Přejít na obsah

Jména našich miláčků


Janina

Doporučené příspěvky

  • o 9 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Už jsem to tady někde psal - u nás mělo jméno každý auto, který v rodině jezdilo - rodinná tradice říká "aby se mu dalo vynadat, když si staví hlavu a nejede".

Stará rodičovská "užovka stodváca" (Š120) MR 1977 byl "pomeranč" - měla takovou tu příšerně oranžovou barvu, kterou škodofka pak už na žádný jiný typ nedala. Asi proto ji nikdo nechtěl koupit a kupovala se jako 2letá "skladovka" přímo z Mototechny, kde celou tu dobu stála v krámě a akorát na ni padal prach. Ale odjezdila toho strašně moc... Následovala dvojice Wartburgů 353 sedan, první žlutej, druhej bílej - jmenovaly se "Johan" a "Johan II" (plným jménem "Johan von Eisenach"), pak kouřová metla Lancia Dedra 4x4 - to byla "lančka" nebo když dělala brikule, tak "lančmít" nebo "nenažranec" (měla spotřebu minimálně 12/100) - právě proto šla rychle z baráku. Nevím, co to fotříka popadlo koupit takovou káru. Následoval bílý Favorit ´91, to byl "Bohouš" - ovšem mezitím jsem si i já pořídil svoje vlastní přibližovadlo (viz podpis), nejdřív Š120L - to byla "Matylda", pak forman 135GLXi - přestože je zelenej a půlka rodiny prosazovala "žabičku", vytrval jsem na "Ferdovi" - nakonec se to udrželo, až na to že tatík, který s ním momentálně brázdí silnice, mu říká "vražda" - asi že má pocit jako by ho to auto mělo zabít. Nevím proč, je to nejspolehlivější autí, který zatím v rodině bylo - poměr závad na najeté km je téměř nulový. No a poslední "přírůstek" byl přes protinávrhy rodiny, která prosazovala "berušku" nebo "karkulku" (je červenej) pojmenován "Drobek" - asi proto, kolik se toho do něj vejde... :smich::smich::smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Fabuška babuška, kočička, prostě jsem pako, který s auty mluví, každé auto počínaje Trabantem mělo své jméno. Trabuk měl nomen omen, neb mě tehdy bylo krásných 18 let, a jeho jméno znělo tak česky a libozvučně a vystihovalo co se v něm často dělo Jo to jsme byli ještě mladí, krásní a ohební, nehrozilo že nám prdne v zádech, teď už jsme jenom krásní. Ano, to jméno začínalo na M a končilo na č.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...