Přejít na obsah

Xenony


TomV

Doporučené příspěvky

ekkar: já nevím z kterého MR máš kus, mně se světla na start vypínají. tatínkovi ne a svítí to během startu. já auto beru jako spotřební zboží a chcu, aby sloužilo. někomu se líbí, že má čím kroutit, prosím, neberu to. spíš jsem to zmiňoval s ohledem na to, že při montáži parodie na xenony tohle není věc "stylu", ale nutnosti..

rmaudio: zkušenosti s tímhle šarlatánstvím nemám, ale co vím, problémy dělaly implantace balastu i předfl verzím s natáčením

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde o nejaky krouceni. V aute delas tolik automatickejch ukonu, ze tohle uz neni zadnej problem. Nekdo je radsi, ze na to nezapomene, nekdo radsi sviti jen kdyz on sam chce. Treba kdyz jedu soulozit v zime do lesa, tak potrebuju topit a nesvitit, aby me hajnej nevyhnal :)

Co se tyka tech cornrovej svetel, tak to opravdu zlobilo. Nekde to tady bylo, ale nemuzu to najit. Proklikal sme asi 30 stranek a nic. :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....

Co se tyka tech cornrovej svetel, tak to opravdu zlobilo.  Nekde to tady bylo, ale nemuzu to najit. Proklikal sme asi 30 stranek a nic. :kuk:

Jo, to je to slavný "Vyhledávání"....  A jinak - není to o tom "mít čím kroutit", ale přesně jak říká Blacky - prostě mám určitou rutinu, jak říkám - "COCKPIT-DRIL", je to prostě sled úkonů před vyjetím - možná není úplně podle učebnice autoškoly, ale používám ho už dlouho a nehodlám ho měnit - a stejně jak píše Blacky, když někde stojím a nechci mít při spuštěném motoru rozsvíceno, je jednodušší mít automatiku vyřazenou. Souložit při nastartovaném motoru bych si asi rozmyslel, ono v zápalu "boje" povolit ruční brzdu nebo kopnout do šatlrpáky vůbec není nesnadné... A takové rozjeté auto bez osoby za volantem - no chuťka  :p:p:p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele kluci klid. Já jsem to jen prolítl.

Ohledně toho dotazu tak jsem pochopil že ten člověk má fabii po faceliftu kde je dení svícení žárovkou u mlhovek to se zapne automaticky a jestli jsem ho pochopil tak chce dát xenon do těch mlhovek. Odpověď je že to fungovat nebude. Pokud chce dát do hlavních světel tak odpověď je že to jde, ale může to zlobit protože tam má corner a natáčení... (zda jsem to pochopil, protože pro mě číst slovenštinu bez háčků a čárek je asi jako bavit se s polákem... jde to ale pomalu...)

Ekkar: Já jsem taky automatiku vypnul, ovšem musím říct, že u mě to fungovalo tak, že jsem otočil klíčem a nic nesvítilo jen palubka a obrysovky a až po nastartování se rozežhly H7. Nicméně právě těm balastům to nedělalo dobře a většinou pravé světlo nenaběhlo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak ohledne xenonu. Mam najeto pres 77 tisic za 2,5 roku a xenony tam mam vice jak 2 roky a zadne zastaveni ani zadne problemy.

A ohledne nenaskoceni svetla jsem taky problem nemel.

Jinak Bojlere vis co je to tuzing?? Koukam na tvoje prispevky a tuzing se tam objevu celkem casto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Piškóte, ďakujem za vecnú odpoveď na položenú otázku.

Páni, máte niekto skúsenosti alebo ste počuli o tom, ako reagujú policajti na xenóny? Rozmýšľam, že by som si ich hodil do projektorov na mojej FII. Ale nerád by som prišiel o papiere alebo mal zbytočné problémy...

Editováno: , autor: Blacky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Slovensku jsem tři roky nebyl a nechystám se tam. Co tady dostala PČR nová auta, tak velmi ráda zastavuje za jízdy a povětšinou mimo měření vidím stát a vysvětlovat právě bastlauta. Následky a problémy při pojistné události si musíš umět vyhodnotit sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Myslim, ze auta, ktore nemaju sosovky a maju HID, tak oslnuju viac a stale jazdia... ja poklopem, som spokojny, vyskusal som behom polroka viacero druhov silnejsich ziaroviek, no ale xenon je xenon, proste to tak ma byt, neoslnuje, v tych svetlach v Rumu to svieti super, ani ostrekovac zatial nemam, uvazujem ako ich tam namontovat aby si naraznik zachoval clean design a ne krytky ostrekov... :/

uvazujem aj casom spojazdit naklony na zadnej naprave, ktoru budem snad v lete menit, lebo pri bubnoch vzadu no... a ked kotuc, tak rovno asi dam napravu s cidlami a prepojim pomocov chlapcov :) ale zatial som nemal problem ani zo zelenymi, kamos ich ma v Alfe 156 bez cocky a zatial tiez pohoda... tak dufam, ze nam to vydrzi vsetkym bez pokut... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim, ze auta, ktore nemaju sosovky a maju HID, tak oslnuju viac a stale jazdia...

...

ale zatial som nemal problem ani zo zelenymi, kamos ich ma v Alfe 156 bez cocky a zatial tiez pohoda... tak dufam, ze nam to vydrzi vsetkym bez pokut... :)

Tihle "xenontuzéři" jsou nejhorší - to, že je ještě nikdo neopálkoval ale neznamená, že nejsou svou bezohledností nebezpeční všem okolo. Nacpat xenon do projektoru bez rychlé regulace je hovaďárna, která ale může při správné obsluze být ještě jakž-takž na hranici tolerovatelnosti. Ale narvat xenon nebo bixenon do paraboly bez čočky je vysloveně prasárna, za kterou by se měly sbírat papíry na místě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V případě, že v protisměru nejsou civilisté, na podobné primitivy za vhodných podmínek opakovaně blikám. Ať si chlapec užije toho, čím obšťastňuje ostatní. Bohužel většinou nejezdím na rovinatých plochách, takže mě tuzeři bez naklápění serou i s projektorama. Ti mají aspoň štěstí v tom, že jim do ksichtu blikáno není, protože na rovince nevyčnívají tupostí. Kdyby to světlo bylo aspoň hezký jako z originálně stavěných xenonů, ale často je to vyloženě hnus jak z pouliční lampy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to já už raději neblikám, myslím si svoje a koukám co nejvíce jinam, i když to někdy ani nejde. :) Když jsem blikal, tak mu to buď nedošlo, nebo jsem bliknul i na ty okolo a co byla nejhorší možnost - on mi to oplatil bliknutím, ale měl v dálkových také nějaký příšerný HID a na dálkové neměl čočkovou optiku, takže jsem pak musel najlépe zastavit u krajnice a vzpamatovávat se z ozáření. :D

Není jen rozdíl, že auto s xenony má navíc ostřikovače světel a automatické naklápění (které automaticky naklápí při akceleraci, brždění ale i třeba po natankování plné nádrže - kdo tohle ručním štelováním stíhá?), ale je i jiná optika. A to nemluvím o rozdílu nečočková optika vs čočková optika, ale i čočka je jiná pro žárovku a pro xenon. OK, čočka dodává ostřejší přechod mezi světlem a stínem, stále je ale plno parazitních paprsků, protože prostě to světo na to není stavěno. Stačí se podívat na Passat B5,5 - vždy měl čočkovou optiku, ale pro xenon měl jiná světla než pro halogen (dá se poznat podle umístění blinkru). Když člověk vidí (většinou taxikáře), kteří mají halogenovou optiku a narvali tam HID, tak to oslňuje i když je to čočka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

potkávám nespočet těchto rádoby tuningářů s "xenonama" za 3tisíce a mám sto chutí jim to narvat někam ale pokud to nezačnou policisté trestat maximálně možnou pokutou bude to stějně pořád oničem a lidi si to neuvědomí, já bych za to bral papíry nebo aspoň pokutoval 10tis. pokutou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Taky mam furt za sebou nejaky zapadni strep s dodelkama do modra.

Hrozny to je po ranu, ale ted jsem zjistil ze uz to ma dole, zaplat pan buh asi dostal nekde pokutku jinak by to tam mel az do ted.

xenony jedine original ale hlavne v čočce

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych ty xenony uplne zakazal! At uz jsou oreginal ci dodelane proste ne. A kdo by si je dodelal pokuta 10 000 blokova. Jezdim hodne ve dne i v noci a hlavne v noci potkavam auta (nejen skodovky,ale i napr. SUV BMW aj.) kterym ty xenony sviti tak vysoko ze treba minutu nevidim nic a nejsem schopny poradne jed! Vzdyt to ohrozuje zivoty :X Kazdemu druhemu to spatne sviti ale hlavne ze on se raduje ze ma xenony a mysli si jaky je machr a vidi o 5 metru dal. Ja mam obyc H7 zarovky vydrzi mi necely rok a svetla sviti docela slusne. Ale jel jsem z Brna o prazkach a muzu vam rict ze po prijeti domu jsem mel mzitky pred ocima jeste tyden z tech pitomych xenonu. Nevim jestli si je ridici neumi opravit ale preci pri namontovani xenonu musi prece byt i namontovana sada ostrikovacu a automaticka funkce naklapeni ne? Tak jakto ze to ani autum z vyroby nefunguje! Vsechny by je meli zrusit a at si jezdi treba po tme..

Jo a taky nejvice miluju kdyz me dojede takovy vetsi SUV ktere mi jede tesne za zadkem a jeste se svymi super svetly sviti primo do zrcatek takze nevidim ani co se deje zamnou navic v aute mam svetla ze bych mohl i knizku cist :angry: fakt super :disgust:

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ohledne naklonu se tu napsalo uz dost a vyslo z toho, ze ne vsechna auta s naklony maji serizovani svetel okamzite, nektere maji jen kalibraci pri nastartovani a pak uz nic. A hlavne automobilky jdou dal s vymyslama upravovani paprsku pri vyssi rychlosti... tak to dle me musi byt nekde zdat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samozřejmě, dokonce málokterá auta mají seřizování výšky okamžitě, co tak vím tak Lexus a nějaké Peugeoty. O to ale nejde, už základní princip u základních xenonů je ten, že po nastartování si ověří, jak je auto zatíženo a dle toho se nastaví. To se tedy děje i když člověk natankuje atd... To, že se seřídí nahoru při brzdění a dolu při akceleraci je také základ. Pak jsou samozřejmě některé automobilky dál - třeba Lexus, kde motorky reagují okamžitě i na přejetí zpomalovacího prahu, nebo Audi, kde je systém světel a automatické převodovky propojen s navigací a dle map se dopředu natáčí světla do zatáček a převodovka ví, jak má řadit. Nebo nový Passat, který si reguluje výšku na dálnici i separátně pro pravé a levé světlo, podle toho, jestli někdo jede naproti.

Ale i ten základ funguje mnohem lépe, než někdo, kdo tam tu automatiku nemá a tvrdí, že to vždy vyrovná kolečkem. Nevyrovná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...