Přejít na obsah

Silentbloky přední nápravy, vůle nápravy


TiGeRZ

Doporučené příspěvky

Jasně, že je nejlepší, když se nesundavá ani konzole, ale vyndá se jen rameno a vylisuje/nalisuje přípravkem starý/nový silentblok - o tom neni sporu. Ale někdo možná místo pořízení přípravku konzole vyndá, jindy to múže být nutnost (zničený závit šroubu ramene, nebo něco nejde, vim já...) - no když už, tak to chce povolit vždy jen jednu stranu, pokud se jen povolí obě najednou - třeba chce obě konzole odvézt někam k lisu (o demontáži nápravnice neni řeč), nápravnice se hne ze svého místa, které určuje odklony kol a na geošce přibyde práce navíc. A pokud se na to nějakej šetřílek vyprd (stejně jako na koupi přípravku) a jenom kasíroval (a ještě třeba dal silentbloky šejdrem), je na potíž zaděláno...

 

Edit: :kol-47:pecka video :kol-47:

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem měnil olej a zároveň zkontroloval silentbloky a mám je jako je na obrázku na předchozí stránce. Když se ale podívám na video, tak se mi zdá, že je tam dávají přesně obráceně než mají být. Tak nevím jestli na to špatně koukám anebo to tak opravdu je.

Editováno: , autor: psurn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdar chlapi,

 

resim ted problem s vibracema pri rozjezdech i pri jizde. Puvodne sem sel na jistotu ze problem bude vyfuk ale kdyz sem koukl pod auto tak vyfuk je uplne OK. Abych popsal problem: Pri startu to kopne ale hned prestane, na neutral naprosto bez problemu i v otackach. Pri zpatecce taky bez problemu ipri rozjezdu z mista do kopce. Problem je pri rozjezdu dopredu. Silne vibrace do kastle ktere jdou az do kufru. Na jednicku katastrofa, s rostoucima otackama skoro az zalehaj usi (nedejboze do kopce) za 2,3,4 taky problem ale postupne mensi a mensi. Kdyz dam nohu z plynu tak bez problemu. Smerem z kopce kdyz pridavam plynule, tak bez problemu ale kdyz dam plnej tak to zase kopne a vibrace jdou postupne do ztracena. Myslite, ze problem bude silentblok prevodovky? Horni u motoru se jevi jako OK. Dneska chci jeste kouknout na ten spodek. Nemate nekdo podobnou zkusenost?

 

Moc diky za rady.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

No novej zrovna neni, to je vidět, ale lepší je do těch mezer narvat větší šroubovák a zapáčit do strany co to jde (při jízdě se to děje běžně), kolikrát se ukáže, že jde jen o povrchové praskliny v gumě. Vadí, když je to utržený (nebo napůl utržený), to pak i vrže, klepe. Že je to v klidu mimo střed, je celkem běžný, guma tohohle typu se poddá a unaví celkem brzy.

Ovšem včasnou výměnou se nic nezkazí, naopak, jen to možná nemusí bejt tak akutní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pokud jsi si pozorně pročetl toto téma, tak víš, že rada je těžká - může to být cokoliv, včetně uložení motoru, nedotažené nápravnice či vymláceného uložení tlumičů. Na dálku se to přesně diagnostikovat nedá. Jen se dají dokola vyjmenovávat nejrůznější možné příčiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To video s výměnou silentbloků vypadá krásně.Jen bych se tam bál o tu montážní polohu.Asi bych si na tom silentbloku udělal z boku fixem čáru,abych měl jistotu. Já jsem je měnil bez demontáže poloosy,vyndal jsem je tak,že jsem silentblokem provlékl list pilky na kov,sestavil ji a opatrně silentblok prořízl.Pak ho vydloubl šroubovákem.Na nalisování jsem použil dva ocelové čtverce proti sobě,které jsem stahoval velkým šroubem.Na konečné dolisování je pak třeba mezi ten čtverec u silentbloku a silentblok vložit nějakou podložku,abych ho dostal až na místo.Pořádkumilovný majitel také využije to vymontování ramen k tomu,že je natře,nebo nastříká,aby si je tam nemontoval rezavá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...