Přejít na obsah

Elektrické ovládání zrcátek


dolešo

Doporučené příspěvky

předělával jsem na černej introš tudíž bych potřevoval vyměnit ten terčík za joystic (bez výhřevu mám rv 97.)

Není mi jasný proč bych měl tahat další dráty, když to přeci je funkčně stejný ne ? k čemu tedy další dráty ?

Pokial zoženieš ovladač ktorý ma na sebe zapinanie vyhrevu zrkadiel a budeš chcieť aby ti to aj fungovalo tak budeš musieť doťahovať ten drát. Teda v tvojom prípade si radšej zožeň joystic bez vyhrevu (r.v.99-01) aby ťa to netrapilo a nemusel mať tým padom viac práce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Dobrý den taky jsem dneska ulomil joystick :( hledam za neho nahradu mam combika z konce roku 99 vybava SLX a ovladac oken je bez motivu vyhrevu zrcatek, misto neho je ?nula 1U1959565G 2179K, půjde to nahradit ovladacem s timto cislem 1U1959565L? ma jiz motiv ale tam pisou ze je to i nas starou oktu tak se ptam vas jako odborniku lze ci nelze? diky za odpovedi chlapi :)

Lze prosím Vás nahradit 1U1 959 565 G za 1U1 959 565 F ??? díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

nemel by nekdo prosim cislo konektoru pro ovladac s joystickem?Kdyz ho pujdu koupit aby to dve hodiny nehledali,je to tady u nas ve skodovce fakt hruza.A jeste bych chtel poprosit jestli je tady nekdo kdo predelaval tercik za joystick a fotil zda by sem nehodil foto konektoru i s barvama kabelu,jak jsou v konektoru zapojeny.

Chci tercik vymenit za joystick,mam MR98 a vyhrev neresim,vyhovuje mi ze se zapina spolecne se zadnim oknem.Mam ovladac s vyhrevem tak bych vyhrev nezapojoval.Jde mi jen o to kdyz budu predelavat konektory tak ktery kabel kam prepojit ze stareho na novy konektor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, mam octavii GLX 1999, s cernym vrskem palubky, ale spodek je jeste sedivy...kdyz jsem koukal do zrcatek, tak by meli byt vyhrivany ale mam na joysticku pouze symboly: R-O-L, zrcatka mi to vyhrivat nechce a VAG pise nejaky problem s vyhrivanim, ale sporadicky. Zkousel jsem od kamarada s jine octavky pujcit si jeho joystick ale on ma na ovladaci symboly: RL-vyhrev-L. No a od ty doby mi chodi ty zrcatka i s tim starym ovladacem obe dohromady a prave samotne jako s tim pujcenym joystickem a stejne mi to nevyhriva, poradte co stim???

Diky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U octavie je to normálka že s lavym zrkadlom sa šteluje aj pravé ja mam to mam 98r.v. elektriku mam prekopanou na 01 vykšie a to ovladanie je to same s lavým zrkadlom sa nastavuje aj pravé a potom si len doladím pravé a tak isto je to aj originál u všetkých octávií stým si nelám hlavu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

človece to je divny, normalka mi to makalo, chodilo kazdy zrcatko samotny a od ty doby co jsem tam zkousel ten ovladac kde chodeji obe najednou tak mi chodeji obe zrcatka dohromady. To je fakt divny. Dneska jsem to napichnul na VAG a pise mi to:

00943 - Vyhrivani zrcatka na strane ridice (Z4) 35-00 - -

00944 - Vyhrivani zrcatka na strane spolujezdce (Z5) 35-00 - -

muzou to byt treba schnily draty ve dverich??? nebo problem jinde??

Editováno: , autor: KaJe
Necituj předchozí příspěvky!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je ťažká dilema čo presne ale začni napríklad od toho že najskôr demontuješ sklíčka zrkadiel a skúsiš či ide na tie vodiče elektrika keď zapneš výhrev potom ak tam nebude v tých vodičov žiadna elektrika postupuj postupne cez dvere prechod medzi skeletom a dvermi ale pozor aby si sa náhodou nedopracoval k spálenej poistke tu si už dúfam dávno skontroloval že ?? ale ja si myslím že ak to nie je poistka tak pravdepodobne sa spálili telesa v sklíčkach. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, mam takovy problem, ze mi vyhriva zadni sklo, ale zrcatka jsou zamlzena a pri tom ten joystik mam nastaven uprostred na "vyhrev okna", tak si chci z kontrolovat, zda nemam vadne ty teliska, co jsou na zrcatkach, docetl jsem se v prirucce ( hledani zavad ) ze mam zmerit napeti na svorkovnici T10u a pripadne odbor na svorkovnici T12L ci T12k, kde najdu ty svorkovnice? predpokladam, ze ta prvni svorkovnice T10u je za tim joystikem a kde je ta druha? nejsou v prirucce nekde popsany ty svorkovnice? hledam uz hodinu a nikde jsem je nenasel. dik za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A prečo to tak komplikuješ, veď ti úplne stačiť demontovať sklíčko zrcatka odpojiť ich a zmerať na tých drátoch čo idú z dverí či tam je napeti alebo pripadne zmeriaš odpor na sklíčku (vyhrievacie teleso) a nemusíš si lámať hlavu nad konektorama ale když už tak tak ten T10u sa domnievaš správne je to ten čo je pripojený v joystiku ten druhý čo myslíš to bude ten T10b a ten sa nachádza na stlpiku dole pod tím trojuholníkom čo je pri pedáloch je čierny.

Pre istotu ti tu dávam schému zapojenia aby si to vedel lepšie odkontrolovať.

post-9411-1258821252_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Otazka pro ty kteri predelavali tercik na joystick.

Mam MR98 vyhrev zrcatek chci nechat na tlacitku zadniho okna.Mam svorkovnici pro joystick s barevnym vedenim: 2xhnedo/bily , 1xmodro/cerny , 1xzluty , 1xhnedy , 1xsedo/modry.A otazka zni.Kdyz ucvaknu svorkovnici od terciku tak ktery drat na ktery napajet.Sedi to barevne predfacelift - facelift?Zluty na zluty , modro/sedy na modro/sedy atd?pripadne co s temi co ve svazku nemam(asi modro/cerny a nejaky dalsi)Bohuzel z DP to vycist neumim tak prosim o radu jako totalni laik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Jiz jsem se ptal v jedne debate a nikdo neporadil, zalozil jsem samostatne tema a to mi stopli, ze prej je to normalni ze kdyz mas obycejnej ovladac tak mi bude proste leve a prave zrcatko chodit dohromady a ze je to tak dany...

mam zajimavy problem se zrcatky. Nevyhriva ani jedno zrcatko. Mam ovladac s polohamy L - 0 - P myslel jsme ze je to ovladacem a tak jsem si od kamarada pujcil ovladac kde je kresleno L+P - vyhrev - P. No a stejne mi to nevyrivalo, tak jsem tam vratil zpet ten svuj original ovladac a ted mi chodi leve a prave zrcatko dohromady a prave samostatne, presne podle toho pujceneho ovladace i kdyz tam mam ten se kterym mi to chodilo kazde zrcatko zvlast.

Nakonec jsem vyloupnul sklicka a pri zapnuti vyhrevu zadniho skla mi tam jde 12V takze vadna telesa na zrcatkach.

No ale co ted s tim pohybem zrcatek, poradte prosim nekdo.

Jiz jsem se ptal v jedne debate a nikdo neporadil, zalozil jsem samostatne tema a to mi stopli, ze prej je to normalni ze kdyz mas obycejnej ovladac tak mi bude proste leve a prave zrcatko chodit dohromady a ze je to tak dany...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo je to normální ať si to založíš kde chceš všude se dozvíš, že to ta chodit má máš v háji skla zrcátek vyndej si je a propípej měřákem a uvidíš hned kde je zakopanej pes ZRCÁTKA nesmíš totiž nechat vyhřívat pořád jinak se to brzo zničí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A vis na 100% ze ti drive fungovalo prave a leve zrcatko zvlast? Vsechny Octy, ve kterych jsem kdy sedel a mely joystick, to mely udelany tak, ze v poloze L se hybalo leve a prave a v poloze P jen prave.

Na 100% mi makalo leve a prave zvlast. Ale presvedcili jste me, ze to tak ma byt, bud byla chyba nekde v RJ a jak jsem smazal chybove hlasky, tak to zacalo makat tak jak ma a nebo byla spatne nasazeny konektor...uz to neresim. Jinak mam v haji vyhrivani na zrcatkach. Meril jsem to a 12V tam jde, takze kabelaz je OK.

Dekuji za rady a trpelivost :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...