Přejít na obsah

Tlumiče / Výměna tlumičů


multipas

Doporučené příspěvky

Hello :)

Mam jeden jediny problem : AKE TLMICE MAM KUPIT NA FABIU 1.2 HTP 47 kW mr. 04 AZQ ???

PLYNOVE ALEBO KVAPALINOVE ? alebo ake vlastne ???

originaly mi vydrzali 100tisic zatial :D ale uz citit kazdu nerocnost dudnenim do interieru,

cesty su UZ u nas na pomerne dost dobrej urovni, cize nechcem tlmice na OFF ROAD CESTY :D

DAKUJEM !!!

EDIT: To nik nevie ?? ...a ked zalozim novu temu, tak hned LOCK :p

Editováno: , autor: Mischo77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Chystám se na výměnu tlumičů (komplet i s pružinama) napadlo mě to,že jestli by k tomu vyndání z auta nebylo dobrý stahovákama stáhnout pružinu a tlumič by se víc stáhnul a tím by to šlo líp vyndat,nevadilo by tam rameno ani poloosa. Myslíte že by to tak šlo líp?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo,to jsem myslel,ny vyndání z auta. Pročítal jsem tady různá témata a píše se jak to jde na h...,že v těhlici ještě 2/3 tlumiče zůstane a dál to vyndat nejde,a že se musí povolovat poloosa nebo rameno atd a to se mi dělat nechce,tak mě napadl ten stahovák že by se tim ten tlumič stáhl kdyby byla stažená pružina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Albín nevím kde, ale někde jsem to také četl o použití toho stahováku při demontážti tlumiče z vozu. Doslova tam bylo napsáno zvednout auto sundat kolo pak pod rameno umístit například špalek vůz znovu spustit tím se pružina zmáčkne osadit ji stahovákem a vůz znovu zvednout. Prý to demontáž značně ulehčí. Ale osobní skušenost s tím nemám zatím tak nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ja mam 170tis a tiez su origo. Ked ti nevybruju alebo nemas oskakane gumy tak by som to neriesil. Alebo ked ti to neda chod si to dat otestovat na stolicu a tam ti vypise ucinnost jednotlivyh tlmicov.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové, mám dotaz ohledně ceny práce při výměně všech tlumičů, nemusíte přesně, stačí přibližně. Budu měnit v servisu, materiál mám od sebo, tak abych měl představu a nenechal se natáhnou. Případně kdyby se našel šikovný a ochotný automechaniker z Č. Budějovic a okolí, budu jen rád. Díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem si to tu četl a mám jiný problém,měnil jsem přední tlumiče na fabii 19 tdi rok 2000 a po výměně mi pružiny hrozně bouchají.Koupil jsem i horní uložení s axialními ložisky a nevím co jsem tam mohl pokazit.Přitom jsem pružinu dole usadil do toho uložení v tlumiči a na vrchu mi sedla do axialního ložiska,jen je mi divné,že pružina na hoře je hned uložená v ložisku a je to kov na kov.Protože mi to nedalo a dal jsem tam zpátky staré tlumiče a to samé,nechápu to.neporadil by mi někdo???V autě se nedá jezdit,jak to vrže a bouchá.Už jsem vyměnil včechno,čepy řízení ,stabilizační tyčky, uložení stabilizační tyče,svislé čepy v ramenou,silembloky v ramenou.ale ty zvuky dělají na 100% pružiny a nevím jestli je to těma tlumičema nebo čím.Pružina to být snad nemůže???ta vypadá jak nová,akorát na vrchu trocha orezlá.prosím poraďte někdo už opravdu nevím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sirup - mal som obdobný problém. Nieje to spružinou! Problém spočíva v axiálnom ložisku. Dával som new a aj new tlmiče. Otvor kapotu a pomykaj koncom tlmiča, ako sa doťahuje zvrchu matica. Je tam vôľa. Nekvalitné axiály !!! Mal som ich údajne z USA, prdlajs - Čína ako sviňa. Menil som nakoniec za Sachs. Od výmeny - 100% stav, nepuká, nevrže, nebúcha. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kubox-byl bych moc rád kdyby to byly ty axialy,ale dával jsem je nové a jsou to originály a tlumiče jsem tam dával TRW,ale teď mi někdy příjdou z RS,tak uvidím.Původně jsem tam takové měl.Teď jezdím na ty staré praská mi jen v jedné straně.Už jsem fakt nasranej a jestli nepomůžou ty tlumiče tak nevím.Taky jsem měnil uložení stabilizační tyče,asi se ptám špatně,ale má se ta stabilizační tyč v té gumě točit a nebo tam má být na fest,protože já ji na fest mám a myslel jsem si že to tak má být,ale teď už si nejsem jistý ničím. :)

Editováno: , autor: Standis
pozor na citování příspěvků
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nedal jsi jí nakřivo???

Standis - ne ta pružina tam sedla,tak jak má být,dole do uložení tlumiče a nahoře se opírá o axialní ložisko.Nejspíš koupím ještě jedny axialní ložiska od sachse,jak píše kubox a vyměním je spolu s tlumiči na RS co mi teď někdy příjdou.Protože už nevím.Axiali jsem kupoval v cc- autodílech a přišli mi v originál balení,taky tam psali že to jsou originály,tak nevím? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, ty tlumiče z RS normálně pasují na jakoukoliv fabii? Mám sedan rv.2005 - od původní majitelky jsou tam snížené pružiny o 35mm, ale podle mě původní tlumiče, takže při průjezdu přes nerovnosti se auto divně pohupuje. Pružiny dávala při koupi automobilu nyní má najeto 75t km. Myslíte, že si nějak pomůžu, když vyměním tlumiče za RS?

Editováno: , autor: Shalibaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...