Pawlas Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Zdar, potřebuji radu. Chci vyměnit žárovku předního levého obrysového světla (na straně akumulátoru), ale bohužel se mi nedaří vyndat objímku se žárovkou. Nechci používat hrubé násilí, abych něco neulomil. Je to na bajonet, nebo se za to musí víc zabrat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
multipas Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 viac stisnut a vytiahnut. prave pred 5 min. som robil to iste. vydrzala cca 5 rokov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlas Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 viac stisnut a vytiahnut. prave pred 5 min. som robil to iste. vydrzala cca 5 rokov. Tak díky, už jsem to udělal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pether Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 viac stisnut a vytiahnut. prave pred 5 min. som robil to iste. vydrzala cca 5 rokov. Tak díky, už jsem to udělal. ahojte, tiez mi ta ziarovka nejde vonku. Ziarovka sa kruti, ale nejde vonku. Co treba stisnut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramon Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Žiarovku v ruke.Nieje tam žiadny závit,ani bajonet.Len ťahať. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Zdravim, mam ten samy problem. Nejde mi ovsem vubec vyndat ven ten plastovy kryt. Neni treba vyndat i akumulator nebo je na to jinej figl? Vim treba, ze u Oktavie se povoli nejakej sroub a cely ten svetlomet se vytahne ven a potom se zarovka jednoduse vymeni. Diky za rady, uz jeszdim docela dost dlouho jako "motorka" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profor Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 .....Len ťahať. a hľadať !!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Jestli to bylo mysleno jako rada pro me, tak absolutne nechapu. Co hledat? A tahat se mi moc nechce, neb bych to mohl take urvat. STOP hrubemu nasili, vse musi jit snadno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROCHY603 Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 V pravo hore mas kolonku: HLEDANI klikni na nu. Zadaj co potrebujes vediet napr:Ziarovka a ono ti to vyhlada. :palec2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 A proc myslis, ze jsem se dostal do tohohle vlakna? Pac jsem pouzil hledani a jedine co jsem nasel je tento topic, kde vlastne zadna odpoved neni, tak se ptam znova a ozivuju to tady. Na par forech uz jsem, tak vim jak se chovat nez se zeptam. A nebo vam to blbe hleda. Pokud jsi si jisty, ze zde na foru je odpoved na mou otazku, tak mi posli link. Diky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Standis Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 V parkovačkách jsou snad malý žárovky,ne?tak by meli jít jen vytáhnout ven, nebo zkus s nina točit na jednu anebo na druhou stranu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
056152 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Opravdu to chce trochu víc síly a vyskočí, žádny závit ani něco na mačkání tam není, jenom trhnout a je to venku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Diky za rady, ale ja se nebavim o tom, ze nemuzu vyndat zarovku, ale o tom, ze se k ni vubec nedostanu. Nemuzu vubec vyndat ven ten kryt. Furt se tam nejak sprajcuje a nejde ven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malta Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 z vrchu máš takové dvě packy, které mírně vyhneš směrem dolů a pak celý ten plastový dekl vyklopíš směrem k motoru. Pak ho vytáhneš (dole je jen na čepech). Pak odjistíš tu drátkovou pružinu co drží halogenku, a to tak že nejdříve tu "pružinu" jakoby zatlačíš směrem k halogence a pak směrem dolů vyhákneš a odklopíš do prava. Pak už vytáhneš celou patici i s halogenkou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief1 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Daj dole kryt akumulátoru. Návod ako vybrať akumulátor nájdeš aj v manuály od auta. Inak prikladám postup odmontovania boxu akumulátora. Je to screen z DP. Podla mňa sa časovo vyplatí trosku pohrať s tou zadnou krytkou svetlometu. Vydrží toho dosť, čiže ju skus potlačiť ku akumulátoru trochu silnejšie. Mala by isť von v poho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Diky vsem. Ted jsem auto pujcil a budu ho mit zase az v pondeli, tak to potom hned vyzkousim znova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino666 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 (edited) 'david.sedivy' vsetko to mas pekne popisane v Navode na obsluhu, obcas sa to oplati aj precitat, ale aby si nepovedal, ze ti nikdo nechce poradit, tak tu mas obrazky PS baterku vyberat nemusis Edited September 24, 2008 by domino666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 2 domino666: Ja Ti strasne moc dekuji. Samozrejme, ze tyhle obrazky znam a navod jsem procital i zarovku si vymenit umim, ale na prave strane. Na te leve mi prave vubec (jak jsem psal vyse) nejde vyndat ten kryt. Proste se tam nejak zasprcne a ne a ne jit ven, takze se vubec nedostanu k te objimce,to je cele. No v pondeli az budu mit zase auto doma, tak se na to vrhnu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profor Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 (edited) Na kryte baterky čo je hned za svetlom sa da dať dole taký kryt, princíp je podobný ako na kryte svetla. to vyberieš a potom ten kryt svetla budeš môcť viac vyklopiť a pojde zrejme von. Aj s rukou sa tam bude dať dostať. pozrem foto ked som montoval xenony do ae. Jedna foto meniča na nej je vidieť hore hranu toho otvoru držiaku baterky, samo baterka tam nebola Na druhej fotke som vyznačil packy resp miesta kde sú packy čo držia ten deklik na baterkovom kryte. Nič tam nepojde ľahko, to si nemysli, treba niekedy na to viac sily! Edited September 26, 2008 by profor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david.sedivy Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Tak uz svitim. Diky vsem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts