Jump to content

Přelisování silentbloků na zadní nápravě

stihacka
 Share

Recommended Posts

Jaké máte kdo zkušenosti s přelisováním silentbloků v zadní nápravě, chci měnit komplet nápravu za kotoučovku. V nápravě je díra pr.69mm a silentblok má povrch přes 71mm, budu mít půjčenej origo přípravek, ale jestli někdo nevíte na co si třeba dát pozor a tak okolo.

Vidím že se na tebe všichni vybodli. Každej akorát řeší pi....y typu "moje spotřeba" ale když se jedná o něco pořádnýho, tak nikdo nic. Vycucl jsem z dílenské příručky 3 nejdůležitější stránky ohledně montáže zad. silentbloků! Napiš si o ně na mejla: skywolker2005@volny.cz Pošlu ti je jako přílohu.

Vidím že se na tebe všichni vybodli. Každej akorát řeší pi....y typu "moje spotřeba" ale když se jedná o něco pořádnýho, tak nikdo nic. Vycucl jsem z dílenské příručky 3 nejdůležitější stránky ohledně montáže zad. silentbloků! Napiš si o ně na mejla: skywolker2005@volny.cz Pošlu ti je jako přílohu.

Děkuji, ale už mám hotovo. Měl jsem půjčenej origo přípravek a šlo to jak po másle, akorát jeden silentblok mi prasknul, ale asi to byl zmetek, protože potom při bližším prozkoumání byl dost rozdílnej oproti druhýmu origo škoda. K dílenským příručkám mám přístup, takže v poho.

Zdravím, nemáte někdo rozměry přípravků na lisování a vylisování těch silentbloků??

Rád bych si je udělal dřív než ty ramena demontuju.

Díky za info.

Patrně myslíš celou nápravu a ne ramena, rozměry nemám ale daj se odvodit od rozměrů silentbloku. Na vylisování stačí trubka tak aby vlezla do ramene a opřela se o vnější kroužek silenbloku a nějaký větší kladivo.

Jedná se o tyto silenbloky:

post-2314-1192723343_thumb.jpg

post-2314-1192723328_thumb.jpg

Tak to jsou ale přední ramena, a nebo je to 4x4...

Jsou to přední, na 4x4 bys tyhle vzadu hledal těžko ;) On spíš chtěl přelisovat zadní silentbloky na rameni :) Což ostatně já taky, takže jestli máte někdo rozměry tak šup sem s nima :)

Jedná se o tyto silenbloky:

post-2314-1192723343_thumb.jpg

post-2314-1192723328_thumb.jpg

Tak to jsou ale přední ramena, a nebo je to 4x4...

Jsou to přední, na 4x4 bys tyhle vzadu hledal těžko ;) On spíš chtěl přelisovat zadní silentbloky na rameni :) Což ostatně já taky, takže jestli máte někdo rozměry tak šup sem s nima :)

Nevím jak vypadá náprava na 4x4. A jestli chce přelisovat zadní silentbloky na předních ramenech, tak má použít vyhledávání, protože to tu bylo už x-krát...