Přejít na obsah

Bílý povlak ve světlometech


P2M

Doporučené příspěvky

mikl: není to orosený, navíc kdyby bylo, tak ani není co utahovat...je to tam nacvaklý

badboy: xenony hřejí míň než heligóny :D;)

Na stránkách VRSTua (to je ten, co od něj bylo to "dodělání" tlačítka OFF na Climatronic OII), jsem se dočetl, že byly nějaký serie světel, co do nich vnikala vlhkost - týká se to světel, které mají na vnitřním boku paraboly (směrem k chladiči) třetí větrací otvor s zahnutou gumou. Taková světla se mění za nová, bez otvoru. Je možné, že vlhkost vniká i do nového provedení, což lze prokázat nějakou tlakovou zkouškou a pak se také mění...

Origo text:

Headlights - Water Ingress

If the headlight unit is equipped with a third ventilation hole with a rubber bend on the side closest to the radiator, then it should be replaced with a new one. Later models without this vent but that do leak will have to be pressure tested and replaced as required.

Jinak seznam známých buggů na OII v Angličtině tady

Thanks Stu :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Na starych svetlech jsem to nemel, ale po vymene, kdy mi je v rece 2006 ukradli, se to tam objevilo.. Jelikoz jsou svetla v zaruce zkusim to pri garancce reklamovat! Jinak kradeze svetel jsou svinstvo, pred domem mi ted stala O2 souseda tyden bez svetel, byl na dovolene a tohle ho cekalo. :(

Editováno: , autor: Pavlik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

mám to také, na obou světlech, v pondělí jsem objednán do servisu, prý na tom budou dělat nějakou zkoušku těsnosti a pak uvidí, co s tím.

Jenže problém je ten, že když už je tam takhle bílá (mléčná) vrstva na parabole, která je pochromovaná, už se to nedostaně nijak dolů, takže mi stejně budou muset vyměnit světla. Dost to snižuje účinnost dálkových světel, mám celé dálky potažené tou bílou vrstvou a už to jde i dolů pod xenony....tam to ale ničemu nevadí, narozdíl od té plochy u dálkových

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak mi budou měnit obě světla....

Mně cca před rokem měnili světlo potom, co do mně jeden týpek nacouval.. Nedalo se na to potom zepředu koukat, každé světlo bylo jiné a to byl mezi nimi rok..bylo vidět, že paraboly jsou vyrobené každá jinak.. Tak jsem musel řešit výměnu i druhého světla a teď jsem spokojený..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

ja som to mal a vymenili to na zaruku. Neni to vlhkost, je to chybne galvanizovanie puzdra svetla. Na 2hy krat sice ale predsa, snazili sa mi nahovorit ze som mal v dialkovych 100W ziarovky, ale mal som vzdy len 55W max. Tie nove svetla co mi dali nevyzeraju uplne tip top a v 1 je vnutri spadnuta nejaka smet, myslim ze toto by nepreslo vystupnu kontrolu. Rozmyslam ci to tam upadlo mechanikovi alebo posielaju nejake smejdy na zarucne vymeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...