Přejít na obsah

klíče vystřelováky


arijv

Doporučené příspěvky

  • o 5 let později...

Neřeš rok. Byly roky kdy se varáběly a dodávaly souběžně jak vystřelováky tak "vajíčka".
Já mám MR04 a bylo vajíčko, kámoš měl starší nebo stejně staré a měl vystřelovák.

Klidně můžeš koupit vystřelovák a používat na svojem autě. Máš několik možnosti:
1. ve Škodovce, dostaneš komplet nový vystřelovák, vyfrézovaný, sami nakódují immo a DO. Stát Tě to bude něco málo přez 3.000,- kč
2. Koupíš nějakou kopii, vyjde Tě to na cca 1000,- plus frézování. Čip imobilizéru použiješ ze svého "vajíčka", DO si naučíš sám.
3. Někde seženeš starší, použitý. Planžetu necháš vyměnit a vyfrézovat, čip imobilizéru přehodiš z vajíčka, DO si naučíš sám. Cena: Podle ceny klíče a planžety, ale klidně pod polovinu ceny z druhého bodu.

DO: lze naučit svépomocně. Ať už via VAG (potřebuješ kabel a program, ale není problém) nebo existuje postup bez VAG-u. Jen potřebuješ jeden fční klíč s DO. Postupy tu někde popsané jsou.
Imobilizér: Starý použitý čip (když někde seženeš klíč podle bodu 3.) už nelze opět přizpůsobit, ale lze přehodit z původního klíče. Imobilizér doma, pokud neznáš PIN k budíkům, jen tak nepřizpůsobíš.

 

Při koupi nového klíče je důležitá generace komfortího systému a frekvence DO. Od roku 2002 bude určitě 3G a 434 MHz. Frekvence je napsaná na klíči. Na vajíčku někde na těle, na vystřelováku, když ho rozpůlíš. Ale pro jistotu si to ověř. Jsou v podstatě dvě 433 a 434 a nejsou záměnné.

Já bych zašel do Škodovky a tam by mi podle VIN zjistili jaký typ vystřelováku potřebuji. Podle toho bych už hledal na netu stejný nebo nějakou funkční záměnu. Třeba tu je vlákno o typech vystřelováků.

Taky se při koupi nového vystřelováku nemusíš soustředit jen na dvoutlačítko. Na 3G funguje i třítlačítkový vystřelovák s fcí otevírání kufru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si takhle koupil jen jeden. Jednak jsem nevěděl ještě co a jak a pak jsem potřeboval celkem rychle druhý klíč k autu.

No a později, když jesm už věco "co to žere", druhý vytřelovák, třítlačítko, jsem už sehnal na netu a vše okolo si udělal sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím jestli vím o někom, kdo by to zvládnul vyfrézovat atd. Asi budu muset pohledat po známých. To vajíčko je na prd

Už ses někde ptal?

Pokud nežiješ nikde v buši tak, troufnu si říct, že dnes v každé první klíční službě, kterou potkáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...