Přejít na obsah

Zaseknutý zámok na viečku nádrže


Duri

Doporučené příspěvky

Neporadí niekto či sa dá rozobrať viečko od nádrže / nie krytka / . Keď idem tankovať ani nemusím dať klúč do viečka, v pohode ide povoliť aj bez neho.Keď dotankujem a dotiahnem tak ku koncu preskakuje /ako by mal/ ale potom sa dá znovu povoliť. Keby to nešlo spraviť dá sa kupiť viečko na rovnaký klúč ako mám teraz? Nerád by som mal dva klúče.Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som to rozobral a zistil som, že je tam ulomený kusok z umelej hmoty ktorá sa zasúva po otočeni klúčom do viečka. Bol som s tým Škodovke či náhodou ten kúsok umeliny nepredávajú. Asi je jasná odpoveď NIE. Len komplet zámok za 800Sk. Skúsil som ho urobiť na kolene, zatial som to spravil ale neviem ako dlho to vydrží. Budem rád Vikino /alebo aj ostatný/ keď mi napíšeš ako by to šlo ináč urobiť. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viem a nedá sa to vyrobiť ? Ten zámok sa dá rozobrať tak to pozri.Len opatrne aby sa ti nevysypali tie pacičky v zámku. Sú to také malé mosadzné pliešky a nesmieš ich ani prehodiť lebo každý ma inú dlžku! Rozoberá sa to tuším tak že stiahneš ten drôtik pri tom zlomenom cuplíku. Už si to nepamätám bolo to dávno čo som to rozoberal ja.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Jasný, všimnul jsem si obrázku už tady nahoře. Když jsem to rozebral, tak jsem se ani nedivil, že to prdlo, protože ta pružinka co tam vytlačuje ten plastovej čep, kterej zapadne zevnitř do toho kolečka aby to šlo otevřít je opravdu dost tuhá. Asi proto, aby to šlo hodně utáhnout, než to začne přeskakovat, ale pak nevim, proč ten čep není z kovu...Zase šetřili na blbým místě... No dal jsem to známýmu a prej mi to zkusí vyfrézovat z hliníku, tak uvidíme :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 roky později...
  • o 2 týdny později...

uz dlhu dobu ma to trapilo tiez. myslel som, ze mi niekto pretocil zamok (pri kradnuti benzinu). potom som narazil na tuto diskusiu a skusil rozobrat to vicko (dik za navody). rovnako ako u kolegov, aj ja som mal "len" odlomeny ten kusok plastu, co sa tam vysuva. dal som na radu z tohoto fora, zalepil odlomeny kusok sekundovym a vymenil pruzinu za pruzinu z pera. funguje to paradne (ťuk ťuk). ale planujem to nahradit niecim kovovym, alebo aspon pevnejsim nez ten plast a vratim tam original pruzinu (aby to slo viac dotiahnut).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Pánové taky mě to potkalo a díky moc za tuto diskuzi, jinak nevím, zda by to u mě dopadlo tak úspěšně. Víčko jsem rozebral a podíval jsem se co je tam špatně, taky stejná věc, nejdůležitější bylo, že poškozená část není se zámkem spojená (nechtěl jsem samozřejmě druhý klíč), tak jsem zajel na vrakoviště, koupil z fabky celé funkční víčko nádrže za 100Kč! Rozebral ho a vytáhnul si jen tu u mě poškozenou část. Víčko složil a funguje krásně.

 

Takže rada zní: kašlete na opravu lepidlem a zajeďte na vrakáč :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...