Přejít na obsah

Vyhřívání sedaček


bubi

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj, dočetl jsem se že se vyhřívané sedačky dělí na: sedačky s 1 ř.j. (pod sedadlem spolujezdce) a na sedačky s 2 ř.j. (každá sedačka má svou). Mám sedačky a předpokládám že s originálním výhř. nejsem si jistej jestli mi u toho výhř. nemůže chybět třeba řj. a jiné.

Určitě chybí to vím jen se snažím zjistit jestli ty sedadla co mám mají mít 2 řj. nebo jen 1 řj.  U obou sedadel je stejná kabeláž (předpokládám tedy že budu potřebovat 2 řj.- podle čeho mám případně kupovat abych

 nekoupil něco nekompatibilního? nebo je to jedno u 2řj. že všechny jsou stejné? :kol-32:  ) z jakého modelu auta ty sedačky jsou bohužel nevím... :kol-32:  jen z Octávie..

Jinak v plánu je mám dát do Octávie I 1,6 74kw.

Díky za případné rady  :kol-35:

(obr.1 spolujezdec

obr.2 řidič)

post-59243-0-19445700-1434533869_thumb.j

post-59243-0-04927300-1434636142_thumb.p

Editováno: , autor: hypermen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl bych ještě pár dotazů...když bych případně sháněl kabeláž na vrakáči z jakých aut by se dala elektroinstalace použít? (dala by se použít třeba z fabie? (berme v potaz že auto má orig. výhřev sedaček) nebo jakákoliv motorizace O.I ?)

  Pak čistě náhodou.. tato elektr. výhřevu je v autě tažena "samostatně" nebo propletená mezi jinou instalaci a celé omotané páskou? ... jde mi o to že tady na vrakáči jsou ochotní jak .... :kol-46:   :kol-44: tak jestli se mi bude snažit nacpat celou elektroinstalaci z auta (aby mu to víc hodilo :kol-25: ) nebo by se dalo sehnat i samostatně.

Možná bych se dokopal udělat si tu el. sám. Konektory ze škody cenou celkem jdou ale co jsem četl tady na foru, tak případné piny do konektoru jsou ze škodovky pěkně drahé... (jinak taky přesně nevím jak vypadají a jaké bych případně  potřeboval kdybych si je sháněl někde v elektru...)

Editováno: , autor: hypermen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jej to mi nějak uniklo..omlouvám se.. četl jsem tady více témat a v jedné to odkazuje na jiné atd. kde se řeší něco podobného/ stejného a nejlépe mi to sedělo k mému dotazu bylo to tady asi nejaktuálnější (poslední příspěvek aspoň z tohoto roku :-) )

 

Jinak pokud by ty jednotky byly tam asi by se vysvětlilo proč na sedačkách není vidět žádné umístění (jako že tam předtím něco bylo)

Ok mažu tedy s dotazem do sekce Octávia  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdar lidi, potřeboval bych poradit. Mám FI s original výhřevem sedaček, koupil jsem vyhřívané sedačky s FII, je nějaký návod jak tohle zapojit na dvě řídicí jednotky, tak jak to bylo u FI? Podotýkám že s těch sedaček FI můžu vystřihnout cokoli jsou úplně KO. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj lidi, potřeboval bych malou informaci, jsem z toho jelen :),

 

měly Fabie po FL (od MR05) ŘJ vyhřívání pod sedadlem? Není mi totiž jasné, že zatímco dečka do fabky před FL má tři šlauchy (včetně jednotky),

decka_sedak_predFL.jpg

tak dečka pro FL má jen dva. Přitom ŘJ se dá koupit samostatně, ale je mi záhadou, kam by se jako měla připojit...

 

decka_sedak_poFL.jpg

 

Díky za objasnění :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím mam fabia 1 1.4 16v 74kw r2001 vybavu elegance.

Mam problém s vyhřevem sedačky od řidiče, vyhřev nejde vubec zapnout tlačitkem je pořad v poloze 0, ale občas se to samo zapne i když je to v poloze 0 a začne to hned topit

víte v zimě to neni problem ale v letě to je trochu nepřijemné, sedačka spolujezdce vyhřiva normalně jak má

neví někdo v čem je problem, moc se v elektrice nevyznám.

Děkuji za odpověd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

caute mam komplet kabelaz z fabie 1 aj z rj  chcem ich napojit do ineho auta z plynulou regulaciou je to vobec mozne? pozeral som schemy atd a skusal napojit no nejako mi to neslo. potrebujem zapojit decky vrch a spodok na ovladac z potenciometrom arj a nech to hreje ako ma. vie niekto poradit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

vosa88: řešil jsem to teď, je vadná jednotka. Stačilo vyměnit tranzistor v jednotce za 39 Kč.

 

Sháním dečku podsedáku na předfacelift, nová se snad už nedá sehnat, jen na facelift, kde už jsou rozdělené na pravou a levou. Je to kompatibilní, je tam akorát jiná patice a šlo by to zprovoznit, či tam bude nějaký úplně jiný problém? Použité se taky nic moc sehnat nedá.

 

Edit: Dečka na předfacelift už se nevyrabí, dle informací, co jsem ji sháněl ve škodovce. No pustil jsem se do odčalounění, našel přerušený drát a odpadený termoodpor, obojí spájel a sedačka hřeje. 

 

Všehovšudy materiál 39 Kč za ten tranzistor, dvě odpoledne a obě sedačky fungují. To vědět, tak jsem se do toho pustil dříve, než skoro po 6 letech :D

Editováno: , autor: Radmen
Sedačky opraveny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dobrý den. Marně hledám a stále nemůžu najít odpověď. Mám fabii RS s motorem ASZ a mám ji v pěkné výbavě,ale bohužel bez vyhřívaných předních sedaček. Mám možnost koupě ovladače,ale samotného,takže bych musel koupit i svorkovnici ( originál u řidiče asi černo zelená,spolujezdec nevím ) a chtěl bych to nějak zapojit. Nechci ale zapojovat sedačky komplet,chtěl bych jenom oživit interiér a vlastně ovladače tam mít POUZE jen aby svítily.Je to možné aby fungovaly tak že by svítily po rozsvícení světel,zhasly po vypnutí světel a nic víc ? Rád bych se tedy zeptal jestli je to možné by mi někdo poradil jaký drát se nachází na podsvícení ( v golfu 4 byl modro-šedý ) a na jaké pozici se ve svorkovnici nachází ? Vzal bych to třeba od tlačítka na výhřev okna. Jen bych to rád zapojil takhle ( jestli to lze ) a věděl že se nic nestane. Nebo byl by někdo tak ochodný,vytáhl ovladač a vyfotil jaká pozice to je? Děkuji mnohokrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
V 29. 9. 2016 na 18:47, Vítězslav Rauch napsal:

Před FL byly dvě řídící jednotky (pod každým sedadlem jedna) a po FL už je jen jedna řídící jednotka pod sedadlem spolujezdce (společná pro obě sedačky).

Není to pravda, jak zde už jednou blbě napsáno, jednotka není u spolujezdce, ale u řidiče! Koupil jsem kvůli tomu blbě decku, ono z fotek je to vidět, dle konektoru, že je řidič s jednotkou a ne spolujezdec (bohužel jsem na foto nekouknul) ! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím, snad tu ještě někdo bude, nemůžu dohledat dečky na Fabii I před face, jsou jen na Fábii II nebo Fábii I po face, je to problém nebo se dají jen přepinovat? Popřípadě neví někdo o nějakých, který sedí do fabie I a není to úplně Čína z Aliexpressu? Díky 

Editováno: , autor: McSvobodnik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...