Přejít na obsah

Výběr reproduktorů podle stylu hudby


Doporučené příspěvky

Vím , že je tady toho o ozvučení Octavie napsáno mraky. Jakou, ale vybrat značku a typ reproduktorů se zaměřením na určitý styl hudby, pokud se nejedná jen o univerzální ozvučení?

Já poslouchám například metal, už jsem měl vybrány reproduktory (do předních dveří) zn. HERTZ , a tady jsem někde četl, že ty zrovna nejsou na tuhle hudbu vůbec vhodné. Nevím teda, podle čeho to vybírat. Jedině asi podle zkušeností lidí co je mají , ale ani to nemusí být objektivní.

Poradí někdo co tam dát ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až pojedeš okolo, stav se u mě a ochutnávku z Hertz za 4000,- kč ti můžu pustit. ;) Jen nepíšeš, kolik na takový solidní repro máš v kasičce ušetřeno. Z pořádných repráků bude znít všechno pěkně. Pokud máš na mysli jen repro v hodnotě řádově pár stovek, tak se na nějaký hodnocení reproduktorů vykašli.

Pak další věc, co máš za rádio? Ani komponentní repro ve předu a jedny v zadu od ceny 5000,- a výš za pár, poháněný nějakou křapkou nebudou nikdy hrát. Udělat aspoň trochu obstojný audio do Octavie I není vůbec jednoduchý a taky ne levný. Úspěch této ozvučovací akce se skládá z mnoha detailů, které pak výrazně ovlivňují konečný dojem z poslechu.

Vždy budou rozdílné názory na to, jestli se na metal hodí tato značka, nebo tamhle ta. Na příklad každý z 10 lidí bude jinak hodnotit 1 auto. Já třeba řeknu: je tam málo výšek a basy bučí, a druhý řekne: nee, výšky z repro Hertz jsou řezavý, což si já zrovna nemyslím... Tím se nikam nedostaneš. Raději si obejdi co nejvíc aut a poslechni si, který repra s jakým rádiem hrají podle tebe nejlíp. Takto jsem já přišel k názoru, že na DLS jen tak nějaký repra nemají. Jenže už jsme u toho a tím problémem je cena. Značka DLS taky znamená, že se s určitostí nebude jednat o koaxy u rákosáků ve stanu za 1600,- :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám rád značku SONY , mám už několikáté rádio po sobě XPlod. Teď mám SONY MEX-R1 , DVD multidisk přehrávač , (nechci žádné řeči o SONY , znám tu značku dobře, navíc toto je vítěz testu , hraje perfektně), vzadu v kufru aktivní subwofer , v platu SONY XS-F6933 koaxiální ovály. Jen ve dveřích sem doposud nechával původní.

Do těch předních tak 3 až 4 tisíce by mohlo stačit, když zbyde nic se nestane ještě chci vylepit tapecy zezadu tím molitanem a možná něco na vytl. dveří, ale žádné šílenosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Sony .... oki ;) mlcim, ale ALPINE, CLARION, BECKER atp tu sonku strci do kapsy kdykoliv.

Jak jsem psal, nemám chuť probírat řeči o Sony ( co se týče radia),je špička a srovnávat můžeš jen co se srovnávat dá.Nevím jaké jsi měl rádia Sony, a jaké teda s nima máš zkušenosti, ale já jsem jich měl povícero a to vždycky modely z vrcholu nabídky výrobce, a to se určitě nedá srovnávat s modely v cenové relaci 3500- třeba do 7000. Mám s tím vlastní zkušenosti a jen dobré.Co se týče těch reproduktorů, TO ZAS NEVÍM A PROTO SE PTÁM, do těch zadních jsem šel proto , že jsem to začal skládat tak aby to bylo od jednoho výrobce.

V předních dveřích ale ty repra nejdou stejně vidět, takže tam na tom nijak nelpím.

Ty zadní je z místa řidiče dost blbě slyšet a nedají se na poslech z toho místa ani nijak líp zeštelovat a to je mám ve dřevěných rámečcích přesně zapadajících do plata, navazujících na rámečky samotných reproduktorů. Tohle všechno ale přestává platit, když otevřu kufr. Jakmile zvednu zadní kapotu tak to hraje uplně suprově, nechybí žádné zvuk. pásma, prostě je to N1-nádhera. Nevím čím to je , ale napadlo mě , jestli by nepomohlo, kdyby se tam udělali basreflexi , které by pustily ten zvuk z kufru do prostoru interiéru, připadá mi , že to co mi uvnitř interiéru ve zvuku chybí, zůstává uvězněno v kufru.

