Jump to content

Otáčky volnoběhu během jízdy na neutrál

Sumlir
 Share

Recommended Posts

Mám Fabii combi 1.4 MPi a všiml jsem si, že potom, co jsem byl v servisu na výměně brzdovky a oleje, mi začaly klesat otáčky při jízdě na neutrál jen na cca. 1000 ot./m - což předtím nedělalo. Při zastavování (rychlost menší než cca. 5 km/h) otáčky najednou klesnou na správných cca. 850 ot./m. Dělá to jak při teplém tak při studeném motoru. V servisu z VAGu nic nezjistili jen mi vyresetovali čítače motoru a že prý je to normální. Reset nepomohl a normální to není. Na jiných Fabiich jsem ověřil, že při vyřasení rychlosti otáčky postupně klesnou na cca. 850 a tam zůstanou. Nevíte, kde by mohl být problém?

Edited by Sumlir

Pokud máš starší fábii a horší stav baterie,tak to může dělat.Dobij baterii a ověř si to,jestli to dělá dál....

Neco podobnyho jsem zjistil taky pokud klesne napeti v palubni siti pod urcitou hranici ( tu hodnotu si ted nevzpomenu ), tak si auto prida volnobeh na cca 1100 otacek. Klasicky kdyz svitim topim, stojim na brzde, blikam a do toho pustim vyhrivani zadniho skla a zrcatek.

Tohle je u mne ale nezavisly na tom jestli auto stoji nebo jede na volnobeh.

Oct.1.6/75kW-Amb-MR2002