Jump to content

Geometrie náprav na 4x4

mariro
 Share

Recommended Posts

Váženín přátelé, vyměnil jsem na svém autu na léto kola a za větší průměr na 17", originál jsou 16". Nechal jsem si udělat geometrii a v autorizovaném servisu mi ji sice provedli , ale bez záruky, protože tam vlastní průměr kol nepatří. Po půl roce ježdění jsem na zadní nápravě měl hladké pneu. Teď při přechodu na zimní, které mám 16" jsem nechal udělat geometrii znova, a podle jejich měření nebyla potřeba žádná korekce.

Můžete mi někdo poradit jak se má nastavit geometrie při změně velikostí kol ? Docela chápu že na 4x4 se 17" neměli asi tabulky, ale přece nebudu kupovat každého půl roku nové gumy , ne ? Dík za info !

To asi dost roštujěš, viď :p Holt čtyřkola ...

Teď mi taky nastavovali geometrii a říkali, že zadek je napevno. Naměřili lehkou sbíhavost, ale ještě v toleranci.

Tak to ti asi kecali, protože geometrie se u 4x4 nastavuje, sice se to v servisu učili 14 dní, ale dá se to a dělá se to.

Jde mi jenom o změnu geometrie při změně kol na 17"

To asi dost roštujěš, viď :p Holt čtyřkola ...

Teď mi taky nastavovali geometrii a říkali, že zadek je napevno. Naměřili lehkou sbíhavost, ale ještě v toleranci.

Tak to ti asi kecali, protože geometrie se u 4x4 nastavuje, sice se to v servisu učili 14 dní, ale dá se to a dělá se to.

Jde mi jenom o změnu geometrie při změně kol na 17"

Je to tak, zadek se dá štelovat, ale stejně ti to bude zadní sjíždět jako prase :)

• 1 year later...

Napište mi jak se seřizuje zadní náprava (nějaké foto by také bylo dobré), je mi jasné že přesně to udělá jen servis, ale zajímámě co se na zadní nápravě povoluje nebo naopak přitahuje aby zadní náprava byla ok. To že se kola sjíždějí a nesjíždějí to je tady rozebíráno pořád.

Děkuji za odpověd´všem, dnes jsem byl na geometrii a zadní náprava se seřizuje povolením šroubů, které drží přední silenblok ramena. V držáku pro silenblok jsou větší díry a díky těmto dírám se provádí seříze geometrie. Někdy přidám foto.