Přejít na obsah

Tlumiče / Výměna tlumičů


multipas

Doporučené příspěvky

Já mám skoro 160 000km a na výměnu se chystám.

Asi dám plynokapalinové Billstein.

Tom

Pokud neprožíváš nějaký tuning nebo "závodění", pak bych raději zůstal u originálního dílu ... tedy škodováckého tlumiče. Jsem jednou udělal blbost, na auto jsem si dal AL-KO tlumiče ... laciná věc - dvakrát kupovaná!!! Netrvalo dlouho, jeden přední začal unikat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pravda je že Bilsteiny dává v prvovýrobě na své vozy i Porsche. Takže dobré budou, ale otázka je jak si pohráli při vývoji s tlumičem na Škodovku a jestli tenhle tlumič má stejnou konstrukci jako třeba ten na Porsche, asi ne. Prostě cena za tlumič se musí projevit na komplikovanosti konstrukce, ale podle mně ne na kvalitě. Standart kvality si pohlídají. Takže asi tak : jednoduchý ale kvalitní tlumič na Škodovku.

Mimochodem tlumiče Monroe na škodovky můžu nabídnout za super cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dají se v pohodě vyměnit, mě to měnili nedávno za pakatel (v neautorizovaným servisu), ale když se projdeš po parkovišti, zjistíš, že to má utrhaný každá druhá fabie a možná nejen fabie, po ostatních jsem nekoukal. Je to normální. Zkrátka se to vymění a je to, žádná tragédie ;)-_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj všem, chystám se na výměnu tlumičů a prosím o radu. Je možnost sehnat nějaké "lepší" tlumiče než jsou originální ATESO? Tím pojmem lepší myslím kvalitnější, jemnější, preciznější (jako když vybírám brzdové destičky), hlavně nechci za žádnou cenu přitvrzovat, stačí mi co mám teď, spíš naopak (na blbnutí si někdy koupím porsche 911 ;) ). Mám snahu maximalizovat komfort. Uvažoval jsem SACHS, ale kupodivu mi řekli, že mají pouze na předek. SACHS by mi ke Škodovce dobře ladil, aspoň barvou loga :D , ale mám smůlu. Prosím dejte pár tipů. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím, také předemnou visí otázka : jaké tlumiče....hnací býk má 1.4 MPi takže žádnej vítěz, každopádně i tak umí hezky uhánět. kola 195/50 15. jaké tlumiče a péra doporučíte? mám na starých 145 tis km, a v zatáčkách a celkově už jo to dost znát jejich opotřebení. Jsem naprostý laik, přečetl sem pár témat zaznělo tu billstein, monroe, weitec, nebo orig....ale ted babo rad. Chtěl bych možná krapet snížit ale ne omoc, tak asi 20 mm páč zas mám u nás hodně děr tak abych projel..každopádně ani nevím jestli koupit třeba jen základní tlumiče a k tomu tvrdší péra..snížení ale není podmínka, budu žít i bez snížení! wink.gif díky za rady tipy.veškeré info!:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidal bych svoji nejnovější zkušenost.

Asi před měsícem jsem vyměnil tlumiče za KONI FSD. Od té doby mají ujeto asi 2,5 tis. km, část na vyšších zimních, část na nižších letních pneu.

Zatím to vypadá, že tlumiče se hodně povedly. Dělají to, co u nich KONI inzeruje. Když vjedeš do díry, tlumič to odtlumí. Když potřebuješ v zatáčce nebo při prudším manévru podržet udělají to.

Auto mi celkově připadá o trochu tvrdší ale o dost stabilnější a jistější.

Zároveň s tlumiči jsem měnil i zadní silentbloky ramene přední nápravy za ty plné z Cupry (někde se tu o nich psalo), takže je dost těžko rozlišit, co udělaly tlumiče a co silentbloky.

Ještě uvidíme, jak dlouho tlumiče vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...