mario1977 Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 ahojte, kolko litrov chladiacej zmesy je v celom systeme??? potrebujem ju celu vymenit, tak neviem, ako ju odpustit a kolko jej tam naliat. diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misom Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 (edited) chladiacej kvapaliny je zhruba 6litrov v systeme ale nevypustis aj tak celu napln.(Na ocovej 1.6 sme vypustili 4,5litra), vypusta sa dole pod chladicom, vid foto ale na tdi musis dat dole spodny krytmotou. Otvor horne veko chladiacej kvapaliny nasad na spodny ventil hadicku ktoru das do nejakej nadoby otvor ventil a vypust staru chladiacu. (ak tam neni ventil vytiahni hadicu a vypust to cez nu) zatvor ventil (to som ja zabudol a liter chladiacej skoncil v ... ) napusti novu chladiacu po max nastartuj motor asi 2-3min ho drz na 1500-2000 ot/min a prip. dolej chladiacu. Hodne zdaru. Edited October 18, 2007 by misom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Třeba u TDI taky kohoutem nevypustíš celej systém, pak musíš ještě stáhnout hadici z chladiče oleje a vyteče ti zbytek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 P.S. - nevím zda obrázek systému klimatizace nebude poněkud zavádějicí, ale pro určení místa kohoutu asi postačí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 A jak teď čtu, tak u 1.6 se také vytahuje hadice z chladiče oleje, takže by se to mělo nechat vypustit všechno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misom Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 (edited) P.S. - nevím zda obrázek systému klimatizace nebude poněkud zavádějicí, ale pro určení místa kohoutu asi postačí. Iny obrazok som narychlo nenasiel ale da sa to zneho pochopit. A otom chladici oleja to som nevedel, ale aj tak ti v motore daco ostane.nie? Ale to je jedno hadam to pomoze A co tak napisat alebo dat foto kde sa nachadza ten chladic oleja aby sa mu to dalo vypustit. Edited October 22, 2007 by misom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 hledal bych ho hned pod filtrem oleje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misom Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 hledal bych ho hned pod filtrem oleje Ja ze preco mi to dnes nepali, vsak je pondelok rano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrew25 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 zdar. chystam sa do servisu mam naj. 76.000km neviem ci bola menena chladiaca zmes OI r.v.1998 mam si ju dat vymenit alebo mi ju vedia skontrolovat ci je O.K ma ta zmes vplyv na motor co sa tyka chladenia ak je stara??? OI 1.9TDi 66kW ... co mi odporucate? dakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaJe Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Já ti doporučím výměnu každých 5 let. Stará kapalina nechrání systém před korozí a to je asi ten největší průser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepinoTDi Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Já ji měnil letos a krásně chladí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts