Jump to content

Skla předních světlometů(O)

octavia
 Share

Recommended Posts

Vyleštit se dají. Pokud nemáš moc hluboké rýhy. Je to jako s čelním sklem. Dělají to různé firmy, když zadáš do vyhledávače na netu např. leštění autoskel, něco ti vypadne. Ale sám si to určitě neuděláš, by se ti mohlo potom špatně lámat světlo atd., bylo by to možná ještě horší. Jinak co jsem jednou zjišťoval, tak vyleštit čelní sklo na oktě asi tak 1.500,- Kč a asi tři hodiny práce.

slyšel jsem že se to dá vyleštit, pokud to neklapne tak koupím skla , ale kelly je má 1557,-/ks dost drahy

To je teda palba. Viděl jsem je levnější u Eriny nebo jak se ta firma jmenuje nemůžu si vzpomenout někdo mě doplní.

Nemyslel jsi www.ellri.cz ? Maj je tam za 1100Kč.

slyšel jsem že se to dá vyleštit, pokud to neklapne tak koupím skla , ale kelly je má 1557,-/ks dost drahy

To je teda palba. Viděl jsem je levnější u Eriny nebo jak se ta firma jmenuje nemůžu si vzpomenout někdo mě doplní.

Nemyslel jsi www.ellri.cz ? Maj je tam za 1100Kč.

myslíš že jsou ty čiré kryty světel na OI, mě to přijde, že je to na facelift, já bych potřeboval kryty na světla hella L+K

• 2 weeks later...
myslíš že jsou ty čiré kryty světel na OI, mě to přijde, že je to na facelift, já bych potřeboval kryty na světla hella L+K

na jednom obrazku je facelift to je pravda,ale je tam uveden rok vyroby 97-00 coz by odpovidalo predfaceliftu

A nevite kde se daj sehnat za dobrou cenu cela světla L+K. co sem koukal všude za strašné palky. :wallbash:

• 2 years later...
  • 2 months later...

Mám š.oct.rv.2003..světlomet je z plastu (proč ne ze skla..nechápu) a tím, že mám odstřikovač světlometů je přední maska světlometu naleptána..asi vlivem rozdílu teplot světlometu a kapaliny došlo doslova k rozeřrání více než poloviny světlometu..potřebuju najít ten správný náhradní díl na pravý i levý světlomet..máte někdo kód na tyto díly..?? díky..

• 2 weeks later...

Pánové,

u světel po face liftu bych přeleštění nedoporučoval,je to nalakovaný polycarbonát.

Vrstva laku se pohybuje od 8 do 20 mikronů(podle toho kdo je výrobce) a přeleštěním

se strhne ochraná vrstva UV laku. Ten chrání před poškrábáním(je tvrdší než ten PC)

a před UV zářením. Skla tím zežloutnou ohromnou rychlostí. Čus

Edited by ad0da

Ten polykarbonát se tu už někde objevil v odkazu, který jsem bohužel se spousty dat ztratil z PC. Jedná se jen o ten čirý polykarbonát, tzn. odříznout starý a silikonem nalepit nový. Kdo bude hledat najde, někde se to tady už objevilo! Ale nevím co je za výrobu a je-li na tom ten ochranný tvrzený UV-lack.

Pouze skla / plasty vyměnit nejdou, jde pouze vyměnit celý světlomet.

Prdlajs...fórum je na odpvědi skoupé, líní či možná na dovolené...stačí trochu googlit...

http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/svetlaCisteni.htm

http://skodadilycm.mypage.cz/menu/dily-karoserie:40

jen trochu lepší počasí a vyměním to...