Přejít na obsah

Bazar mě napálil !!!


Hondaaa

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,koupil jsem v bazaru O1 rv 2001 81 kw a měla na tacho 183.000 km,ted jsem byl v servisu s turbem a tam mě suše zdělili že má najeto 310.000km.Dá se to ještě po 5 měsících nějak reklamovat nebo aspon vrátit nějakou část peněz,jsem s toho dost na prášky a manželce jsem to radši ani neřekl protože by to asi nepřežila nebo by porodila v 8 měsíci.Předem díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj bohužel se s tím smiř protože neuspěješ (nemáš důkaz resp.viníka) - pokud si s autem spokojen tak ho hýčkej a jezdi. Malou šanci na úspěch máš pokud auto už jezdilo v ČR než si ho koupil a v TP je zapsaný bývalý majitel - pak se to dá určitým způsobem zkusit. Pokud je to dovoz a ty jsi první kdo to v ČR koupil tak je šance nulová. Já sám auta vozím a už párkrát jsem sám nalítl a řešil tento problém. Vždy bez úspěchu. Jednou jsem koupil auto ve známém bazaru a zjistil týden po koupi že má o 100000km víc tak jsem do bazaru volal a řekl mi že jsem kreten a položil telefon!!! Že prý se semnou ještě bude soudit za pošpinění jména.Vím že to bazar neudělal ale takhle to semnou hezky vyřešili. Byl jsem celkem v klidu ale za toho kretena jsem měl chuť mu jet dát jednu do brady protože k tomu moc nepotřebuju ale nechtělo se mi jet 100km kvůli blbcovi. Jinak to je jen jeden z několika mojich zážitků. Ty auta už jsou kolikrát stahovaný už v německu a to naprosto prokazatelně ale kdo se ti přizná. Nezoufej nejsi v tom sám - jen ostatní o tom třeba jen neví. Přeju ať si s autem spoky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi bych si nechal udělat posudek soudním znalcem a servisem, samosebou to stojí nějaké peníze, ale pak bych šel do toho bazaru, kde bych to koupil a soudil se s nimi, když nic jiného, tak bych dal echo do novin, kde bych uvedl svůj případ, třeba v části inzerce, internet toho udělá taky hodně, a můžou se se mnou chtít soudit, znalecký posudek je znalecký posudek, oni prodávají a uvádějí tě v omyl. Pokud naletěli i oni, tak mají smůlu a ať se soudí pro změnu s původním majitelem. :kuk::kuk::kol-143:

Editováno: , autor: blizard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím co tu řešíte???Jako první by jste si měli zjistit,kdo je vlastníkem.Jestli bazar nebo někdo jiný.Obecně je autobazar zprostředkovatelem,(pokud auto nevykoupí)takže takové info,co mu dá zájemce o prodej,to napíše a uvede.Takže jediné co bazar může udělat,dát Vám kontakt na majitele a vy se můžete domluvit s ním ,nebo můžete prostřednictvím bazaru vyjednávat s majitelem o slevě nebo vrácení.

Editováno: , autor: cosby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím co tu řešíte???Jako první by jste si měli zjistit,kdo je vlastníkem.Jestli bazar nebo někdo jiný.Obecně je autobazar zprostředkovatelem,(pokud auto nevykoupí)takže takové info,co mu dá zájemce o prodej,to napíše a uvede.Takže jediné co bazar může udělat,dát Vám kontakt na majitele a vy se můžete domluvit s ním ,nebo můžete prostřednictvím bazaru vyjednávat s majitelem o slevě nebo vrácení.

Ještě bych Cosby dodal, že kupoval-li to auto Honda jako fyzická osoba (nikoliv podnikatel) řídí se vše Občanským zákoníkem. Pokuď ve smlouvě je "najeto 180.000" a ve skutečnosti 310.000 pak bych zkusil žalobu na neplatnost kupní smlouvy a návrat peněz (hůře se to však provádí, protože záleží na tom, jak je napsaná smlouva. (např. tachometrových 180.000 to je už slovíčkaření, ale pomáhá protistraně, bohužel). Jediná cesta jsou znalecké posudky a žaloba + mediální masáž.

VŠE JE VŠAK O TOM, ŽE PÁNI POSRANCI NECHÁPOU, ŽE STOČIT TACHOMETR JE V CIVILIZOVANÉ EVROPĚ TRESTNÝ ČIN. U nás v banánistánu normální věc. Je to netrápí, oni mají auta za naše peníze, úplně nová a se svým příjmem si jdou také pro nové auto, ale lid obyčejný si to vše musí vyžrat. V Německu platí, že pokuď byl stočený tachometr, kupní smlouva je neplatná a vůz se vrací prodejci bez náhrady škody, ten musí vrátit peníze a hlavně: pátrá se, kdo tachometr stočil.

Takto ti nezbývá než jezdit... a modlit se :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vetsina bazaru co jsem koukal na smlouvy , ma ve smlouve kolonku ,, bazar neruci za stav najetych km ,, takze neuspejes nikde pokud to mas ve smlouve

myslim si ze nenajdes auto v bazaru co stocene km nema, je treba se divat na stav auta a stav km brat jen jako takovou doplnkovou info, ja videl octu 1 co mela na tachosu 95 000 a kazdy laik kdyby ji videl by rekl ze ma nalitane tak 400 000, nestydeli se za ni pozadovat 250 000 kc :D zajimalo by me jestli staci i ty km co uz najeli ruzni zajemci co si ji v bazaru zkouseli

http://autosoft.cz/soubory_autosoft/detail...Bazaru=autoviva

jen at to kazdy vidi , i kdyz na obrazcich vypada hezky co ? a podle tech udaju co pisou by pro ni hned kazdy letel jako pro novy vuz :D

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to hodne smutny...Mas nekolik moznosti,ktere tu kluci napsali..Kazdopadne Ti preju,at to pro Tebe dopadne co nejlepe..

Pokud Ti auto zustane,hyckej si ho,jak pise radkin... A muzes se utesovat tim,ze tehle motor pri pravidelnym servisu a "slusnem zachazeni" vydrzi 400-500tkm...

A nebo ho prodej,pokud uz k nemu nemas duveru a bojis se,ze se vysype..

Jeste vam tady neco prihodim..Prectete si hlavne posledni odstavec... :feve:

Zpov___mechanika.doc

Editováno: , autor: Martyp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne si myslim, ze je to bez sance. Bazary maji ty smlouvy dobre napsane a jak uz nekdo psal, vetsinou byvaji jen zprostredkovatel prodeje. Kazdopadne pokud je auti fpohode, dal uzivej a zapome na to kolikze to ma. Pokud jsou problemy posli ho do sveta.

Asi si tu od lidi chtel slyset neco jineho, bohuzel toto je ale realita.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je taky dobré?

Společně se stáčením kilometrů je padělání servisních knížek nejrozšířenějším podvodem používaným při prodeji ojetin. Jeden z prodejců automobilů se nám k této problematice vyjádřil.

O padělání servisních knížek se už mluví nějakou dobu. Kdy jste se s tímto fenoménem setkal poprvé vy?

Tak poprvé jsem si všiml, že se na trhu ojetin vyskytují jisté nelegální úpravy v servisních knížkách před cca 6ti lety. Za tu dobu jsem sám pozměnil asi 10 servisních knížek, ale považuji se spíše za méně aktivního v této oblasti.

Servisní knížka - ilustrační foto

Změní se stav tachometru, ze servisní knížky se vyndají potřebné listy a nahradí listy z čisté servisní knížky. Zde se doplní prohlídky dle potřeby a přidá odpovídající razítko.

Popište krátce vzorový případ, jak se při padělání postupuje (na jaké vozy, co se stává s původní servisní knížkou, kde se opatřují razítka, kde se opatřují čistopisy servisních knížek, atd…)

K padělání servisní knížky se ve většině případů přistupuje, pokud má automobil najeto více kilometrů vzhledem ke stáří vozu. Změní se stav tachometru, ze servisní knížky se vyndají potřebné listy a nahradí listy z čisté servisní knížky. Zde se doplní prohlídky dle potřeby a přidá odpovídající razítko. Druhou možností je znehodnocení původní servisky a vytvoření zcela nové s údaji, které budou odpovídat počtu ujetých km po stočení. Připomínám, že v dnešní době vzhledem ke stavu na trhu ojetin v ČR by měl kupující především dbát na technický stav vozidla, který je rozhodující. Čísla na tachometru nebo v servisní knížce jsou zavádějící a není radno se jimi řídit. Důležité je to v případě oprav, nehody, atd., ale to se na vozidle ve většině případů pozná - na rozdíl od upravené servisní knížky. Razítko a to jakékoli udělá jakákoli firma, co se razítky zabývá. Vzpomeňme na mladá školní léta, kdy razítko lékaře bylo stejně tak kdekoli k dostání. Čistou servisní knížku lze koupit u jakéhokoli autorizovaného prodejce dané značky a to v řádech od desítek do stovek korun.

Existují v ČR firmy, které jsou schopni pro jednotlivé klienty (autobazary) schopni připravit servisní knížku na zakázku pro konkrétní vozidlo?

Padělání servisních knížek si řeší každý autobazar, případně prodejce sám. V porovnání se stáčením tachometrů se nejedná o tak rozsáhlou činnost. V ČR se prodává hodně dovoz, kde většinou servisní knížka není a nebo starší vozidlo koupené v čr, kde majitel stejně na servisní prohlídky nechodil … proto není servisní knížka tak běžná součást prodávaného vozidla.

Servisní knížka - ilustrační foto

Nejčastěji dochází k podvodům se servisními knížkami u vozů Škoda, Audi a VW.

Jak se dá padělaná servisní knížka poznat okem laika? Jak postupovat při ověřování záznamů uvedených v servisní knížce?

Prakticky se poznat nedá nic, snad jen rozdílná razítka nebo podpisy, což nemusí vůbec nic znamenat. Jestliže má někdo pochybnosti, lepší je auto nekoupit a pak se zbytečně netrápit. To bych opět připomenul jako nejdůležitější! Nikdo vás ke koupi nenutí a sami si vždy rozmyslete, co kupujete.

U jakých značek automobilů nejčastěji dochází k podvodům se servisními knížkami?

Asi obecně u těch nejprodávanějších … zde mne napadá samozřejmě jako první koncern VW (Škoda, Volkswagen, Audi a Seat).

Zdroj: TipCars.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímalo by mě kolik mám najeto já :)

Cosby ti to tajemstvi odhali,jestli chces.. ;)

Radši né lol . Budu AAA věřit, že moje Octavia TDi měla opravdu najeto 60tis. Km když sem jí kupoval bez servisní knížky.

Pokud to někdo upravil i v RJ motoru, tak měla opravdu 60t km lol

Fakt to nechceš znát? :specool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci dík za rady,je v supr stavu a mám tu mršku rád ale pokusím se z majitele vyrazit nějakou korunu.Je to 1 majitel a je to koupeno tady v Brně a je opravdu moc pěkná,nerad bych ji pouštěl do světa.Dám vědět jak to dopadlo,jdu na něho v pondělí ale on zatím nic netuší takže moment překvapení je na mé straně ale jak to dopadne tak to fakt nevím :aggressive

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímalo by mě kolik mám najeto já :)

Cosby ti to tajemstvi odhali,jestli chces.. ;)

Radši né lol . Budu AAA věřit, že moje Octavia TDi měla opravdu najeto 60tis. Km když sem jí kupoval bez servisní knížky.

Nechci ti brát iluze ,ale kamarád má v AAA auto v Ustí nad Labem známého a ten říkal že kilometry se tam stáčejí hlavně u aut kolem 300 000kč . A není to prý praxe jen u AAA v Ustí nad Labem :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci dík za rady,je v supr stavu a mám tu mršku rád ale pokusím se z majitele vyrazit nějakou korunu.Je to 1 majitel a je to koupeno tady v Brně a je opravdu moc pěkná,nerad bych ji pouštěl do světa.Dám vědět jak to dopadlo,jdu na něho v pondělí ale on zatím nic netuší takže moment překvapení je na mé straně ale jak to dopadne tak to fakt nevím :aggressive

pokud si to auto necháš, tak nech upravit i km v RJ motoru, při prodeji by jsi se totiž mohl dostat do stejné situace, jako ten, co ti to auto prodal ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci dík za rady,je v supr stavu a mám tu mršku rád ale pokusím se z majitele vyrazit nějakou korunu.Je to 1 majitel a je to koupeno tady v Brně a je opravdu moc pěkná,nerad bych ji pouštěl do světa.Dám vědět jak to dopadlo,jdu na něho v pondělí ale on zatím nic netuší takže moment překvapení je na mé straně ale jak to dopadne tak to fakt nevím :aggressive

No jestli je původní první majitel v čechách a ty jsi to od něj kupoval, tak tu je šance odebrat se s TP a občankou do servisu kde dělali garančky a servis a poptat se kdy tam bylo auto na posledním servise a při jakých km. Takto jsme se známým vyléčily jednoho podnikavého prodejce. A měl hodně vylépeno...Jinak bavit se s tebou v tom servise musí, pokud tam nastoupíš jako zákazník do autorizovaného servisu s velkým TP a OP-že ti to patří. Při troše štěstí uspěješ, ale taky nemusíš, nebo to auto po dvou-třech garančkách jezdilo k někomu do garáže. Další problém je ten, např.Ford, že po skončení garance se údaje z databáze mažou-leč se tomu nechce věřit ale ofiko zastoupení toto praktikuje. Hodně štěstí :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci dík za rady,je v supr stavu a mám tu mršku rád ale pokusím se z majitele vyrazit nějakou korunu.Je to 1 majitel a je to koupeno tady v Brně a je opravdu moc pěkná,nerad bych ji pouštěl do světa.Dám vědět jak to dopadlo,jdu na něho v pondělí ale on zatím nic netuší takže moment překvapení je na mé straně ale jak to dopadne tak to fakt nevím :aggressive

Neboj se a jdi do toho. Já jsem před asi více než dvěma roky řešil úpně stejný případ. Ostravský bazar. Auto na tacho 120 Následně jsme zjistili, že stočeno 90 000. Perfektní stav. Max. mimořádná výbava. Původní majitel firma , auto užíval jeden člověk. Kontaktoval jsem ho, věděl přesně celou historii vozu. Prodal jako protihodnotu při nákupu nového vozu do značkového servisu. Řekl nám za kolik. Odsud ho náš soukromník zkušený bazarista - podvodník koupil, upravil km a znovu prodával. Původní majitel je velmi slušný člověk , byl s námi ochoten jít do bazaru. Tam jsme udělali takové divadlo, že si myslím , že na nás ten podovodník ještě dlouho vzpomínal. Pohrozil jsem mu televizí třeba nějakým publicistickým pořadem, že půjdu na úřad a postarám se aby mu zrušili živnostaenský list a trestním oznámením. Auto se nám líbilo, chtěli jsme si ho nechat.

Asi po čtyřhodinové tahanici se milý pan majitel ráčil zvednout, zajel do bankomatu a vysázel zpět. Takže potom byla cena vozu asi o 45 000,-nižší a rovnala se prodejní ceně z původního značkového bazaru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapominate na jednu vec.. Pokud jedete na STK tak vam pokazde kontroluji a zapisuji stav tacho. Tento udaj si vsechny Stanice technicke kontroly archivuji a tim padem se da vypatrat v jake dobe cca byly kilometry stocene pokud napriklad v lednu 2005 auto prijede s 290 000 a v lednu 2007 s 190 000... Je pravda, ze pokazdej nejedete na stejnou stanici TK, ale dnes maji jiz databazi celorepublikove.. Chysta se prave tomuto negativnimu jevu u aut v EU dat za usi jen se o tom jeste nemluvi. Je to jedna z variant, ktera muze pomoci..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapominate na jednu vec.. Pokud jedete na STK tak vam pokazde kontroluji a zapisuji stav tacho. Tento udaj si vsechny Stanice technicke kontroly archivuji a tim padem se da vypatrat v jake dobe cca byly kilometry stocene pokud napriklad v lednu 2005 auto prijede s 290 000 a v lednu 2007 s 190 000... Je pravda, ze pokazdej nejedete na stejnou stanici TK, ale dnes maji jiz databazi celorepublikove.. Chysta se prave tomuto negativnimu jevu u aut v EU dat za usi jen se o tom jeste nemluvi. Je to jedna z variant, ktera muze pomoci..

no jo, to mě nenapadlo, to je asi taky použitelný až realistický........... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapominate na jednu vec.. Pokud jedete na STK tak vam pokazde kontroluji a zapisuji stav tacho. Tento udaj si vsechny Stanice technicke kontroly archivuji a tim padem se da vypatrat v jake dobe cca byly kilometry stocene pokud napriklad v lednu 2005 auto prijede s 290 000 a v lednu 2007 s 190 000... Je pravda, ze pokazdej nejedete na stejnou stanici TK, ale dnes maji jiz databazi celorepublikove.. Chysta se prave tomuto negativnimu jevu u aut v EU dat za usi jen se o tom jeste nemluvi. Je to jedna z variant, ktera muze pomoci..

Hehe. zase tak pozitivně bych to neviděl. Jsme přeci jen v ČR. Uvedu reálný příklad -min. týden jsem byl na STK a technik se mě při vyplňování těch papírů optal, kolik to má najeto a to tam taky zapsal, aniž by si na místě cokoliv ověřoval, takže asi tak. Jo a když někdo zná Frantu nebo Pepu v servisu, který mu tam nabouchá do servisky razítka, tak proč by nemohl znát Lojzu na STK, který mu tam napíše cokoliv!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...