Ty repr. v předních dveřích ale nestačí ani výkonu samotného rádia , protože už při lehce zvýšené hlasitosti podle mně nehrají čistě , takže proto bych je chtěl vyměnit za něco kvalitnějšího a hlavně silnějšího, a kdyby jsem přišel na to jak nahradit ty orig. krytky tak aby to vypadalo po vzhledové stránce prof. včetně odkládací kapsy ve dveřích, tak bych upravil i to tak, aby se tam daly nasadit ty orig. kulaté kryty od nových reproduktorů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...nechci tě dráždit, ale platí výše popsané...taky jsem kdysy měl jak rádio tak i repro Sony a dokud jsem je nenahradil...tehdy JBL...taky se mi zdály dobré.

Zvuk repro od Sony je zastřený až nevýrazný proto se ti zdá, že je ze zadu neslyšíš.Pokud máš nějaký vyšší model rádia tak není problém v něm, ale v repro.

Dobré ovály musí v platu zahrát jak výšky, středy tak i něco basů.To tak zkrátka je a dá se s tím dělat pouze jedno...

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radia Sony a spicka ? To sorry, ale zkus to napsat treba nekde kde se venuji audiu trosku vic ... treba AHC ... Fakt se Ti vysmejou. Kdysi bylo par sony radii, ktere opravdu patrily mezi elitu, ale ty dobu uz jsou davno pryc a ze mas vyssi model, zajimalo by me ktery, na tom nic nezmeni.

Jinak k repro, fakt nejlip zajet si je nekam poslechnout. Kdyz nam povis odkud si, urcite se tu najdou lidi, ktery Te nasmerujou do nejakeho obchodu pobliz. Jinak jak uz tu psal tusim fancarhifi, hodne zalezi jestli pojedes jen pres radio, nebo pres zesilovac. Pokud koupis kvalitni repra, bude se Ti chvilema zdat, ze to hraje super. Ono take bude oproti treba momentalnimu stavu, ale pak kdyz se prida zesik, je to zas uplne nekde jinde a pak se teprv pozna rozdil mezi kvalitnim a "kvalitnim" radiem a zesilovacem a reprem atp.

Kdyz sem si nechal delat do auto music ja, taky sem se ptal a poradili mi stejne jako Ti poradi vsude, poslechnout si to na vlastni usi. Jinak u me v auti hraje Alpine+Rainbow+Audison a sem spokojenej.

Preju dobrou ruku pri vyberu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaký? no to je napsané hned na začátku. MEX-R1 , DVD multi disk player . A jsem z Veselí nad Moravou teda. Navíc, než sem ho koupil, tak i když jsem měl i před tím Sony (jako že jsem to nekupoval jen tak z čiré zaslepenosti, že jsem měl i před tím tu značku), pročetl jsem dost recenzí. Těžko by asi mohlo vyhrát test autorádií v Car&Hifi kdyby bylo tak hrozné jak říkáš, že? Navíc mimochodem si pamatuju, i když to nebylo včera, že právě to vyhrálo před autorádiem Alpine. To jen tak pro informaci .

A opravdu se nemám chuť s nikým hádat, protože vím , že dost lidí je zaslepeno, a i když to v životě neměli,-nepoužívali, tak se budou do krve hádat, jak je to špatné, protože to někde slyšeli říkat. Fakt ne. S těmi repráky nevím , ty nijak neobhajuju a chci tam dát něco slušného a tak ocením rady, taky proto jsem založil toto téma. Navíc je fakt asi nejlepší, to i slyšet na vlastní uši.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to je právě to co jsem teď naposled napsal, takže "tečka" co se týče značek ano? Jenom co se týče repro . Samozřejmě se všechno točí kolem peněz, ale tak se na to dá dívat i z druhé strany.Když něco zvažuju, obvykle zkusím představu pohledu i z opačného úhlu. Stejně dobře může podmáznout ten či onen. Co se týče kvality a posuzování, musí se to dělat asi u těch vyšších modelů, protože je jedno přísloví, které je dost výztižné a je v něm i dost lidové pravdy : " Z hovna bič neupleteš a když ano , tak si sním stejně nezapráskáš " ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
No, to je právě to co jsem teď naposled napsal, takže "tečka" co se týče značek ano? Jenom co se týče repro . Samozřejmě se všechno točí kolem peněz, ale tak se na to dá dívat i z druhé strany.Když něco zvažuju, obvykle zkusím představu pohledu i z opačného úhlu. Stejně dobře může podmáznout ten či onen. Co se týče kvality a posuzování, musí se to dělat asi u těch vyšších modelů, protože je jedno přísloví, které je dost výztižné a je v něm i dost lidové pravdy : " Z hovna bič neupleteš a když ano , tak si sním stejně nezapráskáš " ;)

A když zapráskáš, tak jedině sebe ;)

Sorry za OT, ale já jsem musel...

