Přejít na obsah

Centrál


Dejvid

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
Zdar chlapy, koupil jsem si Felicii 1,3 1997 combi má to centrál a když odemykám od řidiče tak se odemče jen řidič, ale když odemykám od spolujezdce tak se odemče celé auto poraďte někdo co s tím dělat.Díky

No, elektrice nerozumím, ale postupoval bych následovně. Rozebrat řidičovy dveře a kouknout zda nejsou někde uvolněné, rozpojené dráty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
nevim jak to vtom servu primo je ale mely by tam byt asi dva spinace, jeden na odemceni a druhy na zamceni, takze prehod draty a pokud to bude zase jen zamykat a odemykat ne tak je spinac vhaji

nove servo stoji do 300 max

Já by som skusil vymenit servo.Na skúšku z tej strany kde funguje.Dá sa to vyskúšať aj len zatlačením zámku z vnútra.V serve(len predných) je prepínač,ktorý dáva povely do hlavnej jednotky a potom odtial ostatným servám.Môže byť aj odpojený vodič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Měl bych dotaz, mám Felicii r 98 - nová tvář a blbne mi centrál.

Centrál je pouze na klíč. Když chci odemknout nebo zamknout, tak to sice zamkne, ale tak 4x to zacvaká, totéž při odemykání. Už se mi stalo že to udělalo když jsem zavíral dveře, tak to začlo cvakat. Když to zkusím zamykat a odemykat vnitřním čudlíkem, tak to cvaká taky. Nevíte někdo v čem je problém?

Všechny 4 motorky mají pouze po dvou vývodech a vypadá to že to je originál centrál.

Poraďte prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je divny ze by ty motorky mely jen 2 draty (jen motorek), musi tam byt nejake spinace ktere poznaji co delas (odemykaz/zamykas) aby to ostatni motorky mohly provest. muzes vyfotit jestli je to origo?

Je to opravdu tak že všechny motorky mají jen po dvou drátech, mám všechny dveře rozdělané, ale vyfotit to bohužel nemám čím. Jestli to je originál nevím, ale motorek je ze spodní strany zaháčen plíškem o dveře a ze strany táhla je to přišroubované ke dveřím. Tak si nyslím že to bude origo, protože univerzály se dávají na plechový pásek co má hodně otvorů aby se to dalo různě připevnit. Jinak barvy drátů modrý a světle šedý u všech motorků stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problem proc to vicekrat cvakne muze byt napr ze ovladaci rele ma spatny kontakt,spinac co ovlada je spatny apod. proto abych ti mohl poradit bych musel vedet jaky pouzivas system.Klasika central pracuje na principu ze v prednich dverich jsou vzdy dva spinace (zamykaci/odemykaci) a ty vydavaji signal pro releovy spinac (nekdy maji i elektroniku pro definovany impuls)a odtud jde signal do vsech motoru.

zavadu typuju ve spinaci odemykani/zamykani.........kdyz je tam ale nemas tak nemuzou byt vadne...

Editováno: , autor: honzik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute ľudia.Mám menší problém z otváranim na svojej Felde.Keď otvorim dvere tak sa mi neodomknú zadné dvere za vodičom.Začalo to teraz keď klesli teploty.Zo začiatku to robilo iba ráno a v priebehu dňa sa to spravilo.Teraz to už vôbec nejde.Motorček počuť ako otvára ťažko a vôbec notvorí.Neviem či je chyba v ňom alebo v zámku.Mal niekto z vás takýto problém?

PS: Centrál je origoš Škoda Felicia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslim, že nejlepší by bylo ty dveře otevřít a podívat se jak to vypadá s tim mechanismem který zamyká a odemyká dveře. Měl jsem problém, že mi přestal chodit u stejných dveřícentrál a bylo to zlomenou packou a vysmeknutou packou od motůrku

Tak som dal dole kryt a pozrel sa na to.Všetko je ok tak ako má byť.Keď som rozhýbal motorček tak to fungovalo,ale asi po hodine keď som chcel zamknuť auto tak to už nešlo.Dnes ráno to fungovalo.Motorček otváral ťažko ale otvoril tie dvere a poobede už nezamyká.Ja som z toho jeleň.Asi kupim nový motorček do dverí alebo vyberiem ten motorček von a pozriem sa naňho.Dám vedieť ako som dopadol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prišiel som na chybu.Bol to motorček ktorý už pomaly odchádzal.Rozobral som na silu servomotorček (je nerozoberatelný) a odpájkoval som elektromotorček a pripájkoval nový.Použil som zo starého čo som menil na predných dverách.Teraz to fakčí ako má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...