Přejít na obsah

Po startu se rozsvítí kontrolka immobilizéru :(


Dakie

Doporučené příspěvky

Ahoj, dneska sem půjčil auto mamce a zase problém.. V pondělí přijela že svítí nonstop brzdovky.. Dneska přijela, že se jí při jízdě rozsvítila kontrolka immobilizéru (no říkala že taková ta spirálka na žhavení :) ).. tak sem to šel zkusit a krom toho že zase svítily brzdovky (stačilo se dotknout toho plastu co je nad pedálama...) tak asi minutu po nastartování se opravdu rozsvítil immo... Bohužel mám soukromýho opraváře na dovolený a jinam do servisu se mi nechce, jen jestli někdo nevíte čím by to mohlo bejt a jestli s tím můžu normálně jezdit? Díky! Jo, mám 1,9TDI, r. v. 2001, comfort ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná to opravdu bude vadný spínač brzdových světel. Ale většinou u toho ta kontrolka žhavení bliká. Asi se stejně nevyhneš diagnostice v servisu.

a co má společnýho brzdovej spínač s immobilizérem? to mi nějak hlava nebere :feve: no každopádně to nechám opravit, de mi jen o to, jestli se nemůžu po.. něco jinýho když s tím budu jezdit cca do neděle... Dík ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokial ja viem imobilizér má ikonku klúča tak neviem o akej špirálke hovoríš?

u TDI je to zároveň kontrolka na žhavení, takže spirálka ;)

No já nevím, já mám kontrolku žhavení teda jinou - právě tu spirálu a kontrolku imo mám ve tvaru klíče, možná to je na Fábii jiné, ale o tom bych celkem pochyboval. Takže má reakce je právě na tu kontrolku žhavení versus spínač brzdových světel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych řekl, že kontrolka elektroniky motoru (u benzinu EPC, u TDI spirálka - společně s žhavením) a kontrolka immo jsou dvě rozdílné věci, ni jestli ti svítily brzdovky je to jasně brzdový spínač, může to být on, ikdyž ti brzdovky fungují o.k. - můj případ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nie ta kontrolka ktorú si označil nieje immobilizér ale žhavenie :t skontroluj žhaviče, ta kontrolka nemá nič spoločné s immobilízerom ani s brzdovím spínačom. PS : inač kontrolka immobilizéru je v pravom budíku pri rýchlosti a je to to autíčko v ktorom je klúčik je tieš žltej farby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ešte som zabudol keby náhodou to bola kontrolka immobilizéru tak by bola závada na imobilizéru a to by si vôbec nenaštartoval resp. by si naštartoval ale hneď by to sciplo. ;) takže hladaj závadu v žhavení. A len tak pre zaújmavosť nieje možné aby kontrolky mali v benzíne iný víznam ako v dieselu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...