Když to tak pročítám, tak pravděpodobně půjdu variantou přední, zadní repro, zesilovač - ale chtěl bych tam nechat origo rádio (prostě si mi tam líbí)

Editováno: , autor: lukash
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:kol-64: ?
:kol-64: ?

2 Peťas:

Hudbou v autech se uz nejaky patek zabyvam a napsat obecne, ze Hertz je nebo neni dobry na konkretni styl hudby je hloupost. To je jako rict, ze Skodovka je liny auto - zalezi prece na modelu, motoru atd., to same s reproduktory. Na rockovou hudbu nejsou vhodne Hertz DSK 165, ale zase Hertz HSK 165 zvukove moc dobre a neni ceho se bat. Hodne rozhoduji predevsim vyskace - pri tvem stylu hudby bych si jednoznacne trval na hedvabne vysce 20, radeji 25 mm. Hedvabi ma hodne prirozeny zvuk, ve vyssich frekvencich netaha za usi (jako vetsina kovovych vyskacu, nebudu jmenovat, ale ani repra za 36000 renomovane znacky me opravdu nepresvedcily).

Pokud chces, aby ti to dobre hralo, moje rada:

1) mdf redukce do dveri

2) vytlumit poradne predni dvere, za rozumne penize muzes pouzit na vnejsi plech:

http://www.prohifi.cz/tlumici-material/bra...on-pasta-1-5-kg

na vnejsi plech 2 platy

http://www.prohifi.cz/tlumici-material/tbp-pd-p26

3) dat lepsi predni reproduktory dle financni predstavy, jen tak namatkou by te jednoznacne pri tvem stylu hudby uspokojily jedny z techto:

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta...-dark-blue-62-1

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/powerbass-s-6c

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta...evolution-es-6c

a nebo uz moc pekna kvalitka (vitez v carhifi)

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/morel-tempo-6

Muzes zkusit na zesilovac a podle toho jak ti zvuk bude vyhovovat, tak jit dal.

Kdybys chtel poradit, tak cvakni na icq, mail atd. a neni problem, zkusenosti s octavkama je dost ;-)

Pokud jde o Sony, jsou radia, co hraji neprilis dobre a pak hodne povedene modely, nejde soudit a hazet vse do jednoho pytle. Ten tvuj model mi rozhodne spatny neprijde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mil4n:

vím, že to myslíš dobře. Ale nejsem si jistý, kolik lidí z tohoto fóra by dalo zhruba 10 000,- za Hertz HSK 165. Ale jinak souhlasím. Jo a ještě bych doplnit tvůj výčet o špičkový repro DLS. I když ty taky nejsou z nejlevnějších...

2 Milan II: nevim, jestli si s necim nepletes cenu, ale 2pasmova HSKcka stoji dnes temer polovinu toho, co pises:

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/hertz-hsk-165

Drive staly vice, ale po zmene dovozce (to uz bude pres rok) sly ceny hodne dolu.

DLSa znam dobre a byla to moje mocmoc oblibena znacka - DLS MS6 jeste bez vrchliku s magnesiovou membranou, to byly prvni reproduktory, ze kterych jsem byl naprosto unesen, ale naopak treba DLS Iridium mne trosku zklamalo kickbassy, nebylo to uplne ono. Ted jsem se trosku preorientoval na Morel a jsou zase o kousek dal, uz jenom zakladni Morel Tempo 6 moc dobre a od Dotechu vyse to zacina byt moc zajimave - viz napr. tato recenze:

http://morelhifi.com/media/pdf/reviews/mob...jlepsi-zvuk.pdf

Dokud jsem je neslysel, taktez jsem na DLS nedal dopustit, ale treba vyskace Morel mne zkratka okouzlily, ikdyz samozrejme kazdy ma jiny vkus. Kdybys mel zajem, tak napis a muzu ti nejak pomoci, abys je mohl porovnat s DLSama a sam si udelas nazor ;) Vzhledem k tomu, ze tato znacka jeste neni prilis na ceskem trhu, da se obcas udelat nabidka, aby se ji trosku pomohlo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 Milan II: nevim, jestli si s necim nepletes cenu, ale 2pasmova HSKcka stoji dnes temer polovinu toho, co pises:

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/hertz-hsk-165

Jo, máš pravdu. Od té doby co jsem přestal sledovat ceny, se hodně změnilo. Jinak díky za nabídku a rady. Ale v současné době vůůůbec neuvažuji o nějakém upgrade audia. Znáš to, ono do nekonečna nejde okrádat rodinu a cpát prachy do "plechovky" - 50 tkč ročně, jak jsem to dělal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...