Přejít na obsah

Vyhřívání sedaček


bubi

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Jak tak tu čtu, tak vy připojujete přívod spínaných 12V od relé X-kontaktu, strana v Dílenské Příručce 386.

Já bych připojil přípod přímo k červenému drátu co už v pojistkovce je, tj. společný přívod pro pojistky (SB) 12, 13, 14, 15, 16 - v DP strana 402.

To by nemělo vadit, né? Jde to vlastně přímo přes spínačku /spínáno jejím kontaktem/. Možná ještě lepší /přesnější. :)

Je to tak?

Editováno: , autor: NNNTomas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme stejný problém, takže budem rádi za každou radu, i když u nás to bude asi jasný :( relátka sme prohodili a nic, takže ovladač nebo dečka :(

ja mam rovnaky problem a snazim sa ho riesit, kabliky do sedacky su OK, premeraval som to skusackou a raz mi to dokonca na chvilu aj zahriala ta sedacka, tak este musim skusit vybrat "gombik" na zapnutie ohrievaca, ci tam nie je nieco zlomene, tak mozno to bude aj pre ostatnych tip, kde hladat riesenie...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak jsem zvědav,kdo mi to vysvětlí..

Dělal jsem teď kontrolu výhřevu sedačky podle dílenský příručky,našel jsem tři problémy:

1. 5-ti polohový spínač výhřevu řidičovy sed. vykazuje při měření tyhle hodnoty-v poloze 0 6V ,poloha1-5 pak 12,4V (takže topí jakoby furt-na nulu málo,na zbytek naplno). Je to možný?

2. Dečka sedáku má hodnotu odporu 0 Ohm,tzn. je přerušená

3. Nenašel jsem na kabelu co vede k řídící jednotce připojení konektoru výhřevu opěradla,proto vkládám foto s prosbou o vysvětlení..má bejt na drátu č.1,ale tam nic není,je obsazená 4-8,ale 1-3 není žádnej kabel,je možný,abych neměl výhřev opěradla,nebo jen příručka(číslo kabelu) neodpovídá skutečnosti? Kterej to je?

Fotka č.2: Ta žlutá zásuvka je airbag,žejo?

A ještě se zeptám: jak poznám vadu v řídící jednotce?

Jinak všechna měření OK. Předem díky!

post-35202-12727385915007_thumb.jpg

post-35202-1272738604078_thumb.jpg

Editováno: , autor: Bavo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Já jsem si také vyhřívání dodělával sehnal jsem si sedačky z Frs z vyhřívané z roku 03 když nepočítám sedačky tak mě materiál příšel tak na 300 kč řídící jednotky byli pod sedačkama ovládání jsem dostal k temu do přistrojovky. Jen kabeláž a konektory. Práce na celý den . :crutch:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdarec pánové tak mám další problém, v ele. jsme strašná lama a koupil jsme si do mojí fabie MR 02 sedačky z F2 scout,který maj v sobě dečky výhřevu a chtěl bych je zprovoznit, tak se chci zeptat jaký zapojení podle vás připadá v úvahu aby to šlo s ovladačema který jsou z F1. Jen dodám že sedačky z F2 nemaj žádnou řídící jednotku ( viz foto) případně bych byl vděčnej kdyby mi byl schopnej namalovat schéma jak to zapojit.( případně jestli to půjde s jednou nebo dvěma řj. což bych vzhledem k ceně radši řešil jednou řídící jednotkou). Díky moc za rady.

post-34365-067867100 1287922252_thumb.jp

post-34365-021654200 1287922411_thumb.jp

Editováno: , autor: sysa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

tak mi taky prestalo vyhrivat u ridice, kurna a zrovna pred zimou, 2005 model facelift, jedna RJ a hreje jen spolujezdec, nejspis v prdeli decka, zitra kuchnu sedacku a mrknu na to, jinak nevite jak prezkouset ty vyhrevy jesi jsou ok nebo jesi sou v prdeli? a nerikejte,ze je mam zkusit dat do sedacky spolujezdce :D to rozebirani potahu by me fakt nasralo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli jste už někdo nějak nějak vyřešily zapojení výhřevu sedaček z F2 ve F1? Já to ted řešim a asi to nejde, protože sedačky z F1 v sobě mají termistor a sedačky z F2 mají jen tepelný spínač, takže to nikdy nebude chodit s kabeláží a ovladači a hlavně ř.j. z F1:-( Takže jsem chtěl dát komplet kabeláž a spínače z F2(komplet zapojení jako F2), ale ty spínače jsou zase tak blbý konstrukce že se nedaji nikam rozumě v interieru uchytit. Jsem z toho zufalej, poslední možnost je sehnat dečky do sedaček z F1 a přečalounit, ale to je zase drahý. Nenašel jsi nějaký jiný řešení? Díky moc Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono právě že F2 žádnou řídící jednotku nemá, jenom relé které vypíná výhřev když sepne teplotní spínač v sedačce. A ovladače na F2 nejsou potenciometry jako u F1 ale spínače s polohou 0, 1, 2, na 0 nejde nic, na 1 jde spirála opěradla a sedadla zapojená v serii, odpovídá výkonu cca 25% a na polohu 2 jsou připojeny obě spirály najednou(100%) a je to jištěný tim relátkem proti přehřátí. Jestli jsem to takhle pochopil dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Kuci, řeším ted koupi vyhřívaných sedaček z OII a chci je dát do me FI.Chci se zeptat, bude složité zapojit vyhřívání (moje Fabča výhřev nemá) Na sedadlech z OII je řj. vyhřevu, nebo je to řešeno jinak?Pár lidí už řešilo sedačky z OII do Fabie, zajímaly by mě jějich postřehy se zapojením výhřevu.Moc děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Jak poznám kolik ŘJ mám na ohřev ? Koupil jsem Fábku a v ní jsou RS sedačky s bagama a s výhřevem.

Chci aspoň zapojit to vyhřívání. Půjdou zapojit i ty bagy ?

Zelenej konektor je k vyhřívání to je jasný ale k čemu je ten žlutej , červenej a ten malej bílej ?

post-64336-0-26090800-1305304469_thumb.j

post-64336-0-41323100-1305304495_thumb.j

post-64336-0-10493800-1305304512_thumb.j

Editováno: , autor: coffin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řídící jednotky výhřevu jsou umístěné pod sedačkami,takže buď máš jednu pod řidičem a druhou pod spolujezdce.Nebo pouze jednu pod řidičem.Žlutý konektor je na připojení airbagu.Červený je kontrolka bezpečnostního pásu.Bílý je propojení vyhřívání dečky opěradla sedačky.Na zprovoznění airbagů v sedadlech potřebuješ jinou řídící jednotku airbagů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Chlapi, potřeboval bych poradit s nefunkčním vyhříváním sedaček. Je to pro mne španělská ves :( Problém je, že mi vyhřívání nefunguje. A to z důvodu přepálení pojistky vždy, jakmile sepnu vyhřívání sedaček. Bohužel se v autech neorientuji. Můžete mi poradit, kde hledat příčinu zkratu? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Stále přemýšlím o výhřevu sedaček, nejlépe originál ale sehnat origo díly docela problém...našel jsem ekvivalent viz http://www.levnealarmy.cz/eshop/vyhrivani-sedadel/karbonove-vyhrivani-sedadel-csh-2.html nemontoval jste to někdo ? Samo pokud by se za našel někdo kdo nabídne origo výhřevy za zajímavou cenu nebránil bych se přes SZ.Díky za Vaše názory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...