Přejít na obsah

Vyhřívání zrcátek


Šváb

Doporučené příspěvky

Jo F1 měla ovládání příjemnější. Manipulace byla jistější a rychlost ohřevu byla taky větší. Naštěstí není rozdíl tak velký. na drihou stranu myslím že ziskem je nižší odběr proudu. U F1 to bylo cítit na spotřebě při zaplých zrcátkách a zadním oknu ~0,1l/100.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Nedávno jsem řešil zajímavý problém s vyhříváním zrcátka na Audi A6 S Line jedno topilo míň než to druhé ...samozřejmě to u řidiče. A tam to fungue tak, že při zapnutí vyhřívání teče do zrcátka pár minut trvale 12 V a když se nahřeje je nadále jen temperované 12V pulsy přičemž klesne odběr na minimum... jo a samozřejmě netopí pokud je teplota okolí vyšší...nevím kolik, ale při 17 stupních už nešlo vyhřívání aktivovat.

A na tom řidičově zrcátku byl velký přechodový odpor na konektoru, vyřešila to výměna .....

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Tak ja som nedávno riešil vyhrievanie zrkadiel,respektíve len ľavého zrkadla - nevyhrievalo.Problém vyriešený - po oprave kabeláže v prechodke dvier. Teraz mám iný problém.Sklo zrkadla začalo od rýchloasti 40km/h kmitať a vybrovať.(To zrkadlo malo uvedený problém od nova,akurát to robilo len pri vysokých rýchlostiach.)Chvíľku som to neriešil a jazdil.Včera som zaregistroval ,že sa vybrovanie zrkadla zväčšilo.Chytím zrkadlo do ruky,a bez takmer žiadneho odporu vypadlo.Jednoducho sa odlepilo.Elektrický posun - nastavenie zrkadla funguje,vyhrievanie nie.

Čím mám zrkadlo vlepiť na svoje miesto? Chcem použiť silikonový tmel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj.

 

Musiš měřit 2 hodnoty - rezistanci skla zrcatka a napěti když zapojiš vyhřevani.

Sunadaš sklo zrcátka , odpojiš dva drátky. Potom zapojiš v teto misto ohmmetr. Musiš mit nějakou rezistanci. V připadě kdy nic nebude ukazovat to sklo je poškozené.

K těch dva dratků zapojte voltmetr. Musi ukazat napěti . Podle mně, musi být 12V při zapojeni vyhřevani.

 

Kdybych něco nerozuměl to napiš mi :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyfocené to mám tady s tou navigací:

Ale fantazii se meze nekladou. Koupil jsem si náhradní ten trojúhelníček, kdyby se mi to někdy nelíbilo. Montáž už si podrobně nepamatuji, je to moc let, ale určitě musel dolů celý tapec ze dveří. Připojil jsem to přímo na vodiče co vedou k topnému tělesu zrcátka. U mně to byl hnědý - mínus, a černo/červený - plus, průřez 0,5mm2.  Já jsem ho trochu odizoloval (nepřerušoval), připojil můj drátek, zapájel a zaizoloval. Může se použít taky toto: http://www.emat.cz/kabelove-koncovky/kabelove-spojky/spojky-zarezove

Sériový odpor k ledce je individuální podle použité LEDky. Ale asi kolem 1 kiloohm. Elektronik si snadno poradí jak připojit ledku ke 12 voltům.

Já jsem si dal barvu LED oranžovou.

Stačí to tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to že nevidíš.

Led.thumb.jpg.a7a959ffb64337219b1d336699a90e88.jpg

Ta ledka může být miniaturní 3mm, třeba tato: https://www.gme.cz/led-3mm-orange-20-60-l-934ed 

Ten trojúhelník nemusíš kupovat, jen kdybys to chtěla někdy uvést do původního stavu. Má číslo 5j0 837 993a. Na našich e-shopech ho nemůžu najít ale je to toto:

https://www.ebay.co.uk/itm/Skoda-Fabia-07-14-Passenger-Side-Front-Wing-Mirror-Trim-Cover-5J0837993-/263029433664

Stálo to kolem 50kč, ale před 6 lety.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pro ty co touží po signalizaci a automatickému vypnutí mám dobrou zprávu !

Nevím tedy ale jestli se to týká všech Fabii II s Faceliftem a jakých řídících jednotek centrální elektriky ale u té mé ve verzi Elegance z 3/2012 mám možnost zapnout přes diagnostiku vyhřívání zrcátek zároveň s vyhříváním zadního okna. Tedy klasicky tlačítkem které máte na vyhřívání zadního okna a které je podsvícené když je zapnuto. Po standardní době se pak obojí vypne. V diagnostice dobu vyhřívání lze i nastavit. Ale za mě standardní doba od výrobce si myslím že je ok. 

 

Mě nevyhřívali zrcátka přes spínač ve dveřích. Bohužel asi proto že je ve dveřích nalomený vodič. Nechám to opravit. Ale přišel jsem na tuto volbu aktivoval a funguje jedno vyhřívané zrcátko. Zřejmě ve vedení k tomu druhému je též nalomený vodič. Ale aspoň vím, že tam bude někde problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...