Přejít na obsah

Vnejší zpětná zrcátka


Krapik

Doporučené příspěvky

Myslim si, že to bylo osvětlení nástupního prostoru a že svítilo nažloutle, blinkry podle mě nejdou nastavit na svícení, alespoň jsem to neviděl nikde. Osvětlení funguje tak, že se při odemknutí rozsvítí ty žárovky co jsou pod žárovkama blikačů. Mají to pouze vyžší výbavy. Pozná se to tak, že na zrcátku je zespoda průhledné sklíčko. U starších modelových roků to bylo pouze pro vývoz do Německa, ani naše Elegance to neměly, to až v dalších letech.

Jestli se to dá jen jednoduše vyměnit netuším. Zkus Milhausek, nebo Ferda 25

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím,

potřeboval bych vás poprosit o pomoc. Jedná se mi o to že mi druhé auto sejmulo zrcátko a to se mi naštěstí sklopilo tak mi to neurvalo celé. Ale teď řeším dilema, jestli ho mam vyměnit radši celé nebo jen dokoupit blikač s krytem zrcátka a sklíčko? Ještě jsem zapomněl dodat že elektrika v zrcátku mi funguje. A hned bych měl i druhý dotaz a to jestli bych mohl vyměnit blikač obyč, za blikač i s osvětlením prostoru nástupního. Děkuji, budu rád za každou radu.

post-74703-0-92344500-1384199273_thumb.j

post-74703-0-54043900-1384199286_thumb.j

Editováno: , autor: mee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdar klubaci.

U Octavky mam takovy problem se vnejsim zrcatkem na strane ridice. Mam elektricke sklapeni. Nejaky dobrak mi za to vzal a vyklopil mi to na druhou stranu kdyz bylo sklopena ke sklu. S ti doby kdyz odemykam auto tak se mi zrcatko vyklopi az na 180 stupnu coz je na h.... Pokud pri vyklapeni podrzim rukou ve spravne poloze tak zustane, jinak se vyklopi dal. Jeste jsem prestihl ze kdyz se vyklapi a ve sprasvne poloze nastartuji motor tak zustane take stat. Ve skodovce mi rekli vymenit - 6300 Kc!!! Je mozne nejak nakodovat aby se nesklapelo? Poradte mi prosim co s tim. Predem dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj všem,nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady. V poslední době jsem si všiml že at už při větší rychlosti ale i třeba při pomalejší jízdě se mi docela dost klepe zrcátko? nebo jen to sklíčko(jde o zrcátko na straně řidiče, to druhé se ani nehne) čím by to mohlo být? Do nedávna jsem nic takového nepozoroval. A co stím udělat? Díky za případné postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja sklo zrcatka provizorne lepil sekundovym lepidlem. Jel jsem na hory a nestihal jsem zrcatko vymenit. Drzelo to perfektne, ale jak jsem psal, nefungovalo vyhrivani.

 

Ja to lepil na stole. Proste jsem ze zrcatka sundal kryt, sklo zrcatka (i s tim plastem, na kterem ma byt prilepene) vycvakl a delal to v klidu doma. Dalo by se to ale urcite nalepit i na aute... Nove sklo zrcatka ale stoji 300 Kc, takze bych ho mozna doporucil rovnou vymenit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

Chlapci odborníci, mam jednu takovou chybu na autě, zrcátko u spolujezdce má funkci osvětlení nástupního prostoru a u řidiče nemá (asi výměna rozbiteho za nějaké levnější) a chci se zeptat co potřebuji za dily aby to tu funkci opet melo? Stači spodní část zrcátka nebo musím koupit celý? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj,

 

moje lepší polovička dnes při couvání z parkoviště o nějaký sloupek otočila "do protisměru" levé vnější zpětné zrcátko u Octavia 2 Tour, MR 2012.

 

Naštěstí jela pomalu, takže ani horní, ani dolní část plastového krytu zrcátka není poškozená. Ani nedošlo k uvolnění žádné z těchto částí.

 

Polohování vlastního zrcátka ovladačem na vnitřní straně dveří řidiče funguje.

Blinkr v zrcátku také funguje.

Nechtěl jsem čekat, jestli funguje vyhřívání skla zrcátka, ale pokud fungují obě ostatní funkce, předpokládám, že by i tato měla být v pořádku.

