Petr E Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Ahoj, myslíte že by šlo udělat vypínání podsvětlení všeho kromě tachometru? Napadlo mě to v noci na dálnici. Já vím, dá se to ztlumit..., ale tohle by byla docela dobrá vychytávka ne?! Má to takhle Saab a možná ještě jiný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octaviaman Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 (edited) Ahoj, myslíte že by šlo udělat vypínání podsvětlení všeho kromě tachometru? Napadlo mě to v noci na dálnici. Já vím, dá se to ztlumit..., ale tohle by byla docela dobrá vychytávka ne?! Má to takhle Saab a možná ještě jiný. s tímto ti já sice nepomůžu,ale pomůžu ti najít již založené téma tak se ptej tam! http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=956 Edited January 3, 2008 by octaviaman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr E Posted January 3, 2008 Author Share Posted January 3, 2008 s tímto ti já sice nepomůžu,ale pomůžu ti najít již založené téma tak se ptej tam!http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=956 Ok, dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profor Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Malo by to ísť, na OI je to jednoduchšie ako na FI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr E Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 Malo by to ísť, na OI je to jednoduchšie ako na FI A napadá tě jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarynR Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 A napadá tě jak? Napadá, když jsem zapojoval denní svícení tak tam zrovna tato funkce je že nesvítí palubka v režimu denního svícení, celé relé se napojovalo na pojistky kde se různě vypichovali a prohazovali dráty, a taky jeden drát šel přímo na palubku, ale ten je od kontrolky dálkovejch světel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr E Posted February 21, 2008 Author Share Posted February 21, 2008 Napadá, když jsem zapojoval denní svícení tak tam zrovna tato funkce je že nesvítí palubka v režimu denního svícení, celé relé se napojovalo na pojistky kde se různě vypichovali a prohazovali dráty, a taky jeden drát šel přímo na palubku, ale ten je od kontrolky dálkovejch světel... Jestli to chápu dobře, tak myslíš, že půjde samotnej drát na osvětlení tachometru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarynR Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Jestli to chápu dobře, tak myslíš, že půjde samotnej drát na osvětlení tachometru? Sorry blbě sem si to přečetl, jen tachometr nevím ale celá palubka jo (tacho, otáčkoměr, teplota, palivo), plus zamezení rosvícení kontrolky dálkových.... Pokud chceš jen tacho, tak je asi spojeno se všema budíkama, někde tady jsem četl jak měnil podsvit palubovky a pak mu to blbě svítilo, že si tam pak natahal, různě dráty přímo od napájení.... Z toho mě jen napadlo, že pokud by jsi chtěl jen osvětlení tacho, tak by jsi nejspíš musel odpájet led z tacho a udělat podsvit zvlášť a zbytek odpojit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladan Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 Napadá mě pouze jediná možná varianta a to upravit tištěné spoje v budíkách. LED diody jsou tam zapojené v určitých sériích, takže by se dala odpojit větev přímo na podsvit tachometru a napojit ji třeba přes přepínač a potřebný odpor na +12V a pak si to zase třeba přepnout zpět na kompletní podsvícení. Jen by se musel ještě použít potenciometr na solo regulaci svitu tachometru. Jinak se to udělat nedá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts