Jump to content

VRČENÍ KLIMATIZACE

NNNTomas
 Share

Recommended Posts

• 8 months later...

tak dneska mi klima zacala taky divne vrcet. zatrepe se cely auto (jakoby se startovalo), pak je to hlucnejsi a treba po minute se zase zatrepe a je zase klid.Ale je to hodne hlasity, asi jak starter a predtim to nedelalo. napln jsem nechal doplnit pred dvema mesici. netusi nekdo???

Mě to dělá taky. Volnoběh vyskočí asi o 150 otáček nahoru. ..... vrnění se mi taky ozývá. Je to slysel jen teda když stojím. Někde jsem tady četl, že je to malou náplní .... nechal jsem doplnit a dělát o pořád :( jestli máte nějaký nápad tak sem s ním.

Mě to nedělalo, a už dělá... zavrní to (auto se otřese) ručička otáčkoměru se zhoupne, a zs chvíli dobrý a tak dokola...

Mates_XIV : A našel jsi nějakou netěsnost? Mě se zdálo, že mi trochu utekl olej z rychlospojky před chladičem, tam co se na hliníkovou trubičku vedoucí dolu napojuje čená ohebná hadice a vrací nahoru...

VAG mi ukazuje ve skupině 002, pole3 tlak 0,6bar. A ani po 5ti minutách se zaplou klimou se neměnil.

Já si myslím, že to bude malým tlakem média (tedy alespon u mě) a olje v médiu, který mi asi unikl?

Zjistí v sevisu pouhým odčerpáním chladícího média kolik je v něm oleje pro kompresor? Nebo se musí rozebrat i kompresor...? DP jsem nějak nic nevyčet...

tak zvuk startujici traktoru odhalen. otevrel jsem kapotu, zapnul klimu a cekal. asi za 2 minuty se sepl druhej ventilator, pri roztaceni se strasne rozvibruje jak kdyby mel uletet a pak docela vrci, pri vypnuti, kdyz mu poklesnou otacky, tak se zase rozvibruje tak, ze to zatrepe s celym autem. ma to smysl opravovat nebo sehnat jinej?

tak zvuk startujici traktoru odhalen. otevrel jsem kapotu, zapnul klimu a cekal. asi za 2 minuty se sepl druhej ventilator, pri roztaceni se strasne rozvibruje jak kdyby mel uletet a pak docela vrci, pri vypnuti, kdyz mu poklesnou otacky, tak se zase rozvibruje tak, ze to zatrepe s celym autem. ma to smysl opravovat nebo sehnat jinej?

mne vrčí niekedy klima tiež - ale mám iba jeden ventilator (a dva chladiče)

Občas to vrčí, je to asi ok. Ako je to s tými ventilátormi. Ja mám dva a spustia sa obidva naraz po chvíli ako zapnem klímu.

Je to v poriadku ak bežia obidva naraz ?

Edited by lars

Pozeeral som do DP a pri motore typu AWY sa po zapnutí klímy zapínajú naraz oba ventilátory, ale neni tam písané či idú trvale a podla potreby sa zapína iba 2 stupeň, alebo sa aj občas vypína 1 stupeň jedného z nich .

Mě to dělá taky.

Zjistil jsem ale, že klima "vrčí" jen když nejede na plný výkon.

Asi to dělá ta plynulá regulace výkonu kompresoru lamelami.

Pokud je nastaven regulátor teploty na minimum, jede úplně potichu, jakmile se nastaví např. na 24 st., kompresor sníží výkon chlazení (je to poznat i na akceleraci auta) a je slyšet právě to vrčení z motorového prostoru.

Asi je to normální, nijak bych to neřešil. B)