Přejít na obsah

Autoalarmy Magicar


daniel11

Doporučené příspěvky

15594_magicar20rele20zapojeni_1.jpgstaci jen zapojit to pres rele,viz. obrazek.Ja to budu davat na mlhovky misto dalkovych.A pak v magicaru nastavit myslim,ze bud 0,5s,20s nebo 60s.....tak myslim těch 20s bude akorat...jen si to vzdycky musim rožnout sám,ale v tom nevidim problém....jen se nemůžu dohledat toho zapojení na stahování oken stejným způsobem....snad se najde někdo,kdo poradí
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dik. a napadlo ma jedine ze ked klucom odomykas dvere a ponechas kluc v odmykacej polohe tak sa otvoria vsetky okna. podobne pri zamykani zatvaraju. tak jedine nejako vyselektovat ten signal. prip cez diodu to nabudit aby nesahalo na zamok dveri a.. .snad... by to mohlo fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj,taky mě to napadlo,ale tím pádem bych současně i odemknul auto.Ikdyž jasny,že budu okna stahovat stejně jen při vypnutým alarmu.Ale to znamená,že auto bude odemčený a já ho budu znovu odemykat(zámky budou cvakat a snažit se odemknout,když už odemčeno bude) tak nevím,jestli to nebude vadit těm zámkům.....budu doufat,že se ozve někdo s jiným řešením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute.Potreboval by som vediet, aky je rozdiel medzi tymito pripojnymi miestami na magicare s dialkovym startom.

Vopred dik

- připojit na spínací skříňku na vodič, na kterém je +12V při klíči

v poloze ACC

- připojit na spínací skříňku na vodič, na kterém je +12V při zapnutém

zapalování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz som na to prisiel.V 100as je to popisane ten rozdiel v mojom magicu to popisane nebolo.

+12V při zapnutém klíči v poloze ACC

(příslušenství). Když startujete motor, na tomto vodiči není napětí. Můžete ho zapojit jako napájecí

vodič pro klimatizací nebo topení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim všechny...

Mám takový dotaz a protože jsem zde nikde nenašel TU odpověď.kterou hledám,chci se zeptat na toto:Koupil jsem alarm Magicar m100as a řeším to,jak a kam zapojit kabel na dveřní spínače.Auto je Octavia combi,r.v.99,1,9tdi 81kw

V autě byl předtím nějakej alarm namontován,takže jsem montáž prováděl pouze tak,že jsem postupoval podle schématu magicaru současně s tím původním,jen mi nastal problém a to v tom,že původní alarm měl napojený dveřní kabel na osvětlení a u tohohle to bohužel nejde,jinak řečeno,když chci auto zamknout,musím čekat,až mi zhasne vnitřní osvětlení a zároveň když odemknu,tak i když do auta nevlezu,alarm dostane signál z lampičky,jako bych do auta vstoupil,tudíž není funkční funkce znovuuzamčení.

Hledal jsem všude možně až jsem se dostal k centrální jednotce zamykání,ale ať měřím,jak měřím,nemůžu najít ten správný kabel od dveřních kontaktů.

Budu všem moc vděčný,za jakoukoli radu,či námět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to sa da nastavit v tom servisnom menu...nieco s predlzenym impulzom. nie som si isty ale asi tk tam je popisane. lenze vtedy ti nefunguje indikacia otvorenych dveri pri zamknuti. proste to zamkne aj ked mas otvorene. sice to potom po tych 30 sek zacne hukat ze su otvorene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdo nic?Koukal jsem do schéma a měl by to být žluto/hnědý kabel,ale na tom jsem nic nenaměřil....no ono vlastně co se týče té jednotky pod volantem,tak tam jsem snad na žádném kabelu nezměřil žádnou změnu při otevírání a zavírání dveří,tedy jen krom toho,co je pro světýlko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MAS TO DOBRE ZAPOJENE NA TO SVETILKO...

• Zapnite zapalování.

• Stlacte tlacítka I + IV po dobu víc jako dve sekundy. Siréna krátkým tónem oznámi

programovací menu2.

• Do 4 sekund od kroku 2 stlacte tlacítko IV tolikrát, jaké je poradové císlo programované

funkce.

• Pockejte pár sekund, pokud siréna nepípne a svetla nebliknou tolikrát, kolik je poradové

císlo funkce, kterou se chystáte nastavit.

• Do 5 sekund od posledního bliknutí svetel naprogramujte zvolenou funkci stlacením

príslušných tlacítek podle tabulky. Podle volby siréna houkne a svitla bliknou tolikrát

kolik je uvedené v tabulce pro poíslušnou volbu.

• Príslušná funkce je tímto naprogramovaná a rídící jednotka je prepnutá do normálního

režimu.

6 x tlacidlo IV opozdeni dvernych kontaktu

potom tl. I pre vypnutie alebo tl II pre zapnutie.

Kedze sa sem neda nahrat pdfko tak som to ulozil inde mozes si to nastudovat.

http://ulozto.sk/xU4HeF1/magicar-montazny-pdf

Editováno: , autor: mysko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu,ale na mém alarmu m100as tohle programování není.Pdle obrázku jsem koukal,že je to návod na M9300

Tolok lidí co má m100as,tak kam a jak jste tedy zapojili ten kabel na snímání otevření dveří???

EDIT:

Tak hotovo a vyřešeno,díky za tip,ta m100 to má taky,ale trochu jinak nastavený.

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek a edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

a kterej model sis nakonec koupil? u těch starších se nastavuje délka jak zamykacího tak odemykacího impulzu ale u novějších jen zamykací

nekde se to tu už i řešilo a chyba byla myslím v nastavení a taky trochu v zapojení

AHOJ POTŘEBOVAL BYCH TAKY PORADIT KOUPIL JSEM SI OCTAVIA I r.v.02 je tam zapojeny megicar s dalkovym startem typ:RF2WN nema někdo k tomu přiručku?pry to je nějake citlive ke spuštěni alarmu..hlučne auto nebo motorka..a nefunguje mi na vystřelovacim original kliči zamykani odemykani to je normalni na ukor magicaru??nebo to ma fungovat...až vystoupim zavru auto tak to chcipne..2x zmačknu auto nastartuje..nejsem na to zvykli..a syn aby mi to nepomačkal..asi je duležite tam nenechavat rychlost aby to neposkočilo na druhe auto pri dalkovy startu..diky za jakekoliv info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

tak som sa dnes trochu pohol, prekopavam magicar 8000 na 9000.. par problemov.

ten bypas mi nechce fungovat .. skusal som kadeco, tu slucku okolo spinacky by mohol niekto popisat jak ju presne osadit aby to bral immo ?

za dalsie... skusal som to nechat na snimanie el. sumu ale blbne to ,ked dam vyssiu citlivost tak dioda sviti aj bez chodu motoru, ked dam nizsiu, tak to aspon chvilu islo. ked som to strazil, napr ze som zapinal ventilator aby to zostavalo svietit. tak som natiahol z alternatoru drat az dnu, hnedo cierny sa mi zda. bez motora mal necely 1 V , pri chode motora vyse 14. v pohode. ale ked som nastaroval dialkovo tak natom drate nebola stava... ??? vie mi niekto poradit ? uz sa s tym drbem druhy den vonku na dvore, fuci jak jeb.... , zima... dik za akukolvek radu.

EDIT... kurna hosi sak si to tu uz tolky zapajali... immo bypas som uz rozchodil.. v pohode... ale ten signal altiku mi stale drbe. idu z neho dva draty, cerveno zeleny ide do RJ, ten nepomaha. ma len cosi 9 V, takze som bol napojeny spravne, hnedo cerny ide na palubovku do budikov na kontrolku. znaceny ako D+ kontakt. ale problem konkretne ked to nastartuje dialkovo tak na tom drate neni 14 V ale stale len do 1 V . zeleny drat z magicaru co je na spinanych 12 V som natiahol aj do spinacky na cerny aby sa zapli budiky... no a teraz.. modry drat je bez stavy na spinacke, ked jej brnknem 12 V tak sa nabudi altik, zacne davat 14 V a na tomto modrom kabli zo spinacky je potom uz stale napatie. ked som to chcel nechat stale prepojene tak zas nevypinalo motor. :-( kurna uz mi z toho drbe. moze niekto poradit kde robim chybu ?

