Přejít na obsah

varovne blinkry pri prudkem brzdeni


mifii

Doporučené příspěvky

koukali jste v sobotu na autosalon?Predstavovali tam novy Ford Focus(ne ze bych byl na fordy)zaujala mi u nej nova funkce brzdoveho osvetleni:Pri normalni pomalem brzdeni sviti klasicky brzdova svetla jako u kazdeho normalniho auta ale pri prudkem rychlem brzdeni navic k tomu zablikaji jeste zadni varovna svetla-pro upozorneni za vami jedouciho auta.

¨Myslim ze ze tato funkce je moc dobra a bezpecna vecicka.

A ted dotaz mozna stupidni ale prece:Lze tato funkce nejak dodelat to superba?Dokaze to tady nekdo vymyslet?Predstavuji si nejaky modul apod.Tezko to pujde jen pres nejaky softik do komfortu.Diky za jakekoliv pripominky

Editováno: , autor: mifii
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak starého máš Suberba ale například OCTAVIA II má tuto funkci už od počátku výroby. Pokusí se zjistit jak je to na modelových řadách SUPERBU.

myslim ze toto nema, ostavia ma to ze kdyz dyz se stane nehoda(nastane naraz)pustej blinkry. ale tohle je takzvany panicky brzdeni,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si u téhle funkce vždycky vzpomenu na nějakou recenzi tuším Peugeotu 206 v jakési "RS" verzi. A tam měli problém s tím, že se jim blinkry kvůli panickému brždění spouštěly pomalu před každou zatáčkou.... Přijde mi to jako další automatická fičurka, která nadělá víc škody než užitku resp. je reálně k ničemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pod to bych se podepsal... taky je třeba jezdit tak, aby ses do takových situací nedostal... (vím, že to vždy nezáleží na tobě)... ale když pojede někdo za tebou tak blízko, tak ti ani blikající blinkry nepomůžou... a stejně to do tebe napálí! ;) já dodržuju bezpečnou vzdálenost za auty... minimalizuji tím možnost, že budu muset natvrdo brzdit, kdyby se autu předmnou něco stalo... a tímpádem nebezpeční nárazu do mého auta, autem jedoucím za mnou... ;) nehledě na to, že za deště nemám tak zasraný sklo ... ;) kolikrát nechápu, jak se některý auta cpou třeba za návěsy, autobusy apod. montstra! tam jakej kolik náraz zezadu znamená veklé nebezpěčí umrtí! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslim ze toto nema, ostavia ma to ze kdyz dyz se stane nehoda(nastane naraz)pustej blinkry. ale tohle je takzvany panicky brzdeni,

To je ale jiná funkce. To o čem mluvíš signalizace je spouštěná aktivací čelního airbagu a je doplněná ještě odjištěním zámků dveří a odpojení čerpadla paliva.

Signalizace varovných světel při intenzivním brzdění je vyhodnocení doby a intenzity brzdění pomocí ABS a centrální jednotky. Osobně jsem to testoval na OCTAVI II Scout a je to funkční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Čau, já něco podobného mám u svého supa. Myslím, že se to tu již psalo (možná já). Jedná se o to, že jak sešlápnu brzdu tak se mě na 1s rozsvítí světla a pak na 0,5s pohasnou na 25%. Toto se opakuje 4x (dané programem v PIC). Po té normálně svítí. Tato funkce se mě opět zapne za 7s (při dalším brždění již nebliká-vypadalo by to jak vánoční stromek). To znamená jedu brzdím 4x blik a pak 7 až 15s obvod ignoruje brždění (samo, že svítí). Jinak, když dojde k poruše tak funguje stáv. instalace v autě. U Superba se musí vlastně přerušit drát k levé a pravé žárovce. Jinak mám odzkoušeno, že kontrola žárovek toto akceptuje-nic nehlásí! Myslím, že je to lepší než blikání při pískání gum. Mám i pocit, že se držej auta dál.

Vše jsem dělal sám, na netu je konstukce (já to nevymyslel) i zdroják do picky (dá se opravdu čarovat).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. Chtěl bych vyměnit zadní lampy na mojeho Supa r.v.2003 na facelift zadní lampy. Stačí je jen přehodit nebo se musí ještě měnit něco jiného?Jako například držák žárovek atd...Jestli jsou stejně uchycené atd... Díky za odpověď.... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...