Přejít na obsah

Prevodovka 1.6


cicik2

Doporučené příspěvky

Čauky!Jenom moje zkušenost s opravou nýtů...

Začalo to při couvání-takový zvuk,jako když se něco mele mezi zuby diferáku.No nic dojel jsem asi 10km a vylez jsem z auta a cejtím převodovej olej-vlezu pod auto a je to jasný-naprasklý obal převodovky :( 

Tak jsem se začal pídit po jiný převodovce-nejlevnější údajně repasovaná 13000,-

No když jsem se uklidnil,řekl jsem si -má se ta moje vyhodit,tak jí rozlousknu:)

S kolegou jsme jí rozkuchali-prasklinu jsme důkladně odmastili,zdsnili a zalepili tekutým kovem-epoxidem.Zavaření moc nedoporučuju!,Kolega to tak udělal a obal se mu zkroutil!Pak jsem koupil za 1000,- sadu pevnostních šroubů,které jsem radši pojistil lepidlem na šrouby.Vyměnil jsem jedno poškozené kuželíkové ložisko na diferáku-pasuje tam myslím ze zadního kola Felicie.A vyměnil jsem kolo zpětného chodu,které mělo vyštíplé 2 zuby-bylo dost drahé ,asi 1500,-Jenom vám radím-při skládání převodovky si dejte obvzlášť pozor,aby jste nepoškodily gufera-mě se to povedlo u řadící tyče-je atypické a dal jsem za něj origo 208,-.

No převodovka teď maká dobře ,je tichá a řadí s novým olejem jak má-dal jsem tam Castrol Syntrans 75W90.Oprava mě vyšla svépomocí i s novou komplet spojkou,olej,kolo zpětného chodu,ložisko,šrouby pevnostní asi na 7500,-Furt lepší něž koupit údajně repasovanou-podle mě tak akorát odmaštěná a umytá vapkou za 13000,- :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
Návštěvník

DUW prevodovky nemaji kodove znaceni na spodnim vyfrezovanem mustku pod prevodovkou - viz. foto

DLP maji mustek pro kodove zanceni na spodnim obalu - viz. foto

 

Repasovane prevodovky a jejich prevarena znaceni ci prerazena cisla - viz. fota

post-3876-0-95328400-1411409034_thumb.jp

post-3876-0-18937000-1411409043_thumb.jp

post-3876-0-99187500-1411409054_thumb.jp

post-3876-0-38152900-1411409065_thumb.jp

post-3876-0-80936600-1411409074_thumb.jp

post-3876-0-80959300-1411409083_thumb.jp

post-3876-0-03863500-1411409484_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

zdravim, trochu to tu ozivim...

pred tydnem mi odesla prevodovka.. jak uz tu popisoval nekdo vyse, projevovalo se to pozvolna to tim, ze pri rozjezdu (dvojka-trojka) to zaclo cukat (vibrovat) a hucet az to doslo k tomu, ze zacal tect prevod. olej. Servis, dira v diferencialu, vymena cele prevodovky. Puvodni prevodovka byla DUU, momentalne sem sehnal DLP. 

Kdyz na ni kouknu, pripada mi shodna s DUU, jen ma cidlo zpatecky na trochu jinem miste (koncovka je totozna). Otazka: nebude problem s umistenim?

Jinak motorizace 1,6 74kw rv 2000 

 

Diky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych byl presny... jedicka nic, dvojku vytahnu na 40 km/h a v ten moment to zaclo třást az cca do 60km/h. Pak se to uklidnilo. "Zvuk zpatecky" byl slyset uz pri 20km/h. Podotykam, ze tohle se delo jen pri zarazene rychlosti s nohou na plynu...pokud sem mel nohu z plynu, auto se chovalo normalne a bez hukotu.

