Přejít na obsah

Výměna čelního skla


Lancelot

Doporučené příspěvky

  • o 5 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

nie pletieš si to, máš iba tonované na zeleno, ale atermicke sklo ma medzi dvojvrstvou fialovu foliu, ktora odraza nebezpečné UV žiarenie a v tom je rozdiel ;)

Anglické pojmenování je Athermic windscreen. Tenká metalická folie oxidu kovu, o tloušťce několika desítek nanometrů, je umístěna mezi vrstvami skla. Díky této vrstvě se odráží až 30 % sluneční energie dopadající na čelní sklo. U klasického čelního skla je to pouze 6 %. Tím dochází ke snížení teploty v přední části vozu cca. o 6 °C, snížení teploty přístrojové desky o cca. 30 °C a samozřejmě se zkracuje doba pro vyhlazení kabiny při použití klimatizace.

Editováno: , autor: wrccko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

daj si to do googlu a nikde to nenájdeš, nájdeš, že ich ponúka Citroen, Peugoet, Renault, najnovšie aj Fiat a náhodou som našiel že sa dá dať aj do Golfu Plus, a to atermické fialové je asi 2x také drahé ako obyčajné. Keď to sériovo nedáva VW ani Audi, Škoda to nemá určite. Tieto zelené Volkswagen nazýva determálne sklá :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdar a sílu všem,

dokáže někdo prosím poradit, co mne vše čeká při výměně obyčejného čelního skla za čelní sklo s čidlem? Samozřejmě mimo nákupu jiného zrcátka a vlastně celé sady uchycení (někde jsem to tu na fóru viděl). Jedná se mi hlavně o to, co budu muset podniknout v rámci diagnostiky (kódování) a event. natažení kabeláže. Máte někdo tuchy, jestli je tam třeba někde už příprava, do které stačí nacvakat konektory apod.? Co potom budu muset dál měnit, aby fungovaly např. automaticky stěrače a zatmavování vnitřního zrcátka a venkovních. Co kódování apod.

Dík za radu

OII kombi, MR 2006, výbava Ambiente

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Taky jsem nejakej zmatenej ohledne vymeny celniho skla.

Moje situace:

Chytl jsme kaminek na dalnici, po mesici se prasklina trochu prodlouzila a sel jsem to uplatnit na Kooperativu, kde mam komplet havarijko a pripojisteni celniho skla na 10.000,-

Koukal jsem na ceny nahradnich dilu a prace a trochu me polejvalo horko, ze jsem to pripojisteni skla sjednal na malo. Origo sklo pro Octavii s destovym senzorem a s pruhem bylo asi za 8 litru.

Dalo se to tedy do Kooperativou nasmlouvaneho servisu...

Kdyz jsem auto dostal zpet a kopii faktury, byla na nejakejch 4.700Kc. Polozky: Okno, drobnej material a lepeni, prace. Nic o vymene dest. senzoru, jak jsem se tu docetl :(

A kdyz jsem poradne sjel auto, tak okno je znacky kterou vubec neznam, ani blbej Pilkington to neni. (roztriskal jsem SKODA okno, tak chci zpatky SKODA okno ne??) Pak pri desti mam takovej pocit ze sterace blbnou a predtim fungovaly teda mnohem lepe. A ta plastova buzirka ve ktere jsou shovane draty co vedou k zrcatku drnci, pac ta patka ktera ma bejt za tapicirungem strechy je pre nim a tedy tim padem si tam volne skace.

No dementi, fakt akorat k nas..ni! :(

Jak by jste to resili vy? Na co teda ma clovek opravdu narok a co vsechno ma prijit vymenit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych se nejdřív zeptal co tam dostanu a za jakou cenu, dnes je mnoho výrobců náhradních dílů a pokud to není orig. servis škoda tak nikdy nevíte co vám tam nacpou. Za informace člověk nic nedá a pak aspoň není překvapenej.

Jedině reklamovat ale záleží co člověk požadoval pokud pouze výměnu skla za nové tak to dodržely pokud to odfušovali tak požadovat nápravu a nenechat se odbít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám připojištěné okno myslim 500kč ale mám to bez nějakého limitu!? Auto je na leasing u Škofinu. Kolega mi ho při cestě z Bulharska rozbil...(domluvili jsme se že si to nechám spravit a on mi zaplatí to co budu doplácet) dal jsem to do Škodovky a nou problem,nic jsem nedoplácel vše opraveno-vyměněno (origo sklo) jak má být. Naši měli rozbité(bez viníka) dali opravit do Škodovky a dopláceli nějakých 1600kč???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Slyšel jsem, že tímhle sklem neprojde GPS - sem tam GPSku vozím za sklem a dost by mi vadilo, kdyby byl špatný signál.

A co GSM? Nedělá to mimo město problém?

Máte někdo zkušenost?

Editováno: , autor: žralok
Necituj předchozí příspěvek !
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...