Jump to content

parkovaci senzory

Vinca
 Share

Recommended Posts

kluci,proc nektery ty parkovaci senzory montuji do zadu na naraznik do tej cernej listy a nekteri to montuji pod tu cernou listu? v cem je rozdil? :feve: jedine si to dokazu vysvetlit tak, ze pokud ma nekdo cernej senzor, tak ho plcne na tu cernu listu mno a pokud ma nekdo senzor barvy auta, tak pod tu listu? to je trocha hovadina ny? :doh:blbec:

origo u octy je v pod lištou

u fábie v liště

u superba v liště

u audi ve spodním difuzoru

u octavie II pod lištou

u roomstra v nárazníku

u passata v nárazníku

tak nevím který auta to mají hovadsky

Edited by Wojnar

Good !! jen jsem napsal info co mi řekli u neorigo parkováku, který jsem montoval otci. Jak jsou na tom origo parkováky když je na nich špína nebo sníh ? Neblbnou ?

origo blbne jen se sněhem od cca 5 mm a víc

Edited by Wojnar

origo O1 u predfaceliftu boli v liste a mali tu vyhodu ze ich nejaky blb nemohol zatlacit do naraznika. na facelifte prerobili soudruzi tvar naraznika pod listou, takze sa tam tie senzory nezmestia. ja som prehadzoval senzory z predfaceliftu na facelift a dal som si ich do listy bez nutnosti striekania. mne sa v liste pacia viac. musel som len pod listou spravit otvory v narazniku.

Ahoj chlapi, prosím, nevěděli by jste mi poradit jak mám zapojit parkovací senzor.? Nejaký hajzl mi ho ukradl a urval při tom konektor i s kusem kabelu. Jedná se o ten velký senzor 1U0 919 275 pro Oktu I, konektor jsem si už sehnal. Je to 1J0 973 703 neboli 3D0 973 703. Jdou do něj 3 dráty. Nevíte náhodou pořadí/barvy zapojení?

Díky za radu

ROM

Zkusim dotaz na Vasu? Co je spatne, pokud parkovaky prestali jevit znamku funkcnosti a to tak, ze po zarazeni zpatecky se nesepnou, zadny akusticky signal, nic. To same ani vepredu? |Diky moc, popripade jak nakladna je oprava, zdali to ma cenu?

pokud je vadný čidlo, kabeláž k nim tak se po sepnutí ozve dlouhý tón, jestli nejeví vúbec známky života tak bud nemá signál o zapnutí zpátečky (by ti nesvítily ani zpátečky) nebo odešel reprák, a nebo nemá jednotka napájení

VAG řekne víc

Ahoj chlapi, prosím, nevěděli by jste mi poradit jak mám zapojit parkovací senzor.? Nejaký hajzl mi ho ukradl a urval při tom konektor i s kusem kabelu. Jedná se o ten velký senzor 1U0 919 275 pro Oktu I, konektor jsem si už sehnal. Je to 1J0 973 703 neboli 3D0 973 703. Jdou do něj 3 dráty. Nevíte náhodou pořadí/barvy zapojení?

Díky za radu

ROM

post-167-1194467396_thumb.jpg

post-167-1194467412_thumb.jpg

• 5 weeks later...

Podla mna su parkovacie sensory umiestnene pod ciernou listou preto, aby boli chranene ak niekto nacuva do teba alebo ty do niecoho -> nedojde k ich znehodnoteniu.. ..ved cierna lista je vlastne ochrana naraznika. Osobne by so mich tiez dal napriek tomu do tej listy, pretoze si neviem predstavit kto mi to a ako zalakuje...

• 2 weeks later...
  • 2 years later...

řeším podobný problém - výměna senzorů - díky všem za super rady. Ještě poslední dotaz - jaké finty používáte při stříkání senzorů (zalepení štěřbiny anebo nějaké vycpávky). Mám koupené nové origo, akorát chci z černých béžové.

Zdravim,

mam original parkovacie senzory, ktore prestali fungovat. Po zaradeni spiatocky 1x zapipaju a viac nic. Na VAGu som zistil poruchu laveho senzoru, nepredava niekto? 1U0919275 / 0 263 003 187 / 0691d 04.06.23/02 / Bosch RB4 965 / Made in Spain

post-10391-027080600 1289569535_thumb.jp

Edited by rizecek