: MastermanCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Téměř všechny problémy se samozamykáním nebo samoodemykáním, případně nemožností otevřít kufr po vystoupení maj na svědomí mikrospínače v zámcích. U mě to začalo tím, že mi při jízdě začal centrál cvakat neustále odemykání. Nejdřív jen ve větších teplech, na hrbolech. Pak častěji a častěji, pak se přestala rozsvicovat žárovka ve dveřích řidiče, pak i spolujezdce, tím pádem nešel otevřít kufr (auto si myslelo, že jsem nevystoupil). Na konci se mi stávalo, že se auto samo zamykalo při jízdě. Těch mikrospínačů je tam dohromady 4 nebo 5 v každým zámku. Jeden šmat mi to včera povyměňoval a opravil. Dnes ale zase na příčným prahu cvaklo jakoby odemknutí centrálu při jízdě. Ještě tam něco bude. Potřeboval bych spíš zjistit co má který mikrospínač na starosti a jestli se dá jejich sepnutí najít někde v řídící jednotce. Ideálně abych mohl jezdit a jezdit po hrbolech a nalogovat všechny ty spínače, abych zjistil, kterej přesně to dělá a ve kterých dveřích. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím borci, koukám, že toto vlákno potřebuje trochu oživit a tak přicházím se svým problémem. Jsem kutil pokus omyl a podobným způsobem jsem se pustil do dálkového odemykání své Fabie. Mám neoriginální sadu za asi osm set korun, která mi ležela ve sklepě tři roky. Připojil jsem jí podle schématu v balení - Negativní spoušť. Šťávu jsem vzal z konektoru od motorku stahovačky, kostra plus žlutý a žluto-černý na dveře a dva dráty připojené na servo odemykání (bílý a bílo-černý). Tak jak na spoustě videí z YouTube. Auto se mi na dálku odemyká jen při otevřených dveřích. Při zavřených je na přívodu jen něco přes 3V, a proto to nechce premávat. Nezamyká se mi vůbec. Jen mi při stisknutí zamykání zhasne vnitřní osvětlení. Věděl byste někdo jak dál aby to šlapalo? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zdar

omlouvam se zda to uz tady neni ,ale ted nemam cas jdu 3x na 12smeny do prace v patek bych se chtel na to podivat ,jde o to ze segre nejdou odemcit dvere spolujezdce ma klice s dalkovym oteviranimkdyz chci manuelne zevnitr otevrit tak to jakoby pruzi a kolik zas zajede dovnitr,v cem je chyba a da se to nejak otevrit aniz bych nicil tapec.diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravim, jdu si pro radu. Mam fabii prvni generace rok 2006. Mam central ovladany klickem origo a u dveri ridice mi central prestal odemykat vsechny dvere, jde ztuha a odemkne pouze dvere u ridice. kdyz takto odemknu a zase zamknu dvere u ridice, tak je sice vse zamcene, ale neblika ta cervena kontrolka na dverich. Kdyz odemknu od spolujezdce, centeal normalne odemkne vsechny dvere. Zaroven mi prestalo fungovat ovladani oken na tech samych dverich. Pojistky v pohode, draty v tom husim krku ve dverich taky ok, diagnostika neukazuje nic. Dneska jsem odpojil konektor ovladani oken a opet pripojil a najednou okna fungovaly, central taky, jen zamykal na jedno cvaknuti (normalne se ozve cvaknuti dvakrat) jen neblikala ta cervena kontrolka na dverich a kdyz jsem vypnul a zase zapnul zapalovani, tak zase opet stav stejny, zavada zustava. Nevite nahodou co by to mohlo byt?? Asi to spolu souvisi kdyz je central napojenej i na okna - myslim tim kdyz odemknu klicem a drzim v odemcene poloze, tak se stahnou okna a naopak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, chci se poradit, jestli jste někdo neřešil podobný problém. Při zamčení DO se mi auto klasicky zamkne, bliká safelock. Když během pár sekund znova zmáčknu tlačítko zamknutí na DO (klasicky pro kontrolu, jestli jsem fakt zamknul), tak mi proběhne takový ten zvuk zamykání odemykání, odblokuje se safelock a - odemknou !! se dveře řidiče (při zmáčknutí tlačítka zamčení).

 

Když tuto kontrolu, jeslti jsem fakt zamknul udělám po delší odmlce, řádově 10sec a víc od prvního zamknutí - auto klasicky blikne, že je zamčeno a nic se nestane (žádný zvuk zamykání, odemykání, deaktivace safelocku).

Dneska jsem zkoušel to samé u fabie se stejnou výbavou a tam se při druhém, okamžitém zmačknutí tlačítka zámku na DO dveře řidiče neodemykají. 

 

Troufám si tvrdit, že toto chování u mého vozu není standardní. Mám měněný zámek - nefungoval centrál (nejspíš mikrospínač). 

Nevíte, kde může být chyba?

 

Citovat

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dobrý den, měl bych na vás otázky ohledně Fabie 1. generace. Koupil jsem ji v květnu 2021.

 

1) Nemám centrál, odemyká a zamyká se pomocí klíče. Z ničeho nic když jsem odemykal / zamykal u řidiče, tak se odemkly / zamkly jen dveře u řidiče. Nic ostatního nereagovalo. V servise mi vyměnily zámek u řidiče a ok. Ale nyní když odemykám / zamykám a klíč chvíli podržím v té poloze (cca 1-2s), tak se mi samovolně otevřou / zavřou přední okna. 

 

2) Z ničeho nic mi nefunguje ukazatel průměrné spotřeby. Celou dobu šel, ale nyní už tam asi 300 km mám 7.3 / 100 km a nereaguje to na vůbec nic.

 

3) Občas když nastartuji, tak se rozsvítí kontrolka chladiče. Chladící kapaliny mám ale dostatek. Když zhasnu motor a opět nastartuji, kontrolka už nesvítí.

 

Nevíte, čím by tohle mohlo být? 

 

Předem všem děkuji za odpovědi a ochotu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1)

Pokud nemáš centrál, tak to funguje jak u Š120. Odemknou\zamknou se ti jen ty dveře kam dáš klíček. Ostatní musíš ručně. 

Pokud zastrčením klíče odemkneš\zamkneš všechny dveře tak máš centrál, ale ne dálkáč. 

Pokud máš centrál a vokna v elektrice, tak při podržení klíčku v poloze odemčení okna v elektrice sjedou-otevřou, v poloze zamčeno se zavřou

Takže si ujasni co máš a přečti si návod k obsluze

 

2)

ptej se gde máš. Jinak sis beztak palubní PC přepnul do dlouhodobý spotřeby, bo krátkodobá se po 2 hoďkách nečinnosti vynuluje. 

Takže si přečti si návod k obsluze

 

3)

je tu na to celý téma co zasraný nádobce a čidle šlemem. Takže si to tam pročti a najdeš odpověď co stim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 9. 2021 na 17:59, Luďa napsal:

1)

Pokud nemáš centrál, tak to funguje jak u Š120. Odemknou\zamknou se ti jen ty dveře kam dáš klíček. Ostatní musíš ručně. 

Pokud zastrčením klíče odemkneš\zamkneš všechny dveře tak máš centrál, ale ne dálkáč. 

Pokud máš centrál a vokna v elektrice, tak při podržení klíčku v poloze odemčení okna v elektrice sjedou-otevřou, v poloze zamčeno se zavřou

Takže si ujasni co máš a přečti si návod k obsluze

 

2)

ptej se gde máš. Jinak sis beztak palubní PC přepnul do dlouhodobý spotřeby, bo krátkodobá se po 2 hoďkách nečinnosti vynuluje. 

Takže si přečti si návod k obsluze

 

3)

je tu na to celý téma co zasraný nádobce a čidle šlemem. Takže si to tam pročti a najdeš odpověď co stim. 

 

Ahoj Luďo, děkuji, ale u tý dvojky jsem nic nepřepnul. Ona se normálně vynuluje, ale teď tam i po 2 hodinách a více pořád svítí 7.3 l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Jak uz popis napovida nezamikaji mi dvere ridice kdyz auto zamknu u spolujezdce. Ostatni se zamknou. Fabia 1.4mpi 50kw bez dalkoveho ovladani. "Centralni zamykani funguje jak ma ze strany ridice". Kde hledat problem? U ridice ci spolujezdce? Jestli to tu uz nekde bylo resene tak se omlouvam ale vyhledat to je asi nemozne kdyz nvm jak to pojmenovat.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdar chlapi, mám jeden dotaz. Včera jsem šel k autu a když jsem otevřel dveře u řidiče, tak se celé auto začalo opakovaně zamykat a odemykat dokud jsem dveře nezavřel. U ostatních dveří to nedělá. Při tom zamykání/odemykání jsem zároveň slyšel cvakání v palubce cca někde vlevo dole pod volantem. Nemá někdo tip nebo zkušenost co by to mohlo být? Nechci zase vyhořet na tom, že budu postupně zkoušet co to je a utratím u toho X korun. 
Na fóru na facebooku mi bylo řečeno, že by to mohl být ten svazek co jde od A sloupku, ale tam mi nešlo do hlavy proč by to zlobilo když to začne dělat hned jak pohnu dveřmi. 

Jen pro info...je to Fabia 1.9sdi elegance.

 

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec chlapi, 
nedávno jsem šel k autu, které jsem normálně odemčel dálkovým ovládáním...otevřu dveře u řidiče a najednou se celé auto začne opakovaně zamykat a odemykat...když přítelkyně otevřela dveře spolujezdce, tak to přestalo, přičemž mi přišlo, že záleží i na tom jak moc ty dveře u řidiče otevřu. Možná mi to jen přišlo, ale udělalo to stejně i u dveří spolujezdce. Myslíte, že by to byl nějaký kabel v té průchodce u dveří nebo něco jiného? Nemám s tím vůbec zkušenost, tak se chci raději zeptat než něco nakoupím špatně.

Jde o Fabia 1.9 SDI s výbavou elegance (2001)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...