 

Zbývá "jen" jeden drobný zádrhel.

Zatímco normální, nepoškozené zrcátko lze dopředu i dozadu otočit jen v určitém maximálním rozsahu, tohle po tom násilném otočení lze otočit v podstatě větším intervalu. Chybí jinak u normálního zrcátka citelný pocit "zarážky", zabraňující násilnému přetočení zrcátka za tuto hranici.

 

Směrem od auta zrcátko sice nepadá a drží se ve vodorovné poloze, ale pokud ho pootočím dopředu nebo dozadu, ve svislé ose se trochu viklá.

 

Moje otázka na zkušenější, kteří již s podobným případem přišli do styku: Je přičinou něco rozbitého, nebo jen uvolněného? Např, vějířová podložka (http://www.skoda-dily.cz/eshop/5j0857545-podlozka-vejirova.html). Co je potřeba opravit nebo vyměnit?

 

Předem díky všem za radu. Díval jsem se do knihy "Jak na to? - Údržba a opravy automobilů ŠKODA Octavia II", ale nic jsem tam k tomu nenašel.

 

Aktualizace 1.12.:

Vzhledem k tomu, že budu muset vyměnit celý vnitřek (kostru) zrcátka, mě napadlo, jestli by se při té příležitosti nedala koupit kostra zrcátka umožňující osvětlení nástupního prostoru a spodní část krytu zrcátka umožňující totéž.

Bude to ve stávajícím autu (O2 Tour, MR2012) fungovat? Nebo je nutné změnit nastavení v nějaké řídící jednotce, příp. ještě natahat dodatečnou kabeláž?

Editováno: , autor: Rocker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...

Pokud jde jen o čistou výměnu celého zrcátka včetně patky kus za kus, vycvakneš kryt ofuku (trojúhelník z vnitřní strany zrcátka), ten drží na 3 plastových "cvocích". Pak nejdeš pěnu (tlumení), kterou z díry vyndáš a za ní jeden velký torx šroub, který jako jediný zrcátko drží. Když ho povolíš, zrcátko jednoduše vyndáš.

Problém je, že je zrcátko zapojeno do jednotky ve dveřích, takže musíš sundat tapec, abys to odpojil. Pokud nevíš jak, ten se sundává jednoduše - vycvakneš kryt madla ve dveřích, kde jsou nahoře a dole 2 torx šrouby. Ty vyšroubuješ. Pak je jeden malý vedle výškového repráku, aby ses k němu dostal, musíš vycvaknout kryt (strčíš do spodní spáry malý plochý šroubovák a vypáčíš směrem nahoru).
Poslední 2 malé torxy jsou ve spodní části dveří. Jakmile to máš, stačí vzít něco plochého (třeba nějaký větší šroubovák) a pomalu po celém obvodu dveří začneš tapec vycvakávat. Pozor dej jen vlevo nahoře, v místě kruhového ofuku, protože tam se často a rád ten "cvok" láme. Pak už jen vypojíš konektory na výškový reprák, ovládání oken a světlo dole a tapec máš dole ;)
No a montáž samozřejmě taktéž, jen opačně..


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dobry den, Mam Skoda Octavia Laurin&Klement z roku 2007, 2.0 TDI 16V Diesel 1Z3. Na pravem zrcatku mam jako by opar. Da se to nejak odstranit? Prilozil jsem i obrazky. Muze mi nekdo rict jestli je to originalni zrcatko na tohle auto nebo tam nekdo dal vylepsenou verzi? Muze mi nekdo poradit nejaky internetovy obchod kde toto zrcatko muzu koupit. Zrcatko ma vyhrivani a take automaticke ztmavovani.
Zrcatek s vyhrivanim je spousty, ale s automatickym ztmavovanim jsme nic nenasel.To ztmavovani ma dva dratky napevno pridelane k tomu zrcatku.

 

ZrcatkaAPopis.thumb.jpg.0fe48827188eb628b0c78022a41fe601.jpg

Predem moc diky za odpoved.
Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to originál, nebo ne, ti nikdo neřekne, je to originální díl a s ohledem na specifikaci auta to ve výbavě asi bylo (můžeš si to nechat ověřit přes VIN).
Díl doporučuji koupit normálně v servise Škoda, z mé zkušenosti jsou ceny kolikrát nižší, než na internetu. Tam najdeš vše, co potřebuješ ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...