Přejít na obsah

spínač óvládania okna


lars

Doporučené příspěvky

V lavý predných dverách na mojej fabii /r.v.2003/ je vadný spínač sťahovanie okna na strane spolujazca. Funguje iba pri silnejšom zatlačení a tak usudzujem, že sa zanedlho odporúča zo sveta. V ETKE som nenašiel číslo tohoto spínača, zaujíma ma aká je jeho cena, ev. možnosť opravy´´home made´´. Zádné okná sa sťahujú iba mechanicky a v aute mám centrál. Díki.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak by som kúpil ten modul spínača na 4 okná tak by som teoreticky získal 4 spínače. Dajú sa preletovať a sú všetky rovnaké?

Ako sa vypáčuje ten plast z ovládaním. DP to popisuje ,že odspudu cez dieru v plaste ale môžem to robiť škrutkovačom z plochým koncom ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to normální závada,občas stačí jen odcvaknout krytku toho tlačítka který ti nefunguje vysypat vnitřek očistit a znovu nasadit a pořádně dotáhnot šroubky,pak to maká jak má

Přesně tak, schodou okolností já dneska řešil ten samí problém. U mojí Fabky zlobil spínač na zadních dveří za řidičem. Spínač sem zdemontoval a el. plíšek očistil alkoholem (byl zoxidovaný) a teď funguje jak nový. Radím zkus to taky, třeba máš ten samý problém. Práce na 15 minut a peníze ti zůstanou v kabse. :palec2:

Editováno: , autor: tttt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ono to neni mikrospínač ,ale kontaktné pliešky. Ešte som to nemal rozobraté, som elektrikár takže to asi zvládnem.

Ako sa to ale rozoberá, stačí plochý šrobovák ?

U mě to byly plíšky a přesně ten samý problém okno šlo stáhnout,ale musel jsem spínač silně zmáčknout. A je docela logické, že je asi špatný kontakt. Použij plochý šroubovák zaraž ho mezi horní část a madlo trochu zapáči a vrchní část ti vyskočí, poté ho vyndáš ručně. Odpojíš ovladač a je to venku. Dále vyndáš vrchní černý spínač a poté gumu, pod kterou je el. plíšek. A uvidíš jak plíček vypadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže rozoberať nie podla DP ?

No hodil sem ti foto sice zadních dveří, ale to je vcelku jedno. Na fotce máš šipku kam vrazíš šroubovák a zapáčíš. Cvoky ti vyskočí a pak už to vyndáš ručně. Pak ho odpojíš a spínač vyndáč z horního plastu taky šroubovákem.

post-7700-1191179649_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže rozoberať nie podla DP ?

Podle DP vyndáš ten panýlek s tlačítkama ze dveří.Povolíš tam dva šroubky, myslim, že to sou nějaký běžný torxy,asi T20. Ale pak tam musíš povolit ještě takovel plastovej kryt myslim a tam je několik šroubků T5. Ale nejsem si jistej, už je to dávno,co sem to kuchal. Ale vim, že tu T5 sem musel kupovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontakty som mal ked som prerábal gumené ako v kalkulačke a takisto jeden je so zväčšeným odporom aby sa dali rozlíšiť polohy.

Skús najprv rozobrať a očistiť plošak a gumičky.

Pri samotnom skladaní bacha na tyčinky z ovládačov..povypadávajú

post-3171-1191189189_thumb.jpg

post-3171-1191189291_thumb.jpg

Editováno: , autor: profor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díki, ale nejaká dierka je aj odspodu toho madla. Takto to popisujú v DP. Díki za pomoc.

ta spodní dírka je pro odjištění plastového zámku horní krytky a doporučuju tak postupovat, pokud budeš páčit podle fotky, může se stát, že plastové západky přetrhneš - takže na to bacha, ale taky to tak jde - jen s citem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...