Přejít na obsah

Zapojení svorkovnice/konektoru od xenonů


granderace

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi,

tak jsem minulou sobotu přišel o xenony, auto jsem nechal na parkovišti v Tesco Eden, Praha Vršovice. Díky tomu jsem si koupil nejdražší rohlíky v životě (zatím jsem v tom za 10.000Kc)!!! Nedá se nic dělat, myslím, že nejsem první a ani poslední komu se to stalo nebo stane..

Problém je v tom, že mi ty parchanti ukradli/ustřihli i svorkovnici/konektor, který připojuje elektroinstalaci ke xenonu. Jedná se o 10-ti místný konektor, každá pozice má svůj barevně označený kabel. A já samozřejmě nevím, jaký kabel (nebo spíše jaká barva kabelu) se připojuje do jaké pozice ("dirky"). Ve Škodovce jsem nepochodil, tam prodávají pouze nový konektor se žlutými kabely (takže to stejně nepoznám) a servis mi to jen tak říct nechce. Mám sice k dispozici dílenskou příručku i s el. schématy, zapojení xenonů tam bohužel není...

Pomůže mi, prosím, někdo kdo má na OII xenony a kdo by mi barevné označení kabelů poslal? :help:

Díky.

P.S.: Za pomoc nabízím DP OII...

Editováno: , autor: granderace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se o 10-ti místný konektor, každá pozice má svůj barevně označený kabel. A já samozřejmě nevím, jaký kabel (nebo spíše jaká barva kabelu) se připojuje do jaké pozice ("dirky").

Ahoj posílám ti výkresy zapojení Xenonů.Tvůj problém je na str.46/4 T10c svorkovnice 10 pólová-levý reflektor, 46/5 T10d svorkovnice 10 polová pravý reflektor.Pokud by to nepomohlo přes víkend ti to nafotím.

post-9991-1193766698_thumb.jpg

post-9991-1193766729_thumb.jpg

post-9991-1193766756_thumb.jpg

post-9991-1193766783_thumb.jpg

post-9991-1193766809_thumb.jpg

post-9991-1193766837_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

diky, moc si mi pomohl.

Jsem dluznikem, DIKY!

Milan

Ahoj Milane, rád jsem ti pomohl.Prosím tě mohl bys příležitostně vyfotit jak jsi to opravil.Mám na mysli nastavení ustřižených kabelů-použil jsi elektrikářskou čekoládu?Sehnals origo konektor do zásuvky reflektoru? Ptám se, protože mám taky xenony a jsem tedy horký kandidát na stejný problém. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rosto,

zakoupil jsem el. cokoladu (tu mensi), konektor na vrakovisti stoji 350Kc/kus a je vcetne 9-ti kabelu, ten 10-ty si tam musis dodat sam (ja jsem dostal celej svazek kabelaze a tak to nebyl problem). Original svorkovnice stoji 135Kc/kus coz je cena dobra, ale 20ks zlutych kabilku stoji cca 1650Kc a to je opravdu hruza. Konce kabelu jsem pouze zpevnil/napajel cinem a pak uz jenom zapojil podle tvych schemat, cele mi to trvalo cca 1,5 hodiny. Kabelaz jsem obalil elektro paskou. Pak se ale musi na pocitac, protoze kazde svetlo ma svou vlastni ridici jednotku a ta se musi naprogramovat aby se svetla naklapely, to me stalo 300Kc v neorigo servise.

V sobotu si chci nekde pujcit gravirovaci frezku a do horniho okraje kazdeho svetla vygraviruji VIN kod a jeste zvyraznim barvou. Kdyz mi je opet ukradnou, alespon je neprodaji nebo ne cele.

Nafotim nebo se muzeme potkat aby si to videl sam...

Milan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...