Přejít na obsah

Poistná udalosť


Igor

Doporučené příspěvky

Tak konečne po pár rokoch, kedy som len poctivo platil poistné, prišiel aj rad na to, aby poisťovňa zaplatila niečo mne - chytil som šuter do predného skla, 40cm prasklina rovno pred šoférom :help: Podarilo sa mi zastaviť vozidlo vinníka, vôbec sa nebránil, auto patrí veľkej firme, mám všetky potrebné údaje vrátane kontaktu na vodiča.

A včul otázka - aký je ďaľší postup? Keďže v rámci havarijnej poistky mám spoluúčasť 5tisíc Sk, rád by som, aby to šlo z poistky vinníka. Ja mám auto poistené v Kooperatíve (pzp aj hav.), jeho auto má pzp v Uniqa, majiteľom auta je leasingovka (operatívny leasing).

Do ktorej poisťovne pôjdem nahlásiť škodu? Do svojej (Kooperatíva), alebo do jeho poisťovne (Uniqa)? Takisto obhliadku vykoná kto, agent mojej poisťovne, alebo jeho poisťovne? Musí aj on niečo niekde nahlásiť?

Logika mi vraví, že keďže chcem, aby zaplatila jeho poisťovňa, musím škodu hlásiť tam a takisto tam spraviť aj obhliadku...

Kto poradí? :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud souhlasí, tak se škoda hlásí na jeho pojištovně. musí on i ty. A likvidátor bude z jeho pojištovny. Vůbec nejlepší, ale bude zajet do nějakého servisu, kde mění skla a oni se o všechno postarají. Nahlásí škodu, vyfotí, vše s pojištovnou vyřídí a hotovo... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Nechcem zakladať nové téma tak to dám sem: idem ráno do roboty a celý predný blatnik mám preliaceny až tak že vnútorný plast a tá zásterka je vyskocena.. Na ďalší deň stretnem suseda ktorý mi prezradi "páchateľa" ktorým je jeden zahraničný spoluobčan pracujúci na ambasáde s označením auta CD. Keďže ho stretnem po pár dňoch nakoľko chodieva uspokojovať svoje sexuálne túžby k susede, všetko vehementne popre. No nič podľa poisťovne mi stačia dvaja svedkovia (mám už troch). Takže s kamarátom policajtom a poistovakom zistíme že CD auto nemá ani zakonnu poistku CD ujo chodí denne nafetovany a nakoľko má imunitu dokiaľ niekoho nezabije ani pokutu mu nemôžu dať.

Pozor na diplomatov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...