Přejít na obsah

Diesel Verva


pentadius

Doporučené příspěvky

Tak jsem taky přešel na vervu, těd jedu druhou nádrž...zatím jsem vysledoval jednu věc, na volnoběch když auto stojí mi začal PP ukazovat 0,5l/h (to před tím nikdy) předtím to bylo 0,6l/h vím že to nic neušetří. Jsem zvědav jak to pujde dál, se spotřebou a tichostí...popř. výkonem. Co myslíte...dávat VIF i s vervou????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem asi dva roky tankoval naftu u Shell, občas jsem natankoval V power, potom jsem náhodou zkusil Vervu Benzina a byl jsem překvapenej tou změnou, tišší chod motoru, lepší akcelerace, auto jde lépe za plynem a není to jen pocit a o něco menší spotřeba, do nafty od Shell jsem přidával VIF pravidelně při každém tankování ať letní nebo zimní, ale do Vervy je to myslím zbytečné, je tím již ošetřena a i v největších letošních mrazech start bez problémů, tak nevím, něco na té Vervě asi bude :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Sem měl přes víkend auto v servisu kvůli DPFku a jen tak mezi řečí majitel pronesl, že z toho co škodovka řeši v souvislosti se špatnýma palivama se nejvíc problémů dlouhodobě objevuje právě tadyk u nás v JMK. Těžko říct, co je na tom pravdy, ale člověk nikdy neví, žejo :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já beru teď taky prakticky jen Vervu. Akorát když není, tak vezmu něco na Shellce, většinou ten obyč. A co ten VIF, fakt je to tak poznat?? ...jako zkusit bych to někdy mohl, byť jsem tomu nikdy moc nevěřil...ale dokud člověk nezkusí, tak neví, žejo ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dávám VIF a dávat budu...není to "šílenej" rozdíl, ale lehce to znát je - motor je kultivovanější (hlavně studený starty jsou o poznání tižší :palec2: ) PS: určit to autu neškodí, dle mne rozhodně naopak a investice cca 500,-Kč / rok mne vážně nezabije :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já žiju v domění, že ten VIF je defakto "stejný" aditivum, jako tam lije třeba Benzina do Vervy nebo Shell do V-Poweru, akorát, že si tam toho dám trošku víc. DPFku by to mohlo ublížit, kdyby to snížilo teplotu spalovacího procesu nebo to vytvářelo víc sazí, což snad nebude. Testnu a dám vědět ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím a už asi není co dodávat k tomuhle tématu, Shell už nechci ani vidět.. :D Diesel Verva naprostá spokojenost, snad ani na zimu nebudu přidávat aditiva... škoda že u nás už není Aral, ten s tím jeho nejlepším dieslem za hranicema exceluje.. kol119 Jinak pro rejpaly, dřív jsem měl Fábču v benzinu, začátkem roku jsem ji vyměnil za traktůrek a musím jen pochválit, zatím se na benzín rozhodně vracet nemíním.. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak nove poznatky o Verva diesel: nevim jestli nekdo kupuje pravidelne Svet Motoru,ale predchadzejici tri cisla v nem probihala soutez s Benzinou byla to taky PR akce na palivo Verva diesel, v textu co byl prilozenej k soutezi se pise, ze prej palivo Verva diesel dosahuje cetanove cislo 60, tak asi zacali davat vice aditiv, kdyz dotedka to melo 55-56, jinak nase norma predepisuje tusim minimum 49 takze i ten standard co je na pumpach (52-53) plne vyhovuje...

jinak dotedka jsem tankoval jen na pumpach kde jsem nasel Pecet kvality (at uz Globus nebo jine pumpy, pokud je tam pecet kvality a neni starsi jak pul roku tak mi to staci :) ) a pridaval aditiva VIF letni, dnes jsem se rozhodl ze vyskousim Verva diesel a tak jsem natankoval plnou a dolil taky VIF tak jsem zvedav jak se to casem projevi (ale to bude asi znat az po vyjeti tak dvou-trech plnejch nadrzi....)

Jinak uz cekam az zacnou distribuovat zimni VIF, jsem zvedav ci to bude znat, prej jsou v nem specielni aditiva ktera zarucuji lepsi mrazuvzdornost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Ahojte. Na POI.CZ je možné stáhnout bod zájmu čerpacích stanic Benzina. Pokud ale tankujete POUZE Vervu Diesel, mám pro vás něco. Použil jsem body zájmu Benzina a vyndal z nich všechny čerpací stanice, kde není Verva diesel Jsou tam tedy POUZE stanice kde prodávají Vervu diesel, pro nás zarputilé "Verváře".

Zde je .kml soubor použitelný v Google Earth nebo v navigacích s iGO8 (v iGO8 je potřeba dát ten soubor do složky "content/userdata/poi"):

http://rapidshare.com/files/356119075/Verva_Diesel.kml.html

... a zde je ten samý soubor, ale pro Tomtoma včetně ikony Verva: Oba soubory nakopírovat v Tomtomu přímo do složky mapy.

Soubor POI Verva pro Tomtom:

http://rapidshare.com/files/356119078/Verva_Diesel.ov2.html

ikona Verva pro tomtom:

http://rapidshare.com/files/356121257/Verva_Diesel.bmp.html

Tak doufám, že vám to k něčemu bude, pokud tankujete pouze a pouze Vervu, máte teď lepší přehled. Ať slouží!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem to ještě zkontroloval a dávám sem to samé, tedy body zájmu Verva_diesel, ale s opravenými pozicemi stanic v Českých Budějovicích, Ústí nad Orlicí a Brně-Slatině.

.kml soubor použitelný v Google Earth nebo v navigacích s iGO8 (v iGO8 je potřeba dát ten soubor do složky "content/userdata/poi"):

ODKAZ

ten samý soubor, ale pro Tomtoma včetně ikony Verva: Oba soubory nakopírovat v Tomtomu přímo do složky mapy.

Soubor POI Verva pro Tomtom:

ODKAZ

ikona Verva pro tomtom je stejná jako v předchozím příspěvku, takže nemá cenu ji uploadovat znovu.

Naftě zdar.

Editováno: , autor: mickielli15
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...