Přejít na obsah

repro do octy


Doporučené příspěvky

Díky za radu repro, ale nemám na to abych hodil za přední 3000,- vlezu se tak zase do těch 2000 - 2500,- ale spíš ty 2000,-

Původně jsem do toho chtěl vrazit 6000,- ale zjistil jsem že vzhledem k tomu že se musí vytlumit dveře s čím jsem nepočítal, mě to nakonec vyjde dráž. Teď jsem s rozpočtem rádio+tlumení+mdf podložky = 2630+1600+300= 4530,- Takže do předních repro můžu dát tak 2000,-

Doufám že s tím rádiem to nebude až tak horké, při nejhorším ho vrátím, beru ho z netu, tak kdyby to bylo opravdu tak hrozné, tak to vyměním za jiné, ale já na rádio moc nečučím stejně to co poslouchám, tak názvy znám, jak to mám nahlas mě netrápí, protože hlasitost budu regulovat podle sebe a ne podle displaye a FMka které poslouchám budu mít navolený na prvních 6ti tlačítkách, takže snad display nebudu až tak moc potřebovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, jasny, skace to, taky jsem puvodne myslel, ze to bude tak do 10 000, ale nakonec jsme skoncili s Mil4nem uplne nekde jinde :) Jinak co se tyce toho radia, tak pokud na to moc nekoukas, tak ti to bude vice ci mene jedno. Ja to mam ve sluzebnim a vzdycky po vyndani klicku se to vynuluje, takze vsechno ladim znova. Jeste jsem se nedostal k tomu abych to dal pod "trvale" napeti, takze vzdycky vsechno reset a pak me to stve ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nj ale vzhledem k tomu že jsem ještě stále student bez stálého příjmu, tak si repro ani za těch 10 000,- dovolit nemůžu. Teď uvažuju jestli nebude lepší vykašlat se na tlumení dveří a repro a místo toho nekoupit rovnou nějakou tubu, která bude hrát i bez vytlumení a časem hodit dopřeu nějaké kompo a bylo by.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nj tak jasný bednu si můžu udělat sám, můžu si koupit a radši bych si i koupil jenom reprák a ne tubu, ale tyhle sety se mi nelíbí z toho důvodu že za to teď dám 4000,- a příště až budu chtít něco silnějšího tak budu muset kupovat jak nový reprák tak i nový zesík 12" reprák 160W se mi zdá docela málo a na takovýhle zesík toho asi moc víc nebudu moct připojovat. Sry vím že jsem otravnej, ale 6000,- pro mě v téhle době fakt není k zahození a chci za to pokud možno to nejlepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nj ale vzhledem k tomu že jsem ještě stále student bez stálého příjmu, tak si repro ani za těch 10 000,- dovolit nemůžu. Teď uvažuju jestli nebude lepší vykašlat se na tlumení dveří a repro a místo toho nekoupit rovnou nějakou tubu, která bude hrát i bez vytlumení a časem hodit dopřeu nějaké kompo a bylo by.

Koupit tu tubu je jako vzit penize a hodit je do kanalu. Kdyz uz, tak je dobre to udelat poradne. Tuba je cosi casto v papirove ozvucnici - jo, mlati to, dela to hlasite zvuky, ale to je asi tak vsechno. Rozhodne tomu huceni nemuzes rikat basy.

Ja myslim, ze to bys sel spatnou cestou.

Udelej to poradne - dobre vytlum predni dvere, dej si zalezet. Kdyz si s tim das tu praci, u octavky je to otazka predevsim zpusobu zakryti der ve vnitrnim plechu (jenom tlumeni neni idealni - v teple temer vsechna meknou, i ty s hlinikovou folii, to opravdu neni spasa). Nejlepsi je diry zalaminovat a pote prikryt tlumenim. Kdyz si s tim das tu praci, nebo jakkoliv jinak pevne diry uzavres, ziskas pevnou ozvucnici. Pak si nech poradit kvalitni predni repra, o kterych se vi, ze umi dobre basovat a udelas mnohem lepe. Casem na ne koupis vykonny 4kanalovy zesik, zapojis je na 2 kanaly a nekdy priste koupis basak na mustkovany 3. a 4. kanal a mas hotovo. Predni dvere jsou zaklad vseho a temi musis zacit.

Je i hodne zakazniku, kteri po montazi dobre basujicich prednich reproduktoru napojenych na silny 2kanal bylo spokojenych a basak jiz vynechali.

