Jump to content

Spínač světel s mlhovkami

danikd
 Share

Recommended Posts

Ahojda,

potrebuji poradit jak jde u Fabie oddelat ten otocny ovladac svetel, potrebuji ho rozdelat a vymenit v nem diody. Nemuzu se tam za boha dostat, podarilo se mi oddelat pouze ten ovladac naklonu svetel. Ale ten velky kulaty spinec ne a ne ...

• 3 months later...

Fabia 1,4 r.v. 2002 máj (květen):

tesne po uplynutí záruky (ako inak) som v zimných mesiacoch spozoroval, že v polohe "stretávacie svetlá" sa rozsvietila aj zadná hmlovka, po zohriatí spínača kúrením-topením hmlovka zhasla. V lete sa to neprejavuje. Ale každú zimu je to horšie, dlho musím ohrievať spínač svetiel. Len takto zohriaty dokážem mu nájsť správnu polohu niekde medzi polohami "stretávacie" a "zadná hmlovka" v ktorej hmlovka konečne zhasne. Tú polohu hladám tak, že miernym ťahom pohybujem gombíkom spínača k sebe a zároveň striedavo vpravo a vľavo až čosi cvakne a hmlovka zhasne. Dovtedy tým za mnou idúcim asi pekne leziem na nervy. Musím spínač vymeniť, ale nedokázal som ho vymontovať. Poraďte, prosím, ako na to. V predajni mi nedokázali poradiť.

Vopred ďakujem za každú dobrú radu.

• 2 months later...

Ovladač na osvětlení se demontuje jednoduše. Ve vypnutém stavu ho trošku zamáčkni a pootoč ve směru zapínání světel a pak ho celý vytáhneš odpojíš konektor a je to. Nic složitého jen to chce zkusit. Jo nevim proč si ho stahoval dolu. :D

EDIT Martinoslav: Treti prispevek se skrytou reklamou, Romane Romane...

Edited by Martinoslav

• 3 months later...

Zdravím,

dnes ráno jsem ve své Fábii pustit světla a všiml jsem si, že se zároveň pustily i mlhovky. Chvíli jen tak "poblikávaly", po chvíli už svítí pořád. Když na spínač zatlačím, tak je vše v pořádku. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky všem.

• 3 months later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

No tak jsem dneska ráno zaznamenal jestli ne stejný problém tak podobný.Po přepnutí přepínače na obrysovky se mi rozsvítí přední mlhovky + kontrolka. Svítí jen v poloze obrysovek a po přepnutí do polhy potkávaček zase zhasnou.

Jestli už má někdo z vás zkušenosti s rozebíráním toho spínače světel...tak se prosím podělte:-)

• 1 year later...
  • 1 year later...

Mrkni dozadu do světel. Pokud se nepletu, tak koncový světlo a zadní mlhovka sou řešený dvouvláknovou žárovkou. Na náklaďáku se mi stalo, že se mi spekly vlákna a taky to problikávalo i s kontrolkou. Tam ko bylo koncový a brzda. Nebo mrkni na dráty u světla, jestli ti do nich nenateklo.

• 7 months later...

Dokážete někdo najít ten odkaz znovu? Původní link nefunguje:

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...koldo&st=25

marně hledám řešení na tu samovolně se rozvícející zadní mlhovku. Teď už jsem dokonce našel link, ten ale nikam nevede sad.gif

:kol-28:

mám stejný problém a taky jsem se dostal až sem

[#10340] Nemohli jsme určit které téma se pokoušíte zobrazit. :kol-32: