Přejít na obsah

Stěrače


mvh

Doporučené příspěvky

Vždy na jar a na jeseň má u nás Škoda akciu "prehliadka za 99 Sk/3,3 eura". V rámci nej je možé s menšími/väčšími zľavami kúpiť rôzne doplnky, vždy sú v akcii aj stierače - na jeseň som takto kúpil originál predné stierače na FII za 600 Sk!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já stěrače vůbec nepoužívám,ale používám na okna ty tekutý stěrače třeba ve spreji.A to je bomba věc,když jezdím třeba po dálici a leje jako z konve a všichni stírají stěračema jak vzteklý a já mám pořád suchý okno.Prostě kapka přilítne na okno a hned odletí pryč. :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bojler: Niekde som videl univerzálny návod na výmenu gumičiek na aero stierače, ale prišlo mi to ako hrozná švejkovina. Nemôžem si pomôcť, ale tých 600 Sk za nové stierače mi pripadá ako super investícia raz do roka...

martys: A ako to pomáha v sychravom počasí, keď neprší a len sú mokré cesty? Trebárs teraz na jar, kedy treba každú chvíľu ostrekovať okno a zotierať nasušené bodky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Hypernova - stěrače ve žluté krabici ... dva kusy na FI za 259,90Kč ... Jedním slovem: luxussuperbožíkůl.

Ale chtěl jsem se zeptat ... mám vyhřívané trysky od ostříkovačů ... jak se to aktivuje??? Jesti to teda není nějak automatické....nebo jestli to funguje jen když je zapnutý vyhřívání zrcátek či co ....

Předem děkuji ... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj. Když zapnu stěrače páčkou nahoru do první polohy, tak se před každým setřením ozve cvaknutí. To samé se

děje, pokud dám páčku dolu na jedno setření. Když dám páčku nahoru do druhé polohy pro kratší interval mezi stíráním, tak

se cvaknutí neozve. Nevíte někdo, proč to necvaká i v té druhé poloze a jestli to má vůbec cvakat. Pravděpodobně to bude

cvakat relé, ale nevím, jestli to má být tolik slyšet nebo ne.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ti tam cvaká relé, pač FII ho ještě mají. U první polohy,alias cyklovač, ti relé cvakne před každám setřením. Na druhou polohu, alias první stupeň relé mezi cykly necvaká, pač si všimni, že stěrače namají žádnou prodlevu mezi stíracími cykly. Tzn., že stěračový motor se to čí pořád, není spínaný. Takže to je normální

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak sem po dobrý zkušenosti zkusil koupit "aero" stěrač v Tescu, je to taková ta jejich vlastní značka. Ten první byl psanej na velikost 55cm, ale naměřil sem jenom cca o necelej centimetr větší délku oproti originálu. Mám ho asi dva měsíce, prakticky furt když jedu, tak stírám nonstop (nevim co to je, ale dycky chytnu slejvák). Jednou si akorát po cca dvouhodinovým stírání povrzal, při další jízdě dal ale pokoj.

Teď sem koupil rovnou 60ku na vyzkoušení, jestli se vejde a jestli to vyřeší to cákání vody na sklo. Zatím jsem nejel, ale stěrač se tam podařilo narvat a vypadá to po pokusným setření, že by neměl bejt problém. Na pravou stranu se vešel i ten 55cm prvně koupenej (už i originál je tam docela natěsno), s tím 60 cm se uprostřed trochu překrývají, ale když se řidičův nacpe přes ten spolujezdcův, hezky za sebe zapadnou a nevypadá to na nějaký pnutí. S čím je potřeba počítat - stěrač není stavěnej na tak zakulacený ono a na samých krajích úplně nedolíhá. Zkusil sem ho trochu přivohnout, uvidím jak to bude vypadat pod náporem větru a jestli bude cejbrat voda po ostříknutí. Každopádně i kdyby nedolíhal, furt by to stíralo na hodně velký ploše.

Dodám - všechny velikosti cena 174,90 v Tescu Letňany.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Na 20 rovnou zapomeň, když koupíš 55cm, tak to bude cca to stejný jako originál - je to přece neoriginální výrobek a tam se skoro dycky přehání :) Když budeš mít strach o to, aby se to vešlo, tak klid. Já mám tu šedesátku před řidičem a taky to funguje. 55ka se před spolujezdce vejde taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem koukal a jsem asi první... pokud jsem koukal tedy dobře.

Moc zadní stěrač a ostřikovač nepoužívám, ale teď na to došlo. Z trysky na zadním stěrači nejdříve neteklo nic a pak jen čůrek. Tak jsem začal hledat závadu. Našel jsem zlomenou hadičku v místě zavírání pátých dveří jak vede gumovou průchodkou z kasle do dveří.

Ale kdyby to byla klasická gumová hadička, tak by se to nestalo. Voda k trysce vede "ne hadičkou" ale tvrdým plastovým "husím krkem".

Nevím, co to vymysleli za super věc..... Po svátcích vyměním za klasickou gumovou, co se používá třeba u Forda a bude pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale bude mu to stříkat ty husí krky jsou v celým koncernu serou se i u Audi tim že tam dá gumovou hadičku rozhodně nic nezkazí protože se to tim normálně opravuje a pokud to tobě stříká stejně blbě je problem ještě jinde

Editováno: , autor: notobi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vyměnit to musím, nenechám si vodu téct do kastle. O to mi jde. A abych tam dával ten orig husí krk, tak to ani náhodou.

Rooma mám od 06 a je to asi také tím, že se dost chodí do kufru. Přemýšlím o tom, že přidám ještě jednu trysku nahoru nad okno.

Editováno: , autor: tora
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...