Mimochodem i jako student si clovek muze vydelavat, to se prece nevylucuje, je to jenom otazka jak moc clovek chce. Jsem ze skoly skoro 2 roky a prave skola je dobra prilezitost pro vydelani penez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, rychly dotaz. Nejakou dobu uz chystam upgrade ze seriove hudby vys v kombiku. Vzadu uz mam i vymenene repro. Skoro vsechen matros uz mam doma (tlumeni, MDF, predni kompo repra). Ted mne jeste napadlo, ze kdyz to budu mit rozdelany, ze vymenim i kabely k reprackum od radia za lepsi. Poradite nekdo kolik budu potrebovat metru? Je to kombajn - kdyz budu mit venku radio, tak predelam draty i na zadek.

Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

i kdyz se za to stydim, budu mit dost podobny dotaz tem, ktere uz tady jsou, nicmene po precteni odpovedi bohuzel nejsem zrovna moudrej, tak to zkusim jeste jednou :) Predem upozornuju, ze o Audiohifi nevim vubec nic, takze bych moc a moc uvital polopaticky odpovedi. No a ted k otazce - mam Octavku z r 99 (SLX) s radiem Kenwood KDC-W3534G a 8-ma original repro. Hudba samozrejme nic moc, tak bych s tim rad neco udelal. Nepotrebuju nejaky super duper hifi silenosti, ale rad bych to prece jen trochu zlepsil. Tady jsou pozadavky:

- zadny vrtani, rezani apod.

- co nejjednodussi

- rozumna cena (cca do 3 tisic?)

Trosku jsem zkousel hledat a jestli jsem to dobre pochopil, tak zaklad by mel bejt namontovani nejakejch tech MDF podlozek co tu prodava Milan nebo Olaf. Snad jsem to pochopil dobre, ze na to zadny vrtani / rezani dveri ci tapecu potreba neni... No a pak by asi mela nasledovat vymena prednich repro ve dverich (ty ostatni asi neni uplne treba, zejo?). No a pak se tu pise o vytlumeni dveri, ze prej to dost pomaha. Co jsem si tak prohlizel navod, tak na to si netroufam, takze se asi bez toho budu muset obejit...

Takze - co si o tom myslite - pomuze namontovani MDF + nove predni repro nebo to je blbost? Pokud to pomuze, jaky repro si mam koupit, aby to sedelo do ty podlozky a dobre hralo?

Jeste jedna otazka - porad se tu zminuje "komponentní repro" - co to znamena?

Diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojahoj :-)

Bez tlumeni dveri si tolik nepomuzes. Bude to lepsi, pomuzes si hodne u vysek, ale stredy a basy zustanou bidne.

To tlumeni dveri neni slozite, jenom pracne. To zvladne i laik v pohode za vikend. Neboj se toho a udelej to.

Doporucil bych ti tyto reproduktory:

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2

a k tomu 4x toto tlumeni:

http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-25

Kdyz to dobre vytlumis a namontujes, budes hodne spokojen. Pokud nechces tlumit dvere, nezlob se, ale ja bych ani ty repra nemenil - vysledek nebude stat za to. Ty MDFkove redukce to opravdu nezachrani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak predem diky, ze jste me hned neukamenovali za zaceticnickou otazku :) Koukam, ze me vsichni lamete na to vytlumeni - ja se bojim, ze si rozeberu dvere a uz to nedam do kupy... :kol-129: Takze to asi na zacatek prece jen zkusim nejdrive jen MDF + predni repro. Vytlumit se to da pak dodatecne, zejo... No a to repro teda to, co navrhuje Milan (procet jsem celej topic a nikdo jiny je jeste nikomu nedoporucil, tak nevim co si o nich mam myslet - proc je Milane doporucujes - osobni zkusenost?...)? Nekdo nejake jine navrhy? :)

Editováno: , autor: mmerlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám JBL GTO 607c, cena teď někde kolem 3000,- a spokojenost. Toho vytlumení se fakt neboj. Jediný co při tom musíš rozebrat, tak sundáš tapec, nic víc. A určitě se to vyplatí. Vytlumit se to dá kdykoliv. Ale kdesi sem četl, že když necháš origo repráky MDF podložky a vytlumíš, tak že to basuje líp než jiný repra bez vytlumení, ale osobně sem to nezkoušel, tak nevím ,co je na tom pravdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To: fancarhifi

Zdar, líbila se mi Tvoje nabídka hned na první straně tohoto tematu a to i včetně ceny

"(koaxiální (710,-) do zadu a komponentní (1790,-) do předu)" ...

a protože tomuto moc nerozumim a liběj se mi spíš esteticky, máš je ještě v nabídce? Nebo alespoň něco takového a v podobné cenové relaci, ani ty výšky bych asi nepotřeboval u předních ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...jsou dobré i zvukově, ale ty 13cm momentálně nemám.Místo nich bych ti mohl nabídnout tyto...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...2&Itemid=21

...pokud nepotřebuješ ty výšky tak mám středobasy, které jsou shodné s těmi z komponentní sestavy...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...0&Itemid=52

...u nich je ale nutná úprava rožku stahovačky na dveřích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...