Editováno: , autor: mysko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

jako rada od boha... po vyse pol roku...uz na tom jazdim, v pohode.. teraz ma ale zarazila napr jedna vec a netusim ci to tak bolo aj v zime nakolko som to nepotreboval.. takze pri dialkovom starte mi nejde ventilator a teda ani klima.. az ked klucom otocim v spinacke.

zatial som bol v servise s autom len na nastavenie svetiel... potom u tdi funa na chip.. a okrem toho ze som vyuceny chemik tak som zvladol vsetko.. niekedy staci mala rada... niekedy sam najdem riesenie.. a dufam ze mi to este dlho vydrzi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj. Mám ten samý problém s buzením alternátoru. Po dálkovém startu motor naskočí, na modrém drátu je ale jen cca 0,6V (při nastartování klíčem 14V), startér běží do už nastartovaného motoru cca 3 s, pak motor pár sekund běží normálně a pak chcípne. Startování se pak několikrát opakuje. Naměřil jsem na modrém drátu v klidu cca 0,4V, v poloze klíče na kontrolky je na něm napětí cca 0,6V. Po startu klíčem 14V, ale po startu dálkou jen těch 0,6V. Při dálkovém startu naběhnou kontrolky, ale nenaběhne napájení pro rádio apod., které je v poloze vloženého klíče do spinačky a je sepnuto stále až do vyjmutí klíče. V tom tuším ten problém. Z předchozí diskuze jsem vyčetl, že žluto černý kablík od jednotky se připojuje na modrý drát u alternátoru, na pin 12 (nebo 21, teď přesně nevím) na konektor budíků,nebo přímo na altik. Proč se však autor nezmínil o tom, že mi tento drát vede přímo do spínačky, což je při zapojování asi nejpřístupnější ? Tuším nějakou atypickou elektriku v mé OI 10/1997 1.9SDI.

 

PROSÍM ZOUFALE O POMOC. Alarm M100AS už mám v autě několik let a DS jsem ještě nezprovoznil. Vše ostatní funguje jak má, i rezervační režim. Díky za pomoc. 

 

 

EDIT:

http://kerberos437.rajce.idnes.cz/Magicar_M100AS_spinacka#IMG_20140831_185314_.jpg

 

naměřeno:

 

1 - hnědočervený - po vložení klíče a pootočení +12V stále až do vytažení klíče

2 - červená - stále +12V

3 - černá - v klidu 0V, při poloze na kontrolkách +12V, při startování +12V

4 - červenočerný - v klidu 0V, kontrolky 0V, startování +12V

5 - šedá - v klidu 12V, jinak 0V

6 - červená - stále +12V

7 - černočervený - v klidu 0V, kontrolky +12V, startování 0V

8 - modrá - v klidu 0,4V, kontrolky 0,6V, po startu s klíčem 14V, po dálkovém startu 0,6V :-(

 

zapojeno

 

KON1/spínačka:

zelený/3

žlutý/4

bílý/7

(černý/kostra

červený/stálé +12V na konektoru přep. světel

fialový/bypass+blok.relé)

 

Jak mám rozumět tomuto:

KON1 -      2 - žlutý - START     -...... Nesmí být zapojený na vodič blokování startování.

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Kluci prosíííím potřebuji poradit :(
dnes jsem nainstaloval alarm magicar M881A  a mám problém že při odemčená mi sjednou všechyn okna dolů a při zamčení se zavřou..jak to mám udělat aby mi to nedělal,v programovacím ménu se mi nedaří nastavit délku impulsu na 0,8s .už nevím jak dál :( vše se zamkne i odemkne ale ty okna mě serou,zavírat je klidně může,ale ne otvírat :(
MOC prosíím :(

26905701_1817302948282815_1965437761_o.jpg

alarm.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Mám montovaný alarm magic 881 a podľa návodu viem že si môžeš nastaviť dĺžku uzamykacieh impulsu . Myslím si že máš teraz dlhý uzamykacieh impulz. Nastav ho na Max 1sec  a nebude zamykať.

Je to pretože že si ho zamykas ako keby si ho zamykal klucikom od auta.

Skús a uvidíš. Andrew

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano já vím že mám delší odemykací impuls,a chci ho nastavit na 0,8s ale nedokážu se dostat do programovacího modu a tam to nastavit :( zamykací mi nevadí ten ať mi okna zavře budu-li je mít otevřené. dal jsem i foto postupu a moc mi to do halvy nejde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, matesfox napsal:

Ano já vím že mám delší odemykací impuls,a chci ho nastavit na 0,8s ale nedokážu se dostat do programovacího modu a tam to nastavit :( zamykací mi nevadí ten ať mi okna zavře budu-li je mít otevřené. dal jsem i foto postupu a moc mi to do halvy nejde...

Tak napíšte postup čo robíte vy a ktorý krok vám nefunguje, pretože v návode je to jasné písané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...