Celej tento "horor" se postupne stupnoval (ze zacatku bylo spise chveni na trojku.. dejme tomu, ze to mohlo zacit pred mesicem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak to vydrzelo jeste cca rok a nekolik tisic km a prevodovka je v prdeli. Vyhodili me z technicky, ze z toho leje olej. Kdyz to je studeny, ozyvalo se od motoru takovy divny chrceni, ted uz vim proc. Ale jezdi to normalne. No a po zahrati auto smrdi, taky uz vim cim, prevodovej olej. Dneska mi mechanik rekl odstavit, nebo se to vysere nekde na ceste uplne a odnesou to dalsi casti... ach jo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj lidi mám problém nejspíš v převodovce (nedělá to stabilně jen občas) když jedu tak mě z pravé strany začne něco slabě klepat a to postupně roste. Někdy to doprovází kmitání volantu které občas přejde do takové intenzity že se rozkmitá celé auto do stran řadicí páka začne kmitat dopředu a dozadu a když vyřadím tak se to celé uklidní. Měl jsem to i ve škodovce u známého a jako napotvoru se to neprojevilo řekl mě že kontrolovali uložení motoru i převodovky, silentbloky, čepy, geometrii a nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zdravim ma takovy problem mam prevodovku duu pro repasy vse funguje jak ma az nato ze kdyz treba dojdzim na krizovatku bez plynu na dvojku vydava divny zvuk ale jenom na dvojku zde prikladam video jde to slyset nejvic v tom rozmezi od 2tis do 3tis otacek za min. Dekuji za odpovedi 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 8 měsíců později...
V 23. 2. 2011 na 21:59, Vasula napsal:

Ahoj škodováci,

mám Octavii I. sedan, 1,6 74kW, po koupi jsem udělal nové rozvody, výměny oleje a filtrů a dneska dojedu do práce a pod kapotou olej.Tak otevřu kapotu a teklo to z převodovky.Tak jsem hned jel do servisu a cestou mi začala podkluzovat spojka.Ten olej mi nekapal, ale tekl hodně.Tak ted nevím, co s tím bude, snad to bude jen prasklé těsnění či gufera.Řadit jde lehce, občas divný zvuk v převodovce.Je to opravitelné nebo jsem odkouřil převodovku a budu muset sehnat jinou?Nevíte někdo, stalo se to někomu?Díky za odpověd....Nebo lze nahradit jinou převodovkou z jiného obsahu?Díky Vašek

1.6 75kw vw golf 4,seat leon ,toledo a z audy prevodovky sou stejny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 11 měsíců později...

Moze sa to prejavovat trhanim pri zabere ? Na ocovej octavke totizto zacalo auto trhat ale len v zabere a pocut vtedy ako reve prevodovka ale ked pustim nohu z plynu tak vted ide plynulo alebo dolu kopcom  ked sa pustim bez plynu ako ahle zaberie motor zacne skakat cele auto a prevodovka rici 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může.

Trhala mi hlavně při podřazování a rozjezdech.

Já u G4 myslel, že je to spojkou, ale po výměně to bylo stejné. Při rozjezdu/jízdě z kopce při nízké rychlosti mi převodovka hučela stejně, jak když jsem couval se škodou 120.

Vyměnil jsem olej - nic, přidal drahá aditiva - pořád stejný zvuk.

Málokdy vypadla rychlost, nebo nešlo zařadit.

Řazení 1 a 2 bylo až divně lehké, ostatní rychlosti šly trochu ztěžka.

A závěr: doporučili mi repas, protože nejspíš už byla "chycená", byla vůle v diferenciálu a byla původní (DUU se 180tis. km).

Nicméně dle druhého názoru-jezdit, dokud se to nepo**re, jsem se zařídil. Ujel ještě 2tis km a pak ho vyměnil za jiné.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím Poradí někdo:help:

Sehnal jsem jinou převodovku kod DEA a tetka tam bude EGS jen to má jine řazení na táhla já mám lanovody pujde vyměnit jen ta kulisa řazení na převodovce mám 1.9 tdi

Tak už nic vše vyřešeno

Editováno: , autor: prcek36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 24. 4. 2019 na 21:42, milosk napsal:

kdyby byl zájem,mam jednu na prodej,slape jak ma,z výroby už se silnejsimi nyty,nerozebírána ,takže nehuci,duu r.v. 2004. Repase jsou na nic,musi se vymenit vsechna loziska a to nikdo nedela.Sz.

 Proč nanic? Keď máš človeka čo to robí, tak ťa to bude stáť o dosť menej bubákov:)

Pokiaľ je prevodovka rozobratá, vymeniť ložiská a semeringy nie je už taký problém.

Editováno: , autor: Jessy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobry den potreboval bych poradit, omlouvám se nevim kde se mam zeptat, ale mam jednickovou octavku 1,6 i rok 2000-1, 74kw, menil jsem repasovanou prevodovku a demontoval jsem jen to co bylo upevneno na prevodovce, posleze jsem vse namontoval, ale vznikl mi problem, pri razeni jednicky musim carovat abych ji tam zaradil a navic vsechny kvalty jdou z tuha, uz to tu bylo receno ze je potreba trn a nejaky pripravek, ale byla to naftova octavka, jen jsem se chtel zeptat jestly je to stejne serizovani jak pro naftu tak i pro benzin, moc dekuji za kazdou odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...