Přejít na obsah

Motor 1.9 TDI 77 kW


bastien

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 10 měsíců později...

Jen to upřesním, motory 1.9 TDI s označením BLS mají DPF, motory s kódem BSW jsou bez DPF. Na první pohled po otevření kapoty se poznají podle krytu, BSW má starý kryt stejný jako v Fábiích první generace, kdežto BLS mají nový kryt a i jiné výko ventilů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, kamarád má ROOMSTER 1,9TDi typ motoru BLS.

 

První dotaz - má auto filtr DPF standartně ? Ten jeho vypadá, že tam má namontovaný, ale přitom kontrolka na budíkách neukazuje (u superba mi při zapnutí kláčku skvítí kontrolka filtru, která zhasne) a navíc má ohnutý výfuk  dolů, což jsem nidky u auta s DPF nevidě.

 

Za druhé - auto netáhne, padá do nouzáku, nemůže se přijít na to proč -> po výměně rozvodů seřízené předvstřiky, auto má najeto asi 140.000km - turbo čisté, regulace perfektně funkční, všechny podtlaky zkontrolovány, bez problému, výměněný ventil N75, vyměněná váha vzduchu, diagnostika píše chybu 000665 ...  

 

K tomu souvisí otázka 1 -> jestli to nemůže být DPF filtrem ? ... V servise ale nejde přes diagnostiku spustit nucená regenerace a mám podezdření, že je nějaký "domontovaný" díky tomu ohlému výfuku a chybějící kontrolce ... 

 

Za třetí /není s motorem spojené, ale nechci zakládat další téma/ - najednou z ničeho nic nejdou stahovat elektrická okna, vytáhne se pojistka, nechá se 3 minutky venku, dá se zpět a funguje, pak to hodinu běží a nejednou z ničeho nic se to zase "zasekne" - když jsou okna stažený nejdou nahoru, nejdou stáhnout, ani jedno ... 

 

 

Díky za rady, nikde jsem k tomu nic nenašel, tak se ptám, nikdo neví co s tím ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že Roomster i F2 má vždy ohlé výfuky. Jinak by plyny šly přímo na plastový nárazník zevnitř. I dvojková Octavia 1.9 TDI s DPF měla ohlé výfuky.

Dle dílenské příručky má BLS filtr pevných částic. Dle návodu by na palubce kontrolka měla být.

Víc Ti bohužel nepomůžu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď dáš cez diagnostiku test palubnej dosky (ručičky, displeje, kontrolky) tak ani vtedy hu nezobrazí ?? Ak nie tak tam nieje. Resp. ak má maxidot tak je možné, že v hornej časti displeja kde zobrazuje rádio tak sa pri probléme zobrazí zrovna tam nejaká ikonka vyfukových plynov. Tak ako sa zobrazuje brzdové obloženie, málo vody v ostrekovačoch, málo oleja a iné veci.

 

Fabia/Roomster kod motora BSW by nemala mať DPF a BLS by mal mať DPF filter.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Dost často se setkávám s motory bls u kterých se rozhodla ojnice třetího válce že se proletí a koukne ven. Tech tipů motorů je víc ale nejčastěji právě tento. Mají však společné že jsou vybaveny  DPF. Diskutuje se o tom že v určitém režimu jízdy vzniká díky filtru ve válci jakési víření nebo co při kterém dochází k nějakému kmitání pístu. Asi bych to nějak nerozmazával protože to jsou jen myslím domněnky. Ale je fakt že s tím filtrem to něco společného mít bude. 

Uvažuji o výměně mojí věrné F1 ATD za Roomstra a vzhledem k pověsti motoru BLS bych rozhodně volil motor BSW. Otázka zní jak je na tom tento? Je bez DPF a o cestování ojnic jsem také neslyšel. Máte někdo nějaké zkušenosti se zavadami? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, řekl bych, že to s DPF až tolik nesouvisí protože lítání ojnic se taky dost týká motorů BXE od r 2007 výše a ty filtr nemají.

Asi jediný řešení pro klid duše je, pokud koupíš auto s relativně rizikovým motorem, preventivně vyměnit ojniční šály a